- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Ο υπουργός Υγείας αποφασίζει και διορίζει επικουρικό προσωπικό
Προσλήψεις fast track με παράκαμψη του ΑΣΕΠ για προσλήψεις νοσηλευτών, νομοθέτησε ο Πολάκης
Σάλος έχει προκληθεί στο χώρο της Υγείας, μετά από την νομοθετική πρωτοβουλία του αναπληρωτή υπουργού Υγείας Παύλου Πολάκη να μεταφέρει τον τρόπο πρόσληψης προσωπικού για τους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης (ΟΤΑ) στις προσλήψεις επικουρικού προσωπικού, ιδιαιτέρως επικουρικών νοσηλευτών.
Η σχετική τροπολογία κατετέθη την περασμένη Τετάρτη 30 Μαϊου στο νομοσχέδιο για την κύρωση της συμφωνίας Ελλάδας – Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ).
Με την τροπολογία Πολάκη, σύμφωνα με όσα ανέφερε ο ίδιος σε μία πολύ τυπική ανακοίνωσή του, απλοποιούνται οι διαδικασίες για την πρόσληψη επικουρικού προσωπικού.
Συγκεκριμένα, στην εισηγητική έκθεση αναφέρεται ότι η επιλογή του επικουρικού προσωπικού στον τομέα της Υγείας θα πραγματοποιείται μετά από έγκριση του ιδίου του υπουργού Υγείας.
Το προσωπικό θα επιλέγεται μέσω ηλεκτρονικών καταλόγων, οι οποίοι καταρτίζονται και τηρούνται στις διοικήσεις των επτά Υγειονομικών Περιφερειών (ΥΠΕ) της χώρας μας, με κατάταξη των υποψηφίων σύμφωνα με κριτήρια και μοριοδότηση… ανάλογα με εκείνα τα οποία εφαρμόζει το ΑΣΕΠ.
Το θέμα έφερε στη δημοσιότητα ο τομεάρχης Υγείας του Κινήματος Αλλαγής Κώστας Μπαργιώτας.
«Η φάμπρικα που μπήκε σε εφαρμογή με την προκήρυξη συμβασιούχων των ΟΤΑ περνάει και στην υγεία. Η «ευρηματικότητα» της κυβέρνησης της Αριστεράς στο ρουσφέτι έχει ξεπεράσει κάθε προηγούμενο» καταγγέλλει ο κ. Μπαργιώτας και προσθέτει: «Με αιφνιδιαστική τροπολογία –άλλος τομέας αριστείας των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝ.ΕΛ.- διαλύεται κυριολεκτικά κάθε έννοια νομιμότητας και αξιοκρατίας στην πρόσληψη επικουρικών στις δομές υγείας. Από σήμερα, όποιος καταθέτει ψευδή δικαιολογητικά και όποιος έχει μπάρμπα στην κυβέρνηση, προηγείται. Προσλαμβάνεται άμεσα ως επικουρικός, αμείβεται και -αν και όταν- το ΑΣΕΠ διατάξει την απόλυσή του, αποχωρεί χωρίς συνέπειες και με μπόνους την προϋπηρεσία. Είναι πραγματική ντροπή. Η κυβέρνηση της -υποτιθέμενης- Αριστεράς χρησιμοποιεί με τον πιο κυνικό και ξεδιάντροπο τρόπο όλα τα εργαλεία του πελατειακού κράτους. Ο κ. Πολάκης καταστρατηγεί το ΑΣΕΠ, νομιμοποιεί την πλαστογραφία, αποδιοργανώνει το θεσμικό πλαίσιο και ταυτόχρονα κουνάει το δάκτυλο στους άλλους».
«Η ηγεσία του Υπουργείου Υγείας, με προφανή σκοπό την ικανοποίηση της κομματικής της πελατείας, νομοθετεί πλέον την επιλογή του προσωπικού μέσω ηλεκτρονικών καταλόγων που θα τηρούνται στις Υγειονομικές Περιφέρειες, καταργώντας ουσιαστικά το ΑΣΕΠ» είναι το σχόλιο του τομεάρχη Υγείας της ΝΔ Βασίλη Οικονόμου που σημειώνει πως «είναι ξεκάθαρο ότι οι ΣΥΡΙΖΑ-AΝΕΛ δεν δίστασαν -ούτε στον τομέα της Υγείας- να θέσουν σε εφαρμογή την επιχείρηση δημιουργίας κομματικού κράτους. Η Νέα Δημοκρατία, όμως, δεν πρόκειται να ανεχθεί προσλήψεις από το παράθυρο και θα συνεχίσει σταθερά να υπερασπίζεται την αξιοκρατία και τη διαφάνεια, τόσο στην Υγεία όσο και σε όλη τη δημόσια διοίκηση».
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Τα φορολογικά κίνητρα και η μετακόμιση του billionaire
Ο υπουργός Υγείας τόνισε ότι η διαδικασία του ελέγχου ήδη ξεκίνησει
Πώς αξιολογούνται τα προγράμματα Μητσοτάκη, EΛ.Α.Σ και Ανδρουλάκη
Στις 3,2 μονάδες πλησιάζει το ΠΑΣΟΚ τον Τσίπρα
Ο Εμανουέλ Μακρόν εγκαινίασε τη διεθνή διάσκεψη για το Διάστημα και κάλεσε πρώτο στο βήμα τον πρωθυπουργό
Τι είπε για φορολόγηση των πλουσίων, εξωτερική πολιτική και ΠΑΣΟΚ
Τι ανέφερε ο στενός συνεργάτης του Αλέξη Τσίπρα μετά τις αντιδράσεις
Όσα τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος
Η ισχύς των εξοπλισμών και ο κίνδυνος να χαθεί ο δρόμος του διαλόγου
Ο τομεάρχης Οικονομικών του κόμματος τόνισε ότι στόχος είναι oι πολύ μεγάλες περιουσίες
Ο υφυπουργός Υγείας ανακοίνωσε άμεση ενίσχυση - Μείωση αναμονών στα χειρουργεία και πλήρης ψηφιοποίηση της λίστας
Η αναφορά στη γυναικοκτονία της Κυριακής Γρίβα
Οι δηλώσεις για τις εξελίξεις στα ελληνοτουρκικά
«Οι αριθμοί είναι χρήσιμοι μόνο όταν τους χρησιμοποιούμε για να καταλάβουμε και να ερμηνεύσουμε την πραγματικότητα - όχι για να την παρερμηνεύσουμε» σημειώνει
«Δεν το είχα στο πρόγραμμα, αλλά...», έγραψε ο πρωθυπουργός
Η συνάντηση με τον Εμανουέλ Μακρόν και οι θεματικές
«Η είδηση αυτή εξηγεί από μόνη της γιατί πρόχειρες ιδέες, όπως η πατριωτική εισφορά του κ. Τσίπρα, δεν έχουν καμία τύχη στον σημερινό κόσμο»
Mε αφορμή με την υπόθεση Novartis
Η ανάθεση έγινε μέσα από ανοικτό ηλεκτρονικό μειοδοτικό διαγωνισμό
Συνάντηση στη Θεσσαλονίκη με τον Νίκο Ανδρουλάκη και επίσημη ανακοίνωση συστράτευσης
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.