- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Κόντρα Κοντονή - Βερβεσού μετά την παραίτηση του προέδρου του ΣτΕ
Δριμεία επίθεση του υπουργού Δικαιοσύνης στον πρόεδρο του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών
Σκληρή απάντηση έδωσε ο υπουργός Δικαιοσύνης, Σταύρος Κοντονής, στον προέδρο της ολομέλειας των δικηγορικών συλλόγων και προέδρο του ΔΣΑ, Δημήτρη Βερβεσό, μετά την εκτενή δήλωση του τελευταίου με αφορμή την σημερινή παραίτηση του προέδρου του Συμβουλίου της Επικρατείας, Νικολάου Σακελλαρίου.
Ο κ. Κοντονής, σε έντονους τόνους απαντά στον κ. Βερβεσό και επισημαίνει ότι η αντίδραση του προέδρου του ΔΣΑ, οφείλεται στην εξαγγελία του για τριχοτόμηση του Πρωτοδικείου Αθηνών.
Αναλυτικότερα, ο κ. Κοντονής αναφέρει ότι ο πρόεδρος του Δ.Σ.Α. «εκτρέπεται σε συκοφαντίες κάνοντας χρήση της θέσης του ως προέδρου της ολομέλειας των προέδρων των δικηγορικών συλλόγων. «Αντιλαμβανόμαστε όμως, ότι η σημερινή αήθης και ανερμάτιστη επίθεση, συνδυάζεται με την έναρξη της νομοθετικής πρωτοβουλίας της κυβέρνησης να τριχοτομηθεί το υδροκέφαλο Πρωτοδικείο Αθηνών, όπως χθες ανακοινώθηκε. 'Αλλωστε ούτε ο ίδιος το κρύβει».
Ακόμη, ο κ. Κοντονής επισημαίνει ότι «δεν αφήνει καμία αμφιβολία ότι εκπροσωπεί τα συμφέροντα των μεγαλοδικηγορικών γραφείων τα οποία μεταχειρίζονται δεκάδες νέους δικηγόρους ως βοηθητικό προσωπικό με μισθούς ανειδίκευτου εργάτη και τα οποία από το 1981 βυσσοδομούν να αποτρέψουν τη δημιουργία νέων πρωτοδικείων στην Αθήνα».
«Ας το καταλάβει καλά ο κ. πρόεδρος, ότι το Πρωτοδικείο Αθηνών θα τριχοτομηθεί, ό,τι συκοφαντία και αν μετέρχεται ο ίδιος και οι όμοιοί του», υπογραμμίζει ο υπουργός Δικαιοσύνης.
Τέλος, ο κ. Κοντονής καλεί «τους προέδρους των δικηγορικών συλλόγων της χώρας, να πάρουν θέση για όσα ο κ. πρόεδρος εξ ονόματός τους περιγράφει, ιδίως αυτούς που μου δηλώνουν άγνοια για όσα αφορώντα το υπουργείο Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων αναφέρει».
Επανήλθε ο υπ. Δικαιοσύνης στο θέμα των δηλώσεων του Δ. Βερβεσού
Επανήλθε με νέα δήλωσή του ο υπουργός Δικαιοσύνης Σταύρος Κοντονής στο θέμα των δηλώσεων του πρόεδρου του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών (ΔΣΑ) Δημήτρη Βερβεσού για την παραίτηση του προέδρου του Συμβουλίου της Επικρατείας, Νικολάου Σακελλαρίου.
Αφορμή για τη νέα, δεύτερη δήλωση του κ. Κοντονή, αποτέλεσε η επανόρθωση της δήλωσης του κ. Βερβεσού, όχι όμως ως προς το περιεχόμενο της, αλλά ως προς τον τίτλο με τον οποίο έκανε τη δήλωση.
Ειδικότερα, ο κ. Βερβεσός αρχικά τη δήλωσή του έκανε με την ιδιότητα του προέδρου της Ολομέλειας των Δικηγορικών Συλλόγων της χώρας και του προέδρου του ΔΣΑ. Στην επανόρθωση, η δήλωση έγινε με την ιδιότητα μόνο του πρόεδρου του ΔΣΑ.
Κατόπιν αυτού, ο κ. Κοντονής επανήλθε επισημαίνοντας ότι «γελοιοποιούμενος μετά την κατακραυγή πλείστων όσων προέδρων Δικηγορικών Συλλόγων της χώρας ο πρόεδρος του Δ.Σ.Α μετέβαλε ιδιότητα και από πρόεδρος της Ολομέλειας των Δικηγορικών Συλλόγων μας ενημέρωσε ότι συκοφαντεί απλά ως πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών» .
Ακόμη, ο κ. Κοντονής, επανέλαβε «για να το γνωρίζει είτε ως πρόεδρος του Δ.Σ.Α είτε ως πρόεδρος της Ολομέλειας των Δ.Σ.» ο κ. Βερβεσός, «η ίδρυση των δύο νέων Πρωτοδικείων στην Αττική θα πραγματοποιηθεί άμεσα» και πρόσθεσε: « Η ταλαιπωρία των πολιτών θα σταματήσει, οι συνθήκες γαλέρας των δικαστικών υπαλλήλων θα ανατραπούν και η εκμετάλλευση των νέων δικηγόρων θα αναστραφεί».
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Τι πρέπει να γνωρίζουν οι δικαιούχοι
Σε εκδήλωση στο Επιμελητήριο Ηρακλείου ο πρώην πρωθυπουργός
«Έδωσε πνοή στα μεγάλα δημόσια έργα και τις κρίσιμες υποδομές» - Η ανάρτηση του πρωθυπουργού
Συλλυπητήριο μήνυμα από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας
Η εμπιστοσύνη δεν είναι δεδομένη. Είναι αποτέλεσμα συνέπειας μεταξύ αρχών και πράξης
Επί σειρά ετών υπουργός των κυβερνήσεων της ΝΔ
Ποιοι έχουν δικαίωμα υποβολής ένστασης
Το Σάββατο η συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής - Χωρισμένη σε δύο στρατόπεδα η Κουμουνδούρου
«Η Παιδεία, τα Πανεπιστήμια και η Δημοκρατία προχωρούν μπροστά με ιδέες και έργο. Όχι με τρικάκια», δήλωσε ο υφυπουργός
Έμφαση στις σχέσεις καλής γειτονίας και τήρησης του διεθνούς δικαίου
Αιχμές και για Τσίπρα στον οποίο καταλόγισε «απουσία ουσιαστικής αντιπολίτευσης το 2019-2023»
Στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Ηρακλείου ο υπουργός Υγείας
Προληπτικές εξετάσεις και επισκέψεις σε σπίτια από γιατρούς και νοσηλευτές των ΚΟΜΥ
Τι είπε κατά την τοποθέτησή του στην Πολιτική Γραμματεία του κόμματος
Προβλέπεται αύξηση έως 95% στους μισθούς Αρχιεπισκόπου και Μητροπολιτών
«Στηρίζουμε την ΕΛΑΣ, θα ήταν στρατηγικό λάθος η αντιπαράθεση μαζί της»
Όσα δήλωσε προσερχόμενος στη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ
Συνομιλίες με ενδιαφέροντες ανθρώπους για ενδιαφέροντα πράγματα, εντός κι εκτός επικαιρότητας - πάντα με βλέμμα λοξό
«Αντιλαμβάνομαι πλήρως την ευθύνη μου απέναντι στην ιστορία της παράταξης την οποία αγαπώ από μικρό παιδί», ανέφερε ο αναπληρωτής υπουργός Μεταφορών
«Αν κάποιος κρύβεται και δεν έχει το θάρρος να αναλάβει τις ευθύνες του, σίγουρα αυτός δεν είναι ο Δήμαρχος», σημειώνει ο κ. Παπαδόπουλος
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.