- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Eurostat: Πρωταθλήτρια στην ανεργία η Ελλάδα και τον Ιανουάριο με 20,6%
Ωστόσο Ελλάδα και Κύπρος κατέγραψαν τη μεγαλύτερη μείωση του ποσοστού ανεργίας σε σχέση με την περασμένη χρονιά.
Θλιβερή πρωτιά στην Ευρώπη κατέγραψε και τον Ιανουάριο του 2018 η Ελλάδα στο θέμα της ανεργίας, όπως δείχνουν τα στοιχεία της Eurostat.
Ελλάδα και Ισπανία στην κορυφή της ανεργίας
Τα υψηλότερα επίπεδα ανεργίας στην ΕΕ καταγράφονται για άλλη μια φορά στην Ελλάδα (20,6% με στοιχεία του Ιανουαρίου) και στην Ισπανία (16,1% με στοιχεία του Μαρτίου).
Τα χαμηλότερα ποσοστά ανεργίας σημειώθηκαν στην Τσεχία (2,2%), στη Μάλτα (3,3%) και στη Γερμανία (3,4%).
Τι δείχνουν τα στοιχεία
Σε σχέση με ένα χρόνο πριν η ανεργία μειώθηκε σε όλες τις χώρες της ΕΕ εκτός από την Εσθονία, όπου αυξήθηκε από 5,3% σε 6,5% μεταξύ Φεβρουαρίου 2017 και Φεβρουαρίου 2018, και τη Λιθουανία, όπου παρέμεινε σταθερή. Οι μεγαλύτερες μειώσεις σημειώθηκαν στην Κύπρο (από 12,3% σε 9,1%) και στην Ελλάδα (από 23,2% σε 20,6% μεταξύ Ιανουαρίου 2017 και Ιανουαρίου 2018).
Τα υψηλότερα ποσοστά ανεργίας των νέων στην ΕΕ καταγράφονται στην Ελλάδα (42,3% τον Ιανουάριο), στην Ισπανία (35%) και στην Ιταλία (31,7%). Το χαμηλότερο ποσοστό καταγράφεται στη Γερμανία (6,1%) και στην Τσεχία (6,8%).
Το Μάρτιο η ανεργία των νέων στην Ευρωζώνη διαμορφώθηκε στο 17,3% και στην ΕΕ στο 15,6%.
Τον Ιανουάριο η ανεργία στην Ελλάδα διαμορφώθηκε στο 20,6%, έναντι 20,8% το Δεκέμβριο του 2017, ενώ ο αριθμός των ανέργων ανήλθε σε 977.000.
Στους άνδρες, το ποσοστό ανεργίας διαμορφώθηκε στο 16,7% και στις γυναίκες στο 25,6%.
Υψηλό παραμένει το ποσοστό ανεργίας των νέων κάτω των 25 ετών, που διαμορφώθηκε στο 42,3%, σημειώνοντας μικρή μείωση έναντι του Δεκεμβρίου (43,5%) και του Μαρτίου του 2017 (45,3%).
Σύμφωνα με τα στοιχεία, η Ελλάδα μαζί με την Κύπρο κατέγραψαν τη μεγαλύτερη μείωση του ποσοστού ανεργίας σε σχέση με την περασμένη χρονιά.
Σταθερή στο 8,5% η ανεργία στην ευρωζώνη
Στο σύνολο των χωρών της ευρωζώνης, το Μάρτιο του 2018 η ανεργία έμεινε σταθερή στο 8,5% σε σχέση με το Φεβρουάριο του 2018, ποσοστό που είναι το χαμηλότερο από το Δεκέμβριο του 2008.
Στις χώρες της ΕΕ, το ποσοστό ανεργίας ήταν 7,1% τον Μάρτιο, επίσης σταθερό σε σχέση με τον Φεβρουάριο και το χαμηλότερο από το Σεπτέμβριο του 2008. Ένα χρόνο πριν, το Μάρτιο του 2017 η ανεργία στην Ευρωζώνη ήταν 9,4% και στην ΕΕ 7,9%.
Ο αριθμός των ανέργων το Μάρτιο ανήλθε στα 17,5 εκατομμύρια στις χώρες της ΕΕ και στα 13,8 εκατομμύρια στις χώρες της ευρωζώνης.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Το ψήφισμα συγγενών των θυμάτων κατά του δημάρχου
Δυστυχώς, ακόμη μια κυβέρνηση ακολούθησε τις προηγούμενες στο ίδιο, θελκτικό για αυτήν αλλά κακό για τη χώρα μοτίβο διακυβέρνησης
«Είναι ασφαλιστικό, ανταποδοτικό δικαίωμα - Δεν είναι προνοιακό» ξεκαθαρίζει η υπουργός Εργασίας
«Το σουφλέ δεν φουσκώνει δύο φορές»
Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας μίλησε για τη δύναμη της εκπαίδευσης και τον ρόλο της Πολιτείας
Η υπουργός Παιδείας βρέθηκε στην Κρήτη για την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς
Στο επίκεντρο η επανένωση των Γλυπτών του Παρθενώνα και η ελληνική γλώσσα
«Θέλω να ευχηθώ καλή χρονιά. Είμαστε δίπλα στους γονείς, τους εκπαιδευτικούς, στα παιδιά μας»
Ξεκινά σήμερα η σχολική χρονιά - Πρώτο κουδούνι για τα σχολεία
Ένα διαφορετικό wrap από την επίσκεψη της υπουργού Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας στη Βόρεια Ελλάδα
Oι ημερομηνίες πληρωμής ακολουθούν τον κανόνα του διαχωρισμού μεταξύ μισθωτών και μη μισθωτών
Υψηλότερο εισοδηματικό όριο, πρόσβαση χωρίς κριτήρια για τρίτεκνους και πολύτεκνους και αυξημένο voucher
Κατά τη διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκαν θέματα πολιτισμού και πολιτιστικής διπλωματίας
Το σίγουρο είναι ότι το νομικό τοπίο έχει αλλάξει δραστικά από την εποχή της Χρυσής Αυγής
Η 90ή ΔΕΘ βρίσκει την ελληνική οικονομία στο τέλος μιας ιστορικής περιόδου χρηματοδότησης από το Ταμείο Ανάκαμψης και μπροστά στο δύσκολο τεστ της επόμενης ημέρας.
Από τα πρώτα περίπτερα του 1926 και τη μεταπολεμική έκρηξη έως τη σημερινή οικονομική και πολιτική σκηνή της χώρας, η ΔΕΘ συμπληρώνει έναν αιώνα ζωής και ετοιμάζεται για το μέλλον
Επιβεβαιώθηκαν οι προβλέψεις των αναλυτών
Ποιες περιοχές εντάσσονται στο πρόγραμμα αναβάθμισης και εκσυγχρονισμού εγκαταστάσεων
Ο «πελάτης» αξιολογεί τη σχέση του με την εξουσία με βάση το προσωπικό όφελος. Ο «πολίτης» ενδιαφέρεται και για πράγματα που δεν μεταφράζονται άμεσα σε ευρώ στην τσέπη του.
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.