Πολιτικη & Οικονομια

Οι σ-αλωνάτοι των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ

Το «μαξιλάρι» στήριξης στον Π. Καμμένο από το Μαξίμου για τα «επιτεύγματά» του στο Μονακό δεν έχει προηγούμενο

4939-198868.jpg
Ευτύχης Παλλήκαρης
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
2628600.jpg
© EUROKINISSI / ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ

Οι αχαρακτήριστες αντιδράσεις του υπουργού Άμυνας κ. Πάνου Καμμένου, με αφορμή το ταξίδι του στο Μονακό, ξεπέρασαν κάθε προηγούμενο. Περνώντας στην αντεπίθεση, άμα τη επιστροφή του, εξαπέλυσε κάθε λογής ασυνάρτητες επιθέσεις μέσω Τwitter προς τους βουλευτές της ΝΔ που κατέθεσαν ερώτηση στην κυβέρνηση για τα «κατορθώματά» του στο Μονακό, κυρίως για τη συγκυρία που επέλεξε να απολαύσει το σκληρό ανταγωνισμό στη Formula 1.

Τα χειρότερα ακολούθησαν. Και τα χειρότερα ήταν τα μαξιλάρια στήριξης που πρόσφερε αφειδώς το Μαξίμου στον κ. Καμμένο. Αποκορύφωμα, η συνέντευξη του κυβερνητικού εκπροσώπου κ. Τζανακόπουλου στο τηλεοπτικό σταθμό Epsilon. Ιδού το σχόλιό του: «Ο τρόπος που τοποθετείται ο κ. Καμμένος είναι γνωστός. Του έχει ασκηθεί, κατά τη γνώμη μου, μια άδικη κριτική και απαντά με τον τρόπο που εκείνος θεωρεί ότι μπορεί να εκφράσει και την οργή και την αγανάκτησή του απέναντι σε ανθρώπους, οι οποίοι, κατά τη γνώμη μου, χαρακτηρίζονται από την απόλυτη υποκρισία. Οι άνθρωποι που κάνουν κριτική στον κ. Καμμένο για το συγκεκριμένο ταξίδι, είναι οι απόλυτα και ολοκληρωτικά υποκριτές. Επομένως, νομίζω ότι είναι δίκαιη η οργή του κ. Πάνου Καμμένου».

Τι να πρωτοθαυμάσει κανείς σε αυτήν την απάντηση! Κατ’ αρχάς ο τρόπος του κ. Καμμένου είναι μεν γνωστός σε όλους – αλλά είναι δικαιολογημένος; Βεβαίως, λέει ο κ. Τζανακόπουλος, γιατί του έχει ασκηθεί μια άδικη κριτική άρα η οργή του είναι δίκαιη. Όσοι του ασκούν κριτική είναι οι «απόλυτοι και ολοκληρωτικά υποκριτές». Συμπεριλαμβάνονται –να υποθέσουμε– και μέλη του Ελληνικού Κοινοβουλίου σε αυτούς; 

Το Μαξίμου πλέον δεν κρατά ούτε τα προσχήματα σε ό,τι αφορά την κάλυψη των «επιτευγμάτων» του υπουργού Άμυνας. Κι αυτό είναι άξιο προσοχής. Υπάρχουν τρόποι να κρατήσει κανείς, έστω, κάποιες αποστάσεις από το όλο δράμα. Ο κ. Τζανακόπουλος επιλέγει την πλήρη κάλυψη του υπουργού Άμυνας χωρίς αστερίσκους. Όχι από ανάγκη, αλλά με συνειδητή επιλογή. Η θεωρία της ώσμωσης του ΣΥΡΙΖΑ με τους ΑΝΕΛ δεν επαρκεί πλέον να εξηγήσει αυτό που συμβαίνει μπροστά στα μάτια μας. Εδώ μιλάμε για μια χημική αντίδραση με καταλύτη τον εθνολαϊκισμό που παράγει ένα κακοφορμισμένο τοξικό προϊόν. Αφήνουμε στην άκρη την ηδονή που προκαλεί σε κάποιους της «Αριστεράς» ο αισθητικός ξεπεσμός του συγκυβερνήτη.

Αλλά όλα τα λεφτά είναι η κορυφαία ατάκα του κ. Τζανακόπουλου στην ωδή υπέρ του υπουργού Άμυνας: «Ο κ. Καμμένος το έχει αποδείξει αυτό, ότι δεν έχει κανένα πρόβλημα να κατέβει από το σαλόνι στο αλώνι». Δεν διευκρινίζει ο εκπρόσωπος αν η κάθοδος του κ. Καμμένου στα αλώνια γίνεται «στα τέσσερα» ή με μονοθέσιο. Θα περιμέναμε πάντως με ενδιαφέρον το σχόλιό του και για εκείνους που αναρριχώνται από τα αλώνια στα σαλόνια και καλοσυνηθίζουν…

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ