Υπόθεση Novartis: Έως τις 20 Απριλίου το πόρισμα προαναγγέλλει ο Λάππας του ΣΥΡΙΖΑ
Στην τακτική δικαιοσύνη ο φάκελος της υπόθεσης - ΝΔ: «Ολοκληρώνεται η σκευωρία»
Έως τις 20 Απριλίου θα είναι έτοιμο το πόρισμα για την Novartis, όπως εκτιμά ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Σπύρος Λάππας, ο οποίος, μιλώντας στον ρ/σ «105,5 Στο Κόκκινο», σημείωσε: «Μετά το Πάσχα αμέσως, σε μία συνεδρίαση, το πολύ δύο, μέχρι τις 20 Απριλίου, θα έχουμε συντάξει το πόρισμά μας, θα το φέρουμε στην Ολομέλεια και η πρόταση θα είναι ότι η Βουλή είναι αναρμόδια να διερευνήσει μη υπουργικά αδικήματα».
Όπως είπε, «η προανακριτική για την Novartis συνεδριάζει σήμερα το απόγευμα και θα γίνει προγραμματισμός για το πόρισμα. Θα αποφασίσουμε σήμερα και στην επόμενη συνεδρίαση για τις αρμοδιότητες και, σε περίπτωση αναρμοδιότητας, που εγώ πιστεύω ότι υπάρχει, θα πάει πίσω στην τακτική, ποινική Δικαιοσύνη. Και το ερώτημα είναι "ποιος φοβάται τη Βιρτζίνια Γουλφ", ποιος φοβάται την Δικαιοσύνη» και την κ. Τουλουπάκη.
Ο κ. Λάππας σημείωσε ότι στα στοιχεία για τη «μαύρη τρύπα» του ΚΕΕΛΠΝΟ, που παρουσίασε ο κ. Πολάκης, «δεν υπάρχει καμία διπλοεγγραφή», όπως υποστήριξε η ΝΔ. «Δεν προκύπτουν από θέματα προϋπολογισμών, αλλά από έγγραφα απολογισμών και πορίσματα. Είναι συγκεκριμένα, εισροές και εκροές. Δεν είναι τυχαίο ότι την επομένη η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου μας ζήτησε αμέσως τα πρακτικά, τα συγκεντρώσαμε και τα αποστείλαμε αυθωρεί και παραχρήμα» ανέφερε.
«Περιμένουμε από τη Δικαιοσύνη πλέον να αλλάξει ρυθμό προόδου στην αντιμετώπιση των δικογραφιών αυτών, δεν μπορεί δικογραφία που αφορά το 2011 ή το 2009 και να μην έχει δικαστεί ακόμη στα ποινικά δικαστήρια. Αυτό αναμένει και η κοινωνία και οι απλοί άνθρωποι και οι πολιτικοί. Την εμπιστευόμαστε απολύτως» συμπλήρωσε.
Υπογράμμισε δε, ότι «το ΚΕΕΛΠΝΟ ως σύνολο, ως δομή, όπως λέει το έγγραφο του FBI, είχε χρησιμοποιηθεί για να ξεπλένεται το χρήμα σχετικά με τη Novartis. Εδώ έχουμε πλέον τα συγκοινωνούντα δοχεία των δύο μεγάλων σκανδάλων, Novartis και ΚΕΕΛΠΝΟ».
Αναφέρθηκε επίσης στη διαφορά μεταξύ διερεύνησης πολιτικών ευθυνών από τη Βουλή για υπουργικές πράξεις που έχουν παραγραφεί και τη διερεύνηση από τη Δικαιοσύνη πράξεων που δεν παραγράφονται, όπως το ξέπλυμα «μαύρου» χρήματος. «Αυτό το σύνθημα "όλα στο φως" ουσιαστικά σημαίνει "τα πάντα στο σκοτάδι"» είπε και κατέληξε: «Διερεύνηση στη Βουλή σημαίνει παραγραφή, επιστροφή στη Δικαιοσύνη σημαίνει περαιτέρω διερεύνηση, πιθανόν δίκη και πιθανόν καταδίκη, πρέπει να το καταλάβει ο καθένας. Να πάει στη Δικαιοσύνη, να διερευνηθεί μαζί με όλη τη δικογραφία, να δούμε αν όσοι λένε ότι είναι αθώοι, είναι αθώοι».
Στην τακτική δικαιοσύνη ο φάκελος Novartis
Στη δικαιοσύνη επιστρέφουν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ τα αδικήματα του ξεπλύματος βρώμικου χρήματος και της δωροδοκίας και της δωροληψίας ώστε να ερευνηθούν από τους δικαστικούς λειτουργούς κρίνοντας ότι η Βουλή είναι αναρμόδια να τα διερευνήσει. Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ εκτιμούν ότι τα συγκεκριμένα αδικήματα δεν έχουν παραγραφεί και δεν εμπίπτουν στο νόμο περί ευθύνης υπουργών.
Σε αυτό κατέληξαν οι βουλευτές της κυβερνητικής πλειοψηφίας οι οποίοι συνεδρίασαν σήμερα το απόγευμα. Η επόμενη συνεδρίαση έχει οριστεί για τις 17 Απριλίου οπότε και θα διατυπωθεί αναλυτικά το σκεπτικό των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ και των Ανεξάρτητων Ελλήνων όσον αφορά την μη αρμοδιότητα της Βουλής για την εξέταση των συγκεκριμένων αδικημάτων.
ΝΔ: Ολοκληρώνεται η σκευωρία
Κύκλοι της Νέας Δημοκρατίας υποστηρίζουν ότι τα όσα είπαν οι βουλευτές της κυβερνητικής πλειοψηφίας για την υπόθεση αποδεικνύουν ότι «ολοκληρώνεται η σκευωρία». Μάλιστα για την άποψη των βουλευτών της πλειοψηφίας ότι και τα αδικήματα της δωροδοκίας και της δωροληψίας θα επιστραφούν για διερεύνηση στην δικαιοσύνη και άρα δεν έχουν παραγραφεί ανέφεραν ότι υπάρχει ισχυρή νομολογία περί του αντιθέτου τόσο από τον Άρειο Πάγο όσο και από το εφετείο Αθηνών και θύμιζαν ότι στην περίπτωση του Γιάννου Παπαντωνίου η τότε προανακριτική επιτροπή το αδίκημα της δωροδοκίας το είχε θεωρήσει παραγεγραμμένο και εμπίπτον στα υπουργικά καθήκοντα.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ο υπουργός κάνει επίσης λόγο για «εντυπωσιακό» ψηφιακό μετασχηματισμό στον τομέα της Υγείας
Διαδέχεται τη Μαρία Ζοάο Ροντρίγκες, η οποία έπειτα από οκτώ χρόνια στην προεδρία ζήτησε να αποχωρήσει
Ο υπουργός επισήμανε ότι το παραγωγικό μοντέλο της χώρας μετασχηματίζεται
Τι απάντησε ειδικότερα τις αναφορές περί «γερμανικής πολιτικής»
Υποχώρησε 61% σε έξι χρόνια
Η τοποθέτηση του έρχεται σε έντονη αντίθεση με το κλίμα ευρύτερης πολιτικής αποδοχής
Με αφορμή τη σχέση του προέδρου του ΠΑΣΟΚ με εμπλεκόμενο στις παράνομες επιδοτήσεις πρόσωπο
Εξελίξεις μετά την εμπλοκή του στην υπόθεση ΟΠΕΚΕΠΕ
Εμφανίζεται ιδιαίτερα αιχμηρός για την πρόσφατη παρουσίαση του βιβλίου του
Ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ απορρίπτει κάθε εμπλοκή - «Ανήθικο να με λασπώνουν»
Η πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας κατήγγειλε χθες ότι ο κ. Ξυλούρης απείλησε ότι «θα τη σκοτώσει και θα της στρίψει το λαρύγγι»
Η υπουργός παρουσιάζει τη νέα Κοινωνική Συμφωνία και τα μέτρα στήριξης εργαζομένων και συνταξιούχων
Ο διεθνής Τύπος σχολιάζει την εκλογή του Έλληνα υπουργού Οικονομικών
Οι αγρότες παίρνουν επιδοτήσεις για να συνεχίσουν να παράγουν προϊόντα από τα οποία το κέρδος τους είναι μικρό
«Κάθε διαμαρτυρία οφείλει να υπολογίζει και την κοινωνία», ανέφερε ο πρωθυπουργός
Σε εξέλιξη η συνεδρίαση, με τον πρωθυπουργό να αναλύει την πορεία του κυβερνητικού έργου
Η Κυριακή Στεφανάτου δήλωσε ότι η Χρυσή Αυγή δεν είναι κόμμα αλλά εγκληματική οργάνωση
«Απειλητικά μηνύματα κάνουν λόγο για δολοφονίες και ακρωτηριασμούς»
Η απάντηση του βουλευτή της ΝΔ στους ισχυρισμούς της Μιλένας Αποστολάκη
«Βουλευτές της ΝΔ που είναι μέλη της εξεταστικής δέχθηκαν απειλητικά mail»
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.