- CITY GUIDE
- PODCAST
-
16°
Τόσκας σε Κεφαλογάννη: Έρχεται νέα μείωση των αστυνομικών που φυλάνε πολιτικούς, δημοσιογράφους κι επιχειρηματίες
«Δεν είναι εύκολη υπόθεση να χαλάς κεκτημένα πολλών δεκαετιών. Δείτε τι χτυπήματα δέχομαι κάτω από τη μέση»
Σε νέα μείωση των αστυνομικών που υπηρετούν στην ασφάλεια προσώπων «υψηλού ενδιαφέροντος», προσανατολίζεται το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, επιπλέον των 800, που αποφασίστηκε να επιστρέψουν στις υπηρεσίες τους, ενημέρωσε ο αρμόδιος υπουργός, Νίκος Τόσκας, ο οποίος ταυτοχρόνως αμφισβήτησε την εικόνα που παρουσίασε η βουλευτής της ΝΔ, Όλγα Κεφαλογιάννη για την εγκληματικότητα στην Αθήνα.
Όπως είπε ο κ. Τόσκας, από τους 2.100 αστυνομικούς, θα αποδεσμευτούν 800, ένας «σημαντικός αριθμός» που θα φύγει από τη φύλαξη βουλευτών, υπουργών και κυβερνητικών στελεχών αλλά και «από ανθρώπους που έχουν τους αστυνομικούς κύρια γιατί θέλουν να παρουσιάζουν ένα status εξουσίας και όχι γιατί πραγματικά υπάρχει κίνδυνος ασφάλειας».
«Και θα υπάρξει και άλλη φάση μείωσης» προανήγγειλε και δήλωσε αποφασισμένος για αυτό προσθέτοντας «και ας πάρει χρόνο σε κάποιους να συνηθίσουν την ιδέα ότι μπορούν να ζήσουν χωρίς πολλή φύλαξη». «Δεν είναι εύκολη υπόθεση να χαλάς κεκτημένα πολλών δεκαετιών. Δείτε τι χτυπήματα δέχομαι κάτω από τη μέση. Δεν το λένε απευθείας σε μένα, βρίσκουν κάποια εφημερίδα και με χτυπούν», ανέφερε ο υπουργός.
Κατά τη συζήτηση σχετικής επίκαιρης ερώτησης, η ερωτώσα βουλευτής της ΝΔ, Όλγα Κεφαλογιάννη, μίλησε για ραγδαία αύξηση της εγκληματικότητας στην Αθήνα, λέγοντας: «Είναι απίστευτη η κατάσταση που επικρατεί στην πρωτεύουσα της χώρας. Υπάρχει όχι μόνο αίσθημα ανασφάλειας αλλά και απελπισίας. Η κλιμάκωση της βίας με ανεξέλεγκτες διαστάσεις είναι στην ημερήσια διάταξη. Η πόλη είναι ανοχύρωτη».
Απαντώντας, ο Νίκος Τόσκας, είπε πως η εικόνα που περιέγραψε η βουλευτής της αξιωματικής αντιπολίτευσης «δεν έχει καμία σχέση με την πραγματικότητα» και παρουσίασε στοιχεία, σύμφωνα με τα οποία οι ληστείες και οι κλοπές σε οικίες και εμπορικά καταστήματα έχουν μειωθεί κατά 30% το 2018 σε σχέση με πέρσι, ενώ διαγράφεται συνεχής πτωτική πορεία από το 2015 και ύστερα. «Το 2013 είχαμε 3.000 ληστείες, το 2014, 3.215 ληστείες και κλοπές. Από το 2015, υπάρχει μια πτωτική πορεία με σημαντική μείωση στο 30% μεταξύ του 2017 και 2018», ανέφερε ο υπουργός.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Η εβδομαδιαία ανάρτηση του πρωθυπουργού - Αναλύει τις διεθνείς προκλήσεις και τον ρόλο της Ελλάδας
Ο πλήρης σχεδιασμός για οικονομία, κράτος, κοινωνία και ανάπτυξη την επόμενη χρονιά
Το νέο νομοσχέδιο και το ζήτημα της τηλεθέασης
Το ΥΠΕΝ επεκτείνει τα προγράμματα «Εξοικονομώ» - Ειδική μέριμνα για ευάλωτα νοικοκυριά, φοιτητές και κλειστά ακίνητα
Σε ισχύ οι νέες φορολογικές κλίμακες στον ιδιωτικό τομέα - Ποιοι κερδίζουν περισσότερο
Παρά τις ελκυστικές τιμές, η αγοραστική κίνηση παραμένει «παγωμένη» - Οι έμποροι ζητούν αλλαγές στο πλαίσιο των προσφορών
Ο γνωστός δημοσιογράφος, σύμβουλος επικοινωνίας και ακτιβιστής μιλάει στην Athens Voice
Ποια είναι η τελευταία μέρα προσφορών
«Πλημμυρισμένη η ανασφάλεια των πολιτών», δήλωσε ο Παύλος Χρηστίδης
Στόχος η πλήρης αναβάθμιση με 100% τηλεδιοίκηση, σηματοδότηση και ETCS έως τον Αύγουστο του 2026
Η υπογραφή ενός νόμου είναι μια πράξη έγκρισης με πολιτικό βάρος
Πού παγώνουν οι άδειες Airbnb σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη και γιατί η άδεια δεν ακολουθεί πλέον το ακίνητο
Σε πλήρη εξέλιξη η διαβούλευση με κοινωνικούς εταίρους - Στόχος τα 950 ευρώ έως το 2027
Το υπουργείο Οικονομικών επιστρατεύει ηλεκτρονικό δελτίο αποστολής, πελατολόγιο και ψηφιακή κάρτα εργασίας παντού
Η συνεδρίαση του ΚΥΣΕΑ συνεχίζεται
Τι πρέπει να γνωρίζουν οι δικαιούχοι
Νέα δομή για υιοθεσίες και ανακαίνιση Ξενώνα Βραχείας Φιλοξενίας παιδιών με αναπηρία
Η απάντηση της υπουργού Τουρισμού στα δημοσιεύματα
Όσα είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος για τα αυθαίρετα
Οι απαντήσεις Φλωρίδη για τη διαδικασία
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.