Πολιτικη & Οικονομια

Όταν ο Τσίπρας έλεγε: Η επιμήκυνση του χρέους είναι ένα μακρύτερο σχοινί για να κρεμαστούμε

Αμυράς: Πρώτα έλεγε διαγραφή, μετά κούρεμα, όχι επιμηκύνσεις διότι είναι μακρύτερη η θηλιά για τον κόσμο και κάνει τώρα όλα όσα κατηγορούσε

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
tsipras.jpg
Αλέξης Τσίπρας ©EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ

«“Η επιμήκυνση του χρέους είναι ένα μακρύτερο σχοινί για να κρεμαστούμε”. Αυτά έλεγε ο Τσίπρας το 2012. Να τον πιστέψουμε το 2012 που έλεγε ότι η επιμήκυνση ήταν κάτι αρνητικό για την χώρα ή τώρα που ήρθε στην πραγματικότητα, στον ρεαλισμό και στις Ευρωπαϊκές Συνθήκες και αντιλαμβάνεται ποια είναι η αλήθεια;» διερωτήθηκε μιλώντας στον Alpha 989 ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του Ποταμιού, Γιώργος Αμυράς.

 «Πρώτα έλεγε διαγραφή, μετά κούρεμα, όχι επιμηκύνσεις διότι είναι μακρύτερη η θηλιά για τον κόσμο και κάνει τώρα όλα όσα κατηγορούσε. Σαφέστατα χρειαζόταν η ανάσα της επιμήκυνσης. Το στοίχημα είναι άλλο. Αν θα μπορέσει η οικονομία να «πάρει μπροστά» ώστε να βρει δουλειές ο κόσμος, να ανακάμψουν τα ασφαλιστικά ταμεία, να αποκτήσουμε μια κανονικότητα», πρόσθεσε χαρακτηριστικά.  

Για τη συμφωνία με τα Σκόπια, ο κος Αμυράς είπε: «Όχι, δεν θα την ψηφίσω. Αυτή είναι η διαφοροποίησή μου από τους περισσότερους βουλευτές του Ποταμιού. Υπάρχουν επικίνδυνα σημεία που πρέπει να ανατραπούν». 

Για το Κίνημα Αλλαγής, είπε χαρακτηριστικά: «Δεν ήμουν στην τελευταία συνεδρίαση που είχε να κάνει με το αν θα μείνουμε στο ΚΙΝ.ΑΛ. ή όχι, επειδή δεν συμμετείχα ούτε όταν αποφασίστηκε το Ποτάμι να προχωρήσει προς την Δημοκρατική Συμπαράταξη. Απείχα εξ αρχής από το εγχείρημα και γι’ αυτό δεν συμμετέχω στην απεμπλοκή. Η 1η Ιουλίου είναι η καθοριστική ημέρα, η μεγάλη συγκέντρωση των αντιπροσώπων μας θα λάβει απόφαση» και πρόσθεσε «είμαι Ποτάμι και είμαι υπερήφανος. Έχουμε προβλήματα ως μικρό κόμμα αλλά και μεταρρυθμιστικό λόγο ισχυρό. Να δούμε ποιος θα ‘ναι ο προσανατολισμός του κόμματος. Να ενισχύσει τον ευρωπαϊκό λόγο και να στραφεί σε μία συμμαχία ευρωπαϊκών δυνάμεων».

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ