- CITY GUIDE
- PODCAST
-
15°
Σκοπιανό: Συνεχίζονται σήμερα οι συνομιλίες Κοτζιά με Ντιμιτρόφ και Νίμιτς - Δύο προτάσεις στο τραπέζι
Στην έδρα του ΟΗΕ στη Νέα Υόρκη
Συνεχίζονται σήμερα Παρασκευή οι διαπραγματεύσεις στη Νέα Υόρκη για το ονοματολογικό.
Χθες πραγματοποιήθηκε ένας κύκλος συνομιλιών του υπουργού Εξωτερικών Ν. Κοτζιά με τον ομόλογό του της ΠΓΔΜ, Νίκολα Ντιμιτρόφ υπό την παρουσία του ειδικού διαμεσολαβητή Μάθιου Νίμιτς, στην έδρα των Ηνωμένων Εθνών. Παράλληλα με τους υπουργούς Εξωτερικών, συνεδρίασαν και οι τεχνικές ομάδες, όπως είχε συμβεί κατά τις πρόσφατες συναντήσεις Κοτζιά-Ντιμιτρόφ σε Βιέννη και Σούνιο.
Σύμφωνα με διπλωματική πηγή που μίλησε στον Μιχάλη Ιγνατίου και το hellasjournal, «δεν υπάρχει ακόμα συμφωνία». Όμως άφησε να εννοηθεί ότι τη συμφωνία από την κατάρρευση (των συνομιλιών), χωρίζουν μία κλωστή, τονίζοντας ότι «το γεγονός ότι συνεχίζεται η προσπάθεια είναι θετικό».
Όπως σημειώνει το δημοσίευμα, στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων παραμένουν ως πιθανές ονομασίες η «Nova Macedonia» και η «Gorna (Upper) Macedonia». Η ελληνική κυβέρνηση φέρεται να δέχεται το δεύτερο όνομα, ενώ ο κ. Νίμιτς φέρεται να πιστεύει ότι η «Nova Macedonia» είναι υπό τις περιστάσεις η καλύτερη λύση.
Ο μεσολαβητής του ΟΗΕ επανέφερε κάποια στιγμή και την ονομασία «Republika Makedonija-Skopje» («Δημοκρατία της Μακεδονίας-Σκόπια»), που απέρριψε ο κ. Κοτζιάς. Ο κ. Νίμιτς φέρεται να του απάντησε ότι αυτή ήταν εισήγηση προηγούμενων ελληνικών κυβερνήσεων, και αυτός ήταν ο λόγος που την συμπεριέλαβε στις προτάσεις τους, θεωρώντας ότι θα μπορούσε να γίνει δεκτή και από την αντιπολίτευση. Παρ’ όλα αυτά ο Έλληνας υπουργός ήταν έντονα αρνητικός.
Ο κ. Νίμιτς διευκρίνισε ότι εάν προκριθεί η ονομασία “Gorna Macedonia” αυτή θα ισχύσει στην ΟΗΕ ως “Upper Macedonia”.
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Τι έδειξε η έρευνα του think tank
Το μήνυμα της Δόμνας Μιχαηλίδου
InSocial και ΠΑΣΟΚ ανοίγουν τον δημόσιο διάλογο για τις θεσμικές τομές της επόμενης αναθεωρητικής διαδικασίας
Η κατάθεση του υπουργού Υγείας στο δικαστήριο
Το πρόβλημα δεν είναι στην ποιότητα της δημοκρατίας και στους θεσμούς, αλλά στην εφαρμογή των νόμων που έχει θεσπίσει η δημοκρατία και στον διάχυτο λαϊκισμό μιας μεγάλης μερίδας του πολιτικού μας συστήματος
Ξεκινά δυναμικά η υλοποίηση του στεγαστικού προγράμματος
Κλιμακώνονται οι αγροτικές κινητοποιήσεις
«Ο εισαγγελέας είπε το αυτονόητο για τα μπλόκα» είπε ο πρώην υπουργός
Κινδυνεύει να κάνει ξανά το ΠΑΣΟΚ κομπάρσο στον χώρο της κεντροαριστεράς
Εφόσον η πολιτεία έχει παραχωρήσει αυτό το δικαίωμα, θα ήταν παλαβός κάποιος να μην το ασκήσει προκειμένου να διεκδικήσει το οποιοδήποτε αίτημά του
Έχει ενημερωθεί ήδη η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος
Σε ερώτησή τους ζητούν να αρθεί «ο καταχρηστικός αποκλεισμός των δικαιούχων του Μ23»
Στο Μουσείο της Ακρόπολης την Παρασκευή 12 Δεκεμβρίου
Santa Run, συναυλίες, πάρτι και ξεναγήσεις στη στολισμένη πόλη
Πώς σχολιάζει ο Γερούν Ντάισελμπλουμ την υποψηφιότητα Πιερρακάκη
«Διαφορετικά τα αιτήματα σε κάθε μπλόκο»
Δημοσιεύθηκε η ΚΥΑ – Όλα όσα προβλέπει
Όσοι απορρίπτουν τρεις προτάσεις απασχόλησης θα χάνουν το δικαίωμα στο επίδομα
Ανοιχτό το ενδεχόμενο για συνάντηση των εκπροσώπων των αγροτών με τον πρωθυπουργό
Σε τρεις δόσεις η πληρωμή
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.