Πολιτικη & Οικονομια

Χαρά Κεφαλίδου : «Oύτε ένα έργο αποκατάστασης των μνημείων στην Κω»

Ένα σχεδόν χρόνο μετά τον καταστροφικό σεισμό η βουλευτής Δράμας καταθέτει ερώτηση στη Βουλή

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
hara.jpg
eurokinissi

Σχεδόν ένας χρόνος έχει περάσει από τον καταστροφικό σεισμό του περασμένου Ιουλίου στην Κω και δεν έχει προχωρήσει ούτε ένα έργο αποκατάστασης των ζημιών που σημειώθηκαν στα πολιτιστικά μνημεία του νησιού. Σχετική Επίκαιρη Ερώτηση προς την Υπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού κα Λ. Κονιόρδου κατέθεσε η Χαρά Κεφαλίδου βουλευτής Δράμας και υπεύθυνη του Τομέα Πολιτισμού της Δημοκρατικής Συμπαράταξης.

Στην Επίκαιρη Ερώτησή της η Χαρά Κεφαλίδου επισημαίνει ότι το μεγάλο τζαμί στην Πλατεία Ελευθερίας παραμένει υποστυλωμένο. Τα αγάλματα που είχαν πέσει και σπάσει στο Αρχαιολογικό Μουσείο δεν έχουν επανατοποθετηθεί, ενώ ουδείς γνωρίζει πού ακριβώς βρίσκονται. Από τότε το μνημείο παραμένει κλειστό με τις μελέτες αναστήλωσής του να μην έχουν ξεκινήσει καν! Το ίδιο ‘ομιχλώδες τοπίο’ ισχύει και για τη Ζωφόρο του Βωμού του Διονύσου.

Τέλος, η βουλευτής ρωτά την Υπουργού σε ποιες ενέργειες θα προχωρήσει, ώστε να αποκατασταθούν τα μνημεία της Κω που έχουν υποστεί ζημιές και με ποιο χρονοδιάγραμμα, ώστε να μην χαθεί ολόκληρη η τουριστική περίοδος για το νησί. Ζητά να ενημερωθεί επίσης για τις αντίστοιχες ενέργειες που έχουν γίνει και αφορούν στο σύνολο των μνημείων της χώρας. 

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ