- CITY GUIDE
- PODCAST
-
12°
Τζανακόπουλος: Η Τουρκία να μη μπλέκει τη σκιά της με το μπόι της
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος επιβεβαίωσε το περιστατικό με το πρωθυπουργικό ελικόπτερο πάνω από τη Ρω
«Η Τουρκία να μη μπλέκει τη σκιά της με το μπόι της» διεμήνυσε ο Δημήτρης Τζανακόπουλος.
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος επιβεβαίωσε μιλώντας στον ΣΚΑΪ το περιστατικό με το πρωθυπουργικό ελικόπτερο πάνω από τη Ρω, τόνισε όμως ότι δεν υπήρξε παρενόχληση και ότι η Τουρκία ζήτησε «σχέδιο πτήσης, σηκώθηκαν τα ελληνικά μαχητικά και το θέμα έληξε».
Αναφερόμενος στις δηλώσεις του Μπεκίρ Μποζντάγ ότι η Τουρκία κατέβασε ελληνική σημαία από βραχονησίδα, ο κ. Τζανακόπουλος σχολίασε αιχμηρά ότι «ο Τούρκος αντιπρόεδρος μπορεί να παραλογίζεται όσο θέλει».
«Δεν επιβεβαιώνεται η υποστολή σημαίας, δεν υπάρχει γνώση του ΓΕΝ και έχει διαψευστεί το θέμα και από το ΓΕΕΘΑ, το περιστατικό δεν έχει συμβεί» συνέχισε κυβερνητικός εκπρόσωπος και τόνισε ότι «υπάρχει επικοινωνία με την Τουρκία, και χρέος μας είναι να διατηρούμε τους διαύλους επικοινωνίας να μην υψώνουμε τους τόνους».
Όπως επισήμανε, στο Αιγαίο η Τουρκία πρέπει να αναγνωρίσει ότι υπάρχουν τετελεσμένα, ότι έχει υπογράψει διεθνείς συνθήκες και ότι θα ήταν προτιμότερο για τη σταθερότητα στην περιοχή να προχωρήσει σε αποκλιμάκωση, καθώς δεν την έχει βοηθήσει και η πολιτική της.
«Η εξωτερική πολιτική δεν μπορεί να ασκείται πρωτοβουλιακά και από ιδιώτες»
Ο κ. Τζανακόπουλος αναφέρθηκε και στους τρεις νεαρούς που σήκωσαν πέντε σημαίες σε βραχονησίδες τονίζοντας ότι «η εξωτερική πολιτική δεν μπορεί να ασκείται πρωτοβουλιακά και από ιδιώτες, αλλά από την κυβέρνηση και τα θεσμικά όργανα». Όπως σημείωσε επίσης καλό θα ήταν να αποφεύγονται τέτοιες ενέργειες για να αποφευχθούν αρνητικά περιστατικά.
«Η Τουρκία πρέπει να κατανοήσει ότι με τη στρατηγική της κλιμάκωσης και της όξυνσης χάνει αντί να κερδίζει έδαφος στο πεδίο των διεθνών σχέσεων» τόνισε. «Οποιαδήποτε διμερής διάφορα της Ελλάδας με τρίτη χώρα είναι και θέμα της ΕΕ».
«Αντέδρασαν όπως αντέδρασαν γιατί έδειξαν ότι ιδρώνει το αυτί τους, είναι απομονωμένοι... Εμείς δεν έχουμε λόγο κανένα να ανεβάζουμε τους τόνους» ανέφερε δε για την ανακοίνωση του τουρκικού ΥΠΕΞ.
«Δεν μπορεί να υπάρξει αμοιβαιότητα»
Όσον αφορά το θέμα των οχτώ τούρκων αξιωματικών που ζητούν άσυλο και τους δύο έλληνες στρατιωτικούς που παραμένουν σε φυλακή της Αδριανούπολης, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος δήλωσε ότι «δεν μπορεί να υπάρξει αμοιβαιότητα σε δυο ανόμοιες περιπτώσεις, οι οχτώ Τούρκοι ζήτησαν άσυλο και πρέπει να ακολουθηθούν συγκεκριμένες διαδικασίες. Το έχει πει κι ο πρωθυπουργός, τούρκοι πραξικοπηματίες δεν είναι καλοδεχούμενοι στην Ελλάδα, άλλα υπάρχουν δικαιοκρατικές διαδικασίες».
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Η πρόταση της παράταξης «Αθήνα Ψηλά»
Χαρακτήρισε τον συνδυασμό «ανησυχητικό κοκτέιλ»
Με ανατροπή του αποτελέσματος του πρώτου γύρου
Για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά
Έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στους στενούς δεσμούς Ελλάδας και ΗΠΑ που ενισχύονται ολοένα και περισσότερο
Πολύ σημαντικό έργο χαρακτήρισε την επέκταση του Μετρό προς την Γλυφάδα
«Είμαι διαθέσιμος για διάλογο», δηλώνει ο Υπουργός
Τα καλά νέα αφορούν κυρίως τη νότια Ευρώπη
O βουλευτής Κιλκίς του ΠΑΣΟΚ μιλάει για όλα στο νέο podcast της ATHENS VOICE
Το βιβλίο αναφέρεται στην επιτυχία έξι μικρών κρατών
Ο ναός βρίσκεται εντός της ζώνης προστασίας του αρχαιολογικού χώρου της Ακρόπολης
«Η υγεία του πρωτογενούς τομέα είναι κάτι το οποίο πρέπει να μας απασχολεί όλους» σημείωσε ο πρωθυπουργός
Αναλυτικά το ωράριο μέχρι το τέλος του έτους
Πώς υπολογίζεται το ποσό
Ποιοι είναι οι πέντε τρόποι πληρωμής
Τι δήλωσε σε συνέντευξή του
Πάνω από 1.500 Έλληνες από ΗΠΑ και Καναδά βολιδοσκόπησαν τη δυνατότητα επιστροφής τους
Δυστυχώς, η χώρα οδεύει σε ένα ακόμα εφιαλτικό αδιέξοδο. Το πολιτικό προσωπικό έχει διαγράψει από τη μνήμη του τα χρόνια και τις σκληρές συνέπειες της κρίσης.
Οι δύο μονομάχοι είναι ο Δημήτρης Αναστασόπουλος και ο Ανδρέας Κουτσόλαμπρος
Η ακτινογραφία της ελληνικής αγοράς
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.