- CITY GUIDE
- PODCAST
-
22°
Ξυδάκης: «Παίρνεις μια σημαία, την κουνάς στα μάτια του Τούρκου, σηκώνεσαι φεύγεις και τρέχει η φρεγάτα»
«Μπορεί κάθε νέος να κάνει γύρα σε συνοριακές περιοχές και να βγάζει selfie με τον καφέ στο χέρι;»
«Δεν ξέρουμε ακριβώς τι έχει συμβεί ακόμη. Καλό είναι να μην κλιμακώνουμε εμείς τις προκλήσεις σε μία εποχή που έχουμε ένταση και καλό είναι να απαντούμε σοβαρά και σθεναρά στις προκλήσεις της άλλης πλευράς. Αυτή είναι η γενική γραμμή. Να μην φτάσουμε πάλι στη δεκαετία του '90 που έκαναν πολιτική συνόρων οι κοινοτάρχες και φθάσαμε στο θλιβερό επεισόδιο των Ιμίων», δήλωσε στον ραδιοφωνικό σταθμό της Θεσσαλονίκης FOCUS 103,6, για το περιστατικό με τις σημαίες που ύψωσαν τρεις νέοι σε βραχονησίδες, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Ξυδάκης.
«Είναι πιο περίπλοκο το ζήτημα με τους Τούρκους, από το να πάει ένας θερμόαιμος νέος ή ένας κοινοτάρχης και να αναρτά σημαίες σε μία έρημη βραχονησίδα, που δεν έχει ούτε ένα βοσκό επάνω» τόνισε ο κ. Ξυδάκης συμπληρώνοντας:
«Χρειάζεται σοβαρότητα και ψυχραιμία. Πρέπει να αποβλέπουμε στο μέσο μακροπρόθεσμο συμφέρον της χώρας, κι όχι σε μία στιγμιαία εκδήλωση πρόσκαιρου ενθουσιασμού[...]Ο νέος που "κάνει το κομμάτι του" με το ταχύπλοο, δεν είναι σε θέση να υπερασπιστεί τη σημαία που έβαλε, θα το κάνει το λιμενικό ή το πολεμικό ναυτικό. Δεν μπορεί να αναλαμβάνει την εξωτερική πολιτική ένας άνθρωπος με τις δικές του ενέργειες. Χρειάζονται συλλογικότητες, νομιμοποίηση και θεσμικό πλαίσιο. Μπορεί κάθε νεαρός να κάνει γύρα σε φυλασσόμενες συνοριακές περιοχές και να βγάζει selfie με τον καφέ στο χέρι;», διερωτάται ο βουλευτής.
Όπως εξηγεί, «είναι ελληνικό το έδαφος, αλλά πρέπει να είμαστε σε μία γραμμή καταλαγής και ηρεμίας. Υπάρχει μια σκιά, υπάρχει ένα "γκριζάρισμα" από πλευράς των Τούρκων. Το να προκαλούμε με λεονταρισμούς, οι οποίοι δεν μπορούν να υποστηριχθούν από αυτόν που το ξεκινάει... Οποιοσδήποτε βάλει μια σημαία μετά θα σηκωθεί και θα φύγει και μετά θα πρέπει να πάει το ελληνικό κράτος και ο στρατός και να συμμαζέψει τις σαχλαμάρες.»
«Δεν είναι να παίρνεις μια σημαία και να την κουνάς στα μάτια του Τούρκου και μετά να σηκώνεσαι να φεύγεις και να τρέχει η ακταιωρός και η φρεγάτα», καταλήγει ο βουλευτής.
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Είχε αισθανθεί έντονη αδιαθεσία
Ο πρώην πρωθυπουργός συνδέει τις εξελίξεις με την ευρύτερη κατεύθυνση της ελληνικής διπλωματίας
Ο υπουργός Υγείας κατηγόρησε τα κόμματα που δεν στηρίζουν το νομοσχέδιο για την προστασία των ανηλίκων
Ο Πρωθυπουργός τόνισε ότι η Ελλάδα υποστηρίζει την κυριαρχία και την ασφάλεια των ΗΑΕ με πράξεις και όχι μόνο με λόγια
O πολιτικός ένιωσε έντονη αδιαθεσία
Τηλεφωνική επικοινωνία Γεραπετρίτη με τον Αιγύπτιο ομόλογό του, Μπαντρ Αμπντελατί
Τα ραντεβού με την ιστορία
«Καλώ την αντιπολίτευση να δείξει υπεύθυνη στάση», δήλωσε ο υπουργός Επικρατείας
Ο επικεφαλής της ευρωομάδας του ΠΑΣΟΚ διατηρεί τη θέση του στην ηγεσία της ομάδας S&D
Οι κοινές δηλώσεις του πρωθυπουργού με τον σεΐχη Μοχάμεντ μπιν Ζαγέντ αλ Ναχαγιάν στο Μέγαρο Μαξίμου
«Στόχος μας η πρώτη θέση στα έσοδα από τουρισμό», δήλωσε ο Περιφερειάρχης Αττικής
Το μήνυμα σε παιδιά και γονείς
Ποιοι συνταξιούχοι πληρώνονται πρώτοι την Παρασκευή 23 Οκτωβρίου
«Γεμίζουμε με πράσινο πλατείες και γειτονιές της Αθήνας», το μήνυμα Χάρη Δούκα
Πότε και πού θα αναρτηθούν
Στην περιοχή του συμβάντος στέφονται οι έρευνες της ΕΛ.ΑΣ
Ποιοι δικαιούνται χρήματα και ποιες εργασίες καλύπτονται
Ρεκόρ μεταπολεμικής απήχησης για λαϊκιστές και αυταρχικούς στην Ευρώπη, με την Ελλάδα στην έκτη θέση, όπως τονίζει μελέτη του ΚΕΦΙΜ
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.