- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Παυλόπουλος: «Αδιανόητες και λυπηρές οι δηλώσεις Ερντογάν περί ανταλλαγής»
Μήνυμα με αποδέκτη τον Τούρκο πρόεδρο
Μήνυμα με αποδέκτη τον Τούρκο πρόεδρο, στον απόηχο των δηλώσεών του περί ανταλλαγής των «8» με τους δύο Ελληνες στρατιωτικούς, έστειλε από το Χρυσοβίτσι Αρκαδίας ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος.
Οπως είπε ο κ. Παυλόπουλος, «είναι ευπρόσδεκτες οι δηλώσεις Ερντογάν για ειρηνική συνύπαρξη. Μόνο που τέτοιες δηλώσεις έχουν σημασία όταν συνοδεύονται επό έργα και κάτι τέτοιο δεν προκύπτει αν αναλογιστεί κανείς όσα τονίστηκαν απ΄την πλευρά του για τους δύο Ελληνες που κρατούνται αυθαιρέτως».
Στη συνέχεια, στη δήλωσή του ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας χαρακτήρισε ως «αδιανόητα» τα όσα είπε ο Τούρκος πρόεδρος ότι τίθεται ζήτημα ανταλλαγής.
«Τα όσα δε, υπονοούν κάποιοι, και δυστυχώς ο Τούρκος Πρόεδρος -εάν έχουν αποδοθεί σωστά αυτά τα οποία είπε- ότι τίθεται ζήτημα ανταλλαγής, διαμηνύουμε ότι κάτι τέτοιο είναι αδιανόητο. Όπως επίσης, είναι πραγματικά λυπηρό να υπάρχει τέτοια σύγχυση ανάμεσα σε στρατιωτικούς που κρατούνται όπως είπα αυθαιρέτως, και Τούρκους πολίτες οι οποίοι έχουν πάρει πολιτικό άσυλο σύμφωνα με τους Κανόνες του Διεθνούς Δικαίου. Μια τέτοια σύγχυση σημαίνει άγνοια του Διεθνούς Δικαίου και της Διεθνούς Νομιμότητας η οποία είναι απαράδεκτη», είπε χαρακτηριστικά.
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
«Χιλιάδες επιχειρήσεις φιλοξενίας λειτουργούν υπό συνθήκες έντονης εξάρτησης»
Tι προβλέπει η τροπολογία Κώτσηρα
Σε ύψιστη ετοιμότητα ο κρατικός μηχανισμός
Στα Χανιά μεταβαίνει ο υπαρχηγός του Λιμενικού Σώματος
«Για αποκατάσταση της αλήθειας», έκανε λόγο ο γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας
50% προκαταβολή για κάθε ενδιαφερόμενο
«Αποκαθιστούμε μια μεγάλη κοινωνική αδικία», τόνισε η υπουργός Εργασίας
Τι δείχνουν τα νέα στοιχεία
Ξεκίνησε η τρίτη φάση του στεγαστικού προγράμματος του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας
Μ. Χρυσοχοΐδης: «Στόχος η μείωση της ταλαιπωρίας των πολιτών έως και 30%»
Τον Αύγουστο οι πρώτες αυξήσεις
Έργα σε όλη τη χώρα και έμφαση σε υποδομές, καινοτομία και πράσινη ανάπτυξη
Ξεπέρασαν τα 5 δισ. οι εισπράξεις
Ξεκίνησε η υποβολή ενστάσεων για τη δωρεάν φιλοξενία βρεφών και νηπίων τη σεζόν 2026-2027
Πότε πληρώνονται λιπάσματα και αγροτικό πετρέλαιο
Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης παρουσίασε το Εθνικό Πρόγραμμα Ανάπτυξης 2026-2030
Πόσες ενστάσεις γίνονται δεκτές
Πώς θα λειτουργεί το wallet, τι ισχύει με τα όρια
Έρχεται η τρίτη δόση στους δικαιούχους
«Δεν έχουμε πρόβλημα να αντιπαρατεθούμε με τον κ. Μητσοτάκη»
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.