Πολιτικη & Οικονομια

Ο Μητσοτάκης στην Ίμβρο: Συνομίλησε με μαθητές και έπαιξε μπάσκετ (εικόνες)

Συνάντηση και με τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
mitsotakis1.jpg

Στο Νηπιαγωγείο και το Δημοτικό Σχολείο Αγ. Θεοδώρων βρέθηκε κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στην Ίμβρο ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ο κ. Μητσοτάκης συναντήθηκε με τους μαθητές, και είχε την ευκαιρία να ρίξει και μερικές βολές στο γήπεδο μπάσκετ του σχολείου.

mitsotakis3.jpg

mitsotakis2.jpg

Ο Πρόεδρος της ΝΔ παρέστη και στα Θυρανοίξια του παρεκκλησίου των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης από τον Οικουμενικό Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίο. Στη συνέχεια, έκανε την ακόλουθη δήλωση:
 
«Είχα την πολύ μεγάλη χαρά και συγκίνηση να συμμετέχω στα Θυρανοίξια του παρεκκλησίου των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης, εδώ στην Ίμβρο, χοροστατούντος του Παναγιώτατου Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου. Η ιστορία της Ίμβρου είναι συνυφασμένη με την κοινή μοίρα Ελλήνων και Τούρκων. Και είχα μάλιστα τη μεγάλη χαρά σήμερα, επισκεπτόμενος τα σχολεία της Ίμβρου, να διαπιστώσω ότι η ελληνική κοινότητα στην Ίμβρο αυξάνεται και ότι η Ίμβρος παραμένει ένα παράδειγμα της ειρηνικής συνύπαρξης μεταξύ των δύο λαών μας. Μία ειρηνική συνύπαρξη, η οποία θα πρέπει να είναι ο οδηγός στις ελληνοτουρκικές σχέσεις για το μέλλον. Έχουμε μόνο να κερδίσουμε από αυτή την ειρηνική συνύπαρξη, η οποία προϋποθέτει βέβαια το σεβασμό των κανόνων του Διεθνούς Δικαίου και των κανόνων καλής γειτονίας. Εύχομαι να μου δοθεί η ευκαιρία σύντομα να επιστρέψω σε αυτό τον πολύ ιδιαίτερο τόπο». 

mitsotakis4.jpg

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ