- CITY GUIDE
- PODCAST
-
11°
ΕΛΠΕ: Δεν αποκλείονται οι εκπλήξεις στον β΄ γύρο της ιδιωτικοποίησης
Τι υποστήριξαν κύκλοι της Διοίκησης
Ανοιχτό είναι το ενδεχόμενο να εισέλθουν νέοι «παίκτες» στα σχήματα που εκδήλωσαν ενδιαφέρον για την εξαγορά του πλειοψηφικού πακέτου των ΕΛΠΕ, ανέφεραν κύκλοι της διοίκησης στο περιθώριο της γενικής συνέλευσης των μετόχων που πραγματοποιήθηκε χθες.
Σημειώνεται ότι η προκήρυξη για την πώληση των μετοχών επιτρέπει υπό προϋποθέσεις τέτοιου είδους εξελίξεις, μετά το στάδιο της προεπιλογής και μέχρι 30 ημέρες πριν την υποβολή των δεσμευτικών προσφορών.
Οι ίδιες πηγές τόνιζαν ότι το φθινόπωρο θα ξεκαθαρίσει σε μεγάλο βαθμό η εικόνα σε σχέση με τις προσφορές και τους ενδιαφερόμενους καθώς και ότι ένα από τα θέματα που θα πρέπει να αποσαφηνιστεί είναι η συνέχιση της παραγωγικής δραστηριότητας των διυλιστηρίων, που σχετίζεται βέβαια τόσο με τη βούληση των μετόχων, όσο και με τις διεθνείς εξελίξεις στον τομέα της ενέργειας.
Σύμφωνα με τον πρόεδρο των ΕΛΠΕ, Ευστάθιο Τσοτσορό, ως το τέλος του μήνα αναμένεται να ολοκληρωθεί η προεπιλογή με βάση τα κριτήρια συμμετοχής (νομικές, τεχνικές και οικονομικές προϋποθέσεις) που περιγράφει η προκήρυξη και θα ακολουθήσει η δεύτερη φάση του διαγωνισμού που περιλαμβάνει την πρόσβαση των ενδιαφερομένων σε πληροφορίες για τη δραστηριότητα της εταιρίας και την υποβολή δεσμευτικών προσφορών.
Όπως είναι γνωστό, στις 30 Μαΐου εκδήλωσαν ενδιαφέρον για την αγορά των μετοχών πέντε επενδυτικά σχήματα, που είναι τα: Alrai Group Holdings Limited, Carbon Asset Μanagement DWC-LLC και Alshaheen Group S.A. (σε κοινοπραξία), Gupta Family Group Alliance, Glencore Energy UK LTD και Vitol Holding B.V.
Σε σχέση με τη δραστηριοποίηση του ομίλου στο φυσικό αέριο, οι πηγές των ΕΛΠΕ ανέφεραν ότι αποτελεί στρατηγική επιλογή, αλλά οι αποφάσεις σε σχέση με τη συμμετοχή στη ΔΕΠΑ θα ληφθούν όταν γίνουν γνωστές όλες οι παράμετροι του θέματος.
Η απόφαση του ομίλου, υπό το ισχύον ιδιοκτησιακό καθεστώς, είναι να δραστηριοποιηθεί σε όλο το φάσμα της αγοράς (εισαγωγή, προμήθεια και λιανική) και με εταιρικό σχήμα στο οποίο θα διασφαλίζεται ο έλεγχος με το 51 % των μετοχών. Σε αυτό το πλαίσιο, ο όμιλος αναμένει να ξεκαθαριστούν τα δεδομένα σε σχέση με την αποκρατικοποίηση του εμπορικού σκέλους της ΔΕΠΑ. Υπενθυμίζεται ότι τα ΕΛΠΕ ελέγχουν το 35% των μετοχών της ΔΕΠΑ (το υπόλοιπο 65% ανήκει στο Δημόσιο), συνεπώς η απόφαση που θα ληφθεί μπορεί να είναι είτε αύξηση της συμμετοχής στη ΔΕΠΑ προκειμένου να φθάσει στο 51%, είτε αποχώρηση.
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Tο όφελος για νοικοκυριά και επιχειρήσεις
«Τέλος η αντιδικία του κράτους με τον πόνο του πολίτη»
Κεντρικό μήνυμα η ανάγκη ευρωπαϊκής στήριξης για την ανθρώπινη παραμονή στις ακριτικές περιοχές
Οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις φαίνεται να είναι οι πιο ευάλωτες
Στο 2ο Διεθνές Συνέδριο του ΤΜΕΔΕ ο κυβερνητικός εκπρόσωπος
Σοφία Ζαχαράκη: «Ο εθελοντισμός δεν είναι απλώς μια καλή πράξη. Είναι αξία, είναι στάση ζωής»
Τι αναφέρει σε παραγγελία του προς τους εισαγγελείς της χώρας
Στα μπλόκα της Καρδίτσας και των Τρικάλων ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ
Ολόκληρη η ομιλία του - Η κρίση θεσμών και η ανάγκη νέου κοινωνικού συμβολαίου
Η ερώτηση – έκπληξη που τράβηξε το ενδιαφέρον σε νέα δημοσκόπηση
«Η γραμμή του ΣΥΡΙΖΑ εκφράζεται πλήρως» σημείωσε ο πρώην διευθυντής της εφημερίδας
Προβάδισμα ενός κόμματος Καρυστιανού σε σχέση με τον Τσίπρα
Οι κυβερνήσεις είχαν κάθε λόγο να μετατρέψουν τους αγρότες σε δημόσιους υπάλληλους και οι αγρότες στην πλειονότητά τους δέχθηκαν πρόθυμα αυτόν τον ρόλο
Οι δείκτες προόδου που παρουσίασε η υπουργός Εργασίας
Τι προβλέπουν οι νέες ρυθμίσεις
«Η πρόοδος της χώρας μας αναγνωρίζεται διεθνώς», τόνισε ο Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης
Ποιες επιπτώσεις υπάρχουν αν δεν καταβληθούν εμπρόθεσμα;
Όσα είπε ο πρώην πρωθυπουργός στη χθεσινή του ομιλία σε εκδήλωση
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.