Πολιτικη & Οικονομια

Καμίνης: Αν δεν αποσυρθεί ο «Κλεισθένης 1», έρχονται πολύ δύσκολες μέρες για την αυτοδιοίκηση

«Ούτε τον δήμαρχο θα μπορεί να ανατρέψει η πλειοψηφία, ούτε ο δήμαρχος θα μπορεί να διαλύσει το δημοτικό συμβούλιο»

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
kaminis.jpg
© EUROKINISSI/ΣΤΕΛΙΟΣ ΜΙΣΙΝΑΣ

«Το νομοσχέδιο της κυβέρνησης θα καταδικάσει σε ακυβερνησία και παραλυσία τους δήμους» τόνισε ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνηςμιλώντας στη συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας, προβλέποντας, ότι εάν η κυβέρνηση δεν το αποσύρει, θα έρθουν πολύ δύσκολες ημέρες για την τοπική αυτοδιοίκηση.

«Κατακερματίζουν το Δημοτικό Συμβούλιο» υπογράμμισε ο δήμαρχος Αθηναίων, επισημαίνοντας ότι «όταν σε ένα κατακερματισμένο κοινοβούλιο μία κυβέρνηση δεν μπορεί να έχει την πλειοψηφία, υπάρχει η διέξοδος της διάλυσης της βουλής, στους δήμους ούτε αυτό δεν υπάρχει».

«Ούτε τον δήμαρχο θα μπορεί να ανατρέψει η πλειοψηφία, ούτε ο δήμαρχος θα μπορεί να διαλύσει το δημοτικό συμβούλιο και να δημιουργήσει μια νέα πλειοψηφία» σημείωσε ο κ. Καμίνης, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «δεν ξέρω τι νόημα έχει η διαβούλευση επί ενός τέτοιου νομοσχεδίου». Η τοπική αυτοδιοίκηση είναι πάντα παράγοντας αντίστασης σε οποιαδήποτε κεντρική εξουσία. Είναι παράγοντας δημοκρατίας από μόνος του. Όποιος θέλει να διαλύσει την τοπική αυτοδιοίκηση ουσιαστικά εισάγει ένα αυταρχικό μέτρο στη δημοκρατία. Εγώ το φοβάμαι πάρα πολύ, το καταγγέλλω και, αν δεν αλλάξει φοβάμαι, ότι έρχονται πολύ δύσκολες ημέρες» κατέληξε στην ομιλία του ο κ. Καμίνης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ