Πολιτικη & Οικονομια

Ηλικιωμένη στη Λήμνο σε Τσίπρα: Μου έκοψες τη σύνταξη – Τσίπρας: Τι να σου κάνω μωρέ (video)

Νέοι διάλογοι των κατοίκων του νησιού με τον πρωθυπουργό

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
tsipras-limnos-new.jpg
Γ.Τ. Πρωθυπουργού / Andrea Bonetti

Μπορεί τα φωτογραφικά ενσταντανέ που κυκλοφόρησαν από το γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού να δείχνουν τους κατοίκους της Λήμνου να υποδέχονται θερμά τον Αλέξη Τσίπρα στο νησί τους, ωστόσο η πραγματικότητα είναι διαφορετική, αν κρίνουμε από τους διαλόγους του, όπως καταγράφηκαν από τα τοπικά μέσα ενημέρωσης.

Πολλοί κάτοικοι παραπονέθηκαν για την εξίσωση του ΦΠΑ, με έναν καταστηματάρχη να του λέει: «Σας καλωσορίζουμε στην αγορά, είμαστε Κολωνάκι και Μύκονος», εννοώντας ότι ο ΦΠΑ θα έπρεπε να είναι χαμηλότερος. 

«Μια παροιμία λέει “δεν κυκλοφορά ούτε αρσενικιά γάτα”» του είπε ο επαγγελματίας δηλώνοντας τα ...κεσάτια στην αγορά.  «Δηλαδή, μόνο γυναίκες κυκλοφορούν;» ρώτησε ο πρωθυπουργός χαμογελαστός. «Είμαστε ίδια με Σαντορίνη, με Ερμού, με Μύκονο;» συνέχισε ο επιχειρηματίας διαμαρτυρόμενος για το ΦΠΑ στο 24%. «Άμα κυκλοφοράνε μόνο γυναίκες να έρθω εγώ να κάτσω!» επέλεξε να απαντήσει ο Τσίπρας. «Έλα μην παραπονιέσαι ρε» είπε προς τον έμπορο. Μέσα από το μαγαζί ακούστηκε μια γυναικεία φωνή: «Επαναφορά στο 17% άμεσα, άμεσα!» είπε στον πρωθυπουργό. «Και στο 13% καλά είναι» είπε ο επιχειρηματίας. 
Μάλιστα, μιλώντας με ψαράδες, που του έθεσαν τα προβλήματα με το πετρέλαιο, φέρεται να είπε: «Τώρα την περάσαμε τη φουρτούνα».

«Μας ταράξατε στη φορολογία» του πέταξε ένας άλλος, με τον πρωθυπουργό να χαμογελά.
Ένα ζευγάρι του ζήτησε να προσέξει το νησί. «Είμαστε ήρωες εδώ, ακρίτες» του είπε ο άνδρας και πρόσθεσε: «Κάνε και κάτι για το ΦΠΑ». «Κάτσε τώρα εδώ να δούμε» απάντησε ο πρωθυπουργός.

Ωστόσο, ο πιο χαρακτηριστικός διάλογος ήταν με μια ηλικιωμένη που του είπε: «Μου έκοψες τη σύνταξη», για να πάρει την αφοπλιστική απάντηση: «Τι να σου κάνω μωρέ»!

Limnos FM 100 | Ο Αλέξης Τσίπρας συνομιλεί με τους επαγγελματίες της Λήμνου (β' μέρος)

Limnos FM 100 | Ο Αλέξης Τσίπρας συνομιλεί με τους επαγγελματίες της Λήμνου (α' μέρος)

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ