- CITY GUIDE
- PODCAST
-
11°
Ο Παυλόπουλος απαντά για τη στάση του στη συμφωνία των Πρεσπών - Τι είπε για το δημοψήφισμα
Στη συνάντησή του με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα
Αίσθηση προκαλούν οι δηλώσεις του Πρόεδρου της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου κατά τη διάρκεια της συνάντησής του με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, για το δημοψήφισμα του 2015.
Ο κ. Παυλόπουλος υπογράμμισε ότι ζήσαμε κρίσιμες συγκυρίες και παρατήρησε ότι η απόφαση για την παραμονή στην ευρωπαϊκή πορεία μας ήταν απόφαση της πολύ μεγάλης πλειοψηφίας του ελληνικού λαού. «Κανένας δεν μπορεί να πει ότι στο δημοψήφισμα που έγινε τότε ο ελληνικός λαός που είπε ΟΧΙ, αυτός ο λαός ήθελε την έξοδο της Ελλάδας από την ΕΕ και την Ευρωζώνη. Αυτό αποδείχθηκε στην πορεία. Και θέλω εδώ να αναγνωρίσω σε όλους εκείνους που εκείνη την εποχή συνέβαλαν, όλες οι πολιτικές δυνάμεις, προς αυτήν την κατεύθυνση» πρόσθεσε.
Παράλληλα, απαντώντας με έμμεσο τρόπο στις επιθέσεις που δέχθηκε για τη σύμπλευση με τον Αλέξη Τσίπρα στη συμφωνία για το ονοματολογικό ο κ. Παυλόπουλος σημείωσε ότι έκανε αυτό που θα έκανε ο καθένας στη θέση του, κάθε Πρόεδρος Δημοκρατίας και οι προκάτοχοί του, αν βρίσκονταν στην ίδια θέση. «Έκανα αυτό που θα έκανε καθένας στη θέση μου, κάθε Πρόεδρος Δημοκρατίας. Και οι προκάτοχοί μου αν βρίσκονταν στην ίδια θέση. Έκανα το χρέος μου. Αυτό επέβαλε και η συγκυρία, αλλά και η Ιστορία του Τόπου και η προοπτική της. Και θέλω να πω με την ευκαιρία, προς όλους εκείνους που μπορεί να έχουν κάποιες αμφιβολίες, ότι ο ρυθμιστικός ρόλος του Προέδρου της Δημοκρατίας κατά το Σύνταγμα δεν είναι στατικός. Αυτό δεν το λέγω τώρα, το δίδασκα και στο Πανεπιστήμιο. Προσαρμόζεται, κατ’ανάγκην, στην συγκυρία. Είναι διαφορετικός στις ομαλές περιστάσεις και πολύ διαφορετικός όταν η συγκυρία είναι κρίσιμη. Ζήσαμε κρίσιμες συγκυρίες.»
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Στο βίντεο παρελαύνουν φράσεις με παιχνιδιάρικη διάθεση
Ο πρωθυπουργός κάλεσε τους αγρότες σε συντεταγμένη εκπροσώπηση
Η πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας εξαπολύει σφοδρή επίθεση στον πρώην πρωθυπουργό για «Ιθάκη» και Μάτι
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος άνοιξε την πόρτα σε συνάντηση - Τόνισε ότι οι παραβατικές συμπεριφορές δεν θα γίνουν ανεκτές
Ο πρόεδρος της Νέας Αριστεράς σχολιάζει την εκδήλωση για την «Ιθάκη»
Ποιοι δικαιούνται το δώρο - Πώς υπολογίζεται και ποιες κυρώσεις προβλέπονται για τους εργοδότες
«Ζωτικής σημασίας για τις ελληνοαμερικανικές σχέσεις η Βόρεια Ελλάδα» είπε η Αμερικανίδα πρέσβειρα
«Η περίοδος που διανύουμε είναι δύσκολη και απαιτητική για τον αγροτικό κόσμο και αποτυπώνεται και στις κινητοποιήσεις»
«Η κατάληξη θα είναι το νησί της Καλυψώς με την ψευδαίσθηση της Ιθάκης»
Πολιτική Προστασία και υπηρεσίες σε 24ωρη επιφυλακή για την ασφάλεια των πολιτών
Τονίζει τη σημασία του διαλόγου με Τουρκία και Λιβύη - Ζητά «πατριωτικό ρεαλισμό»
«Το μεγαλύτερο πρόβλημα είναι ότι δεν λέει ποιος φταίει...» σημείωσε
Τι κάνουν όσοι θα ήθελαν αντιπολίτευση της προκοπής;
«Γονάτιζε μπροστά στους ξένους και υπέγραψε το χειρότερο από τα τρία μνημόνια» τόνισε
Τι να προσέξουν οι δικαιούχοι
Σε υψηλούς τόνους η κατάθεση στην εξεταστική επιτροπή
H απάντηση στα περί εργασιακής σχέσης της Σεμερτζίδου με το γραφείο της
600.000 ευρώ περισσότερα από το 2024
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.