- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Κουβέλης σε Guardian: Αυξημένες οι πιθανότητες για ατύχημα στο Αιγαίο
Ο αναπληρωτής υπουργός Άμυνας για τη δραστηριότητα της Τουρκίας στο Αιγαίο μετά την απόφαση για τους «8»
Στην αυξημένη δραστηριότητα των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων στο Αιγαίο μετά και την υπόθεση των 8 Τούρκων αξιωματικών που η Άγκυρα κατηγορεί για την αποτυχημένη απόπειρα πραξικοπήματος αναφέρεται σε ρεπορτάζ του ο Guardian στο οποίο φιλοξενεί και συνέντευξη του αναπληρωτή υπουργού Εθνικής Άμυνας Φώτη Κουβέλη.
Το δημοσίευμα τονίζει ότι πλέον οι «8», υπό τον φόβο αντιποίνων, φυλάσσονται διαρκώς σε τοποθεσία που δεν έχει αποκαλυφθεί.
«Eφαρμόζουμε τα ισχυρότερα δυνατά μέτρα για την ασφάλειά τους σε έναν χώρο που για προφανείς λόγους θα παραμείνει άγνωστος Δεν έχουμε ξεχάσει τι συνέβη στην περιοχή πριν από μερικούς μήνες», δήλωσε σχετικά στη βρετανική εφημερίδα ο κ. Κουβέλης υπενθυμίζοντας έμμεσα την απαγωγή έξι Τούρκων πολιτών στο Κόσοβο από τις τουρκικές μυστικές υπηρεσίες.
«Έχουμε ένα ανεξάρτητο δικαστικό σύστημα που εφαρμόζει το ευρωπαϊκό δίκαιο, τους διεθνείς νόμους. Δεν είναι κάτι που μπορούμε να αγνοήσουμε. Πρέπει να υπακούμε σε αυτό», δήλωσε σχετικά με την απόφαση του Άρειου Πάγου να μην εκδοθούν στην Τουρκία οι «8».
Το δημοσίευμα συνεχίζει κάνοντας αναφορά στο ρεπορτάζ της εφημερίδας τα Νέα για τα μέτρα ασφαλείας που έχουν ληφθεί από την αστυνομία για τη φύλαξη των Τούρκων αξιωματικών. Από την πλευρά του ο αναπληρωτής υπουργός Άμυνας τονίζει ότι οι παραβιάσεις από πλευράς Τουρκίας στο Αιγαίο έχουν αυξηθεί και σημειώνει ότι η γείτονα χώρα έχει αναπτύξει πολεμικά πλοία στις δυτικές ακτές της. «Πολλά πλοία έχουν μεταφερθεί στη περιοχή και μιλάμε για μαχητικά αεροσκάφη που κινούνται σε τρελές ταχύτητες, γεγονός που αυξάνει τις πιθανότητες για ένα ατύχημα».
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
«Οι κοντόφθαλμες κατηγορίες δεν προσθέτουν στο δημόσιο διάλογο», δήλωσε ο υπουργός Επικρατείας
Οι επικρατέστερες ημερομηνίες
Ποιοι προλαβαίνουν τα vouchers
Από το βήμα της πρώτης συνεδρίασης της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής
Ο Γενικός Γραμματέας Ενημέρωσης ανέλυσε τη στρατηγική κατά της παραπληροφόρησης στο Φόρουμ Δελφών
Η ΔΥΠΑ παρατείνει την προθεσμία - Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για το πρόγραμμα
Ανάρτηση του Έλληνα πρωθυπουργού μετά τους πυροβολισμούς στο δείπνο των ανταποκριτών
Αποκαλύψεις για παράνομες επιδοτήσεις, «λευκές» δηλώσεις πόθεν έσχες και ελέγχους δισεκατομμυρίων
Απάντηση της υπουργού Τουρισμού στις δηλώσεις του δημάρχου Αθηναίων στον Guardian
H εβδομαδιαία ανασκόπηση του πρωθυπουργού - Στρατηγική συμμαχία με Μακρόν και ιστορική μείωση του δημόσιου χρέους
Στο τραπέζι η κατάργηση του τέλους επιτηδεύματος και η νέα μείωση εισφορών για ενίσχυση της αγοράς
Η ΕΛΣΤΑΤ καταγράφει ισχυρή αύξηση διαθέσιμου εισοδήματος και ιδιωτικής κατανάλωσης
Πιέζουν για περισσότερα ευρωομόλογα
Σφραγίζοντας έτσι ένα πυκνό διήμερο διπλωματικών επαφών
Υπογράμμισε ιδιαίτερα δε την ισχυροποίηση των διμερών σχέσεων και συνεργασιών
Kατά την ομιλία του Ελληνο-Γαλλικό Οικονομικό Φόρουμ στο ΚΠΙΣΝ
«Μην αναρωτιέστε τι θα κάνουμε. Θα είμαστε στο πλευρό σας» είπε με έμφαση ο Γάλλος πρόεδρος
«Όχι» του δημάρχου Αθηναίων στον υπερτουρισμό - Προτείνει αυστηρούς περιορισμούς
Oι δύο ηγέτες υπογράμμισαν τη σημασία αμυντικής συνδρομής απέναντι στις παγκόσμιες προκλήσεις
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.