- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Συζήτηση για Novartis – Αλ. Τσίπρας: «Να ξεριζώσουμε τις πρακτικές της διαφθοράς»
«Μπάχαλο στο εσωτερικό της Νέας Δημοκρατίας»
Είναι ευθύνη κάθε πολίτη αυτής της χώρας να μην υποθηκευτεί η νέα εποχή της πατρίδας μας, να μην τεθεί σε διακινδύνευση η μεγάλη προσπάθεια να οικοδομήσουμε το μέλλον σε νέες στέρεες βάσεις και ο μόνος τρόπος για να περάσουμε στην εποχή της δίκαιης ανάπτυξης, ο μόνος τρόπος να οικοδομήσουμε ένα νέο παραγωγικό, οικονομικό και κοινωνικό μοντέλο είναι να ξεριζώσουμε τις πρακτικές της διαφθοράς, επισήμανε ο κ. Τσίπρας.
Τόνισε την ανάγκη να δημιουργήσουμε θεσμικές εγγυήσεις προστασίας του δημοσίου συμφέροντος, διότι, όπως είπε, "η διαφθορά, οι έκνομες πρακτικές, οι καταχρήσεις εξουσίας, ο θεσμικός και ηθικός εκφυλισμός τόσο της πολιτικής εξουσίας όσο και της δημόσιας διοίκησης είναι ένα από τα μεγαλύτερα εμπόδια για την ανάπτυξη. Αποτρέπει επενδύσεις ευνοώντας τους ημέτερους, δημιουργεί κλίμα απογοήτευσης και στασιμότητας, τρέφει φατρίες που λυμαίνονται την οικονομική και πολιτική ζωή.
Στη συνέχεια ο πρωθυπουργός επανέφερε το ερώτημα πως έγινε το σκάνδαλο Novartis, λέγοντας πως δεν έχει απαντηθεί μέχρι σήμερα και αναρωτήθηκε: "Ξεφύτρωσε από μόνο του; Έπεσε από τον ουρανό ; Δεν υπήρξαν πολιτικά πρόσωπα και κυβερνητικοί παράγοντες που τη κρίσιμη περίοδο ευνόησαν την εταιρεία με τις αποφάσεις τους να έχει παράνομο κέρδος ;"
Παράλληλα απηύθυνε τα εξής ερωτήματα:
"Εκδώσατε ή δεν εκδώσατε τις εν λόγω υπουργικές αποφάσεις με τις οποίες ευνοήθηκε η Novartis;
Καθορίσατε ή όχι προνομιακά τιμές συγκεκριμένων φαρμάκων της συγκεκριμένης εταιρείας;
Παρακολουθούσατε ή όχι την εξέλιξη των τιμολογήσεων, τη σύνταξη μελετών που κατέτειναν στην δήθεν επιστημονική θωράκιση των επιλογών της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Υγείας; Ευνοήθηκε η εν λόγω εταιρεία σε σχέση με άλλες ως προς την τάχιστη τιμολόγηση και αποζημίωση των φαρμάκων; Ναι ή όχι ;Ή μήπως δε τα βλέπατε αυτά; Δεν τα ξέρατε; Ή δεν τα επιδιώξατε; Και τολμάτε σήμερα να μας καταγγέλλετε και ως σκευωρούς ;
Επιπλέον ο Αλέξης Τσίπρας έκανε λόγο για "μπάχαλο" στο εσωτερικό της Νέας Δημοκρατίας, αναφερόμενος στο αίτημα του Κυριάκου Μητσοτάκη για προσφυγή στις κάλπες.
"Ο ίδιος ζητάει εκλογές τον Σεπτέμβριο, ο αντιπρόεδρος του ζητάει εκλογές αύριο, ο κ. Θεοδωρικάκος ουσιαστικά εκτιμά ότι θα γίνουν μαζί με τις ευρωεκλογές, σε έναν χρόνο. Εχω την εντύπωση ότι αυτό το μπάχαλο που εκπέμπεται και στην κεντρική γραμμή και στο ζήτημα των εκλογών από την αξιωματική αντιπολίτευση είναι άξιο προσοχής, ανάλογο της σύγχυσης που εξέπεμψε το γεγονός ότι πριν λίγες μέρες σε αυτή εδώ την αίθουσα η εισηγήτρια του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης για την υιοθεσία εισηγήθηκε να μην ψηφιστεί το επίμαχο άρθρο, αλλά η ίδια αργότερα το ψήφισε", είπε ο κ. Τσίπρας.
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Στέλεχος με μακρά κοινοβουλευτική εμπειρία
Το προφίλ των δικαιούχων - Η διάρκεια της άδειας ανά κατηγορία
Μήνυμα ενότητας στο ΠΑΣΟΚ, με σκληρή κριτική σε κυβέρνηση για ενέργεια, θεσμούς και υποκλοπές
Δέσμη 25 μέτρων για ενέργεια, στέγαση και μεταφορές, με στήριξη σε 1,5 εκατ. πολίτες
Πού έχει αναρτηθεί η λίστα με τους δικαιούχους
ικανότητα ενός κράτους ή μιας πολιτικής δύναμης να διαμορφώνει το αφήγημα γύρω από μια σύγκρουση μπορεί να αποδειχθεί εξίσου σημαντική με την ίδια τη στρατιωτική ισχύ
Τι θα κάνει ο συγκεκριμένος κόμβος deiktesota.gov.gr
Δήλωσε παράλληλα ανοιχτός σε νέες αλλαγές
Καθοριστική η Ένωση Αποταμιεύσεων για την ανάπτυξη, τις θέσεις εργασίας και αυτονομία
H εφαρμογή της σύμβασης μπορεί να καλύψει έως και 400.000 εργαζόμενους
Περίπου 500.000 πολίτες στη χώρα παραμένουν αδιάγνωστοι
Η διαδρομή θα εκτείνεται σε μήκος 12.500 χιλιομέτρων
Πώς κερδίζετε έκπτωση έως 4% στον φόρο εισοδήματος
Αναλυτικά τα στοιχεία για την Αττική - Τι είναι το «Θερμόμετρο» ακινήτων
Με ποια κριτήρια καθορίζεται η σειρά πληρωμής
Επιδοτήσεις μόνο με απόδειξη παρουσίας στο χωράφι
«Η ελληνική οικονομία έχει την δυνατότητα να υποστηρίξει πρόσθετα μέτρα» τόνισε ο υπουργός Ανάπτυξης
Επίσκεψη εργασίας στο Κισινάου από την Υπουργό Πολιτισμού
Για τις διαρροές μετά την εκλογή συνέδρων
«Αναγκαία τα μέτρα σε ευρωπαϊκό επίπεδο για την αντιμετώπιση της ενεργειακής κρίσης» σημείωσε ο πρωθυπουργός
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.