- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Είναι φωτογραφική για τους 8 Τούρκους στρατιωτικούς η ρύθμιση που έφερε τώρα ο Κοντονής;
Σύμφωνα με αυτή, οι εκζητούμενοι από τρίτες χώρες μπορούν να κρατούνται και πέραν του νομίμου ορίου όταν εκκρεμεί αίτημα έκδοσης τους για ποινικά αδικήματα
Ερωτηματικά προκαλεί η ρύθμιση που έφερε στη Βουλή ο υπουργός Δικαιοσύνης, Σταύρος Κοντονής και ο Θανάσης Θεοχαρόπουλος ερμηνεύει ως «φωτογραφική» για τους οκτώ Τούρκους αξιωματικούς, οι οποίοι έχουν ζητήσει άσυλο στην Ελλάδα. Κάτι τέτοιο, όμως, δεν προκύπτει από τη διάταξη, σύμφωνα με τον κ. Κοντονή, ο οποίος προχώρησε σε διευκρινίσεις.
Σημειώνεται ότι ο υπουργός Δικαιοσύνης Σταύρος Κοντονής έφερε προς ψήφιση στη Βουλή νoμοθετική ρύθμιση για πρόσωπα σε βάρος των οποίων υπάρχουν αιτήματα έκδοσης από τρίτες χώρες, σε ό,τι αφορά στον χρόνο κράτησης τους. Η ρύθμιση εντάσσεται στο πλαίσιο νομοσχεδίου για τη βία κατά των γυναικών.
Σύμφωνα με τη ρύθμιση, οι εκζητούμενοι από τρίτες χώρες μπορούν να κρατούνται και πέραν του νομίμου ορίου όταν εκκρεμεί αίτημα έκδοσης τους για ποινικά αδικήματα.
Από το υπουργείο Δικαιοσύνης έγινε γνωστό, ότι η εν λόγω ρύθμιση αφορά μόνον σε αιτήματα έκδοσης και μόνον για ποινικά αδικήματα και δεν σχετίζεται με διοικητική κράτηση στο πλαίσιο αιτημάτων πολιτών τρίτων χωρών για χορήγηση ασύλου.
Σε κάθε περίπτωση, σε ό,τι αφορά στους οκτώ Τούρκους αξιωματικούς η εν λόγω διάταξη θα έχει αξία μόνον αν η Τουρκία υποβάλλει εκ νέου αίτημα έκδοσής τους, καθώς έως τώρα τα αιτήματα της Τουρκίας έχουν απορριφθεί από τις αρμόδιες δικαστικές αρχές.
Σύμφωνα με τον βουλευτή του Κινήματος Αλλαγής και πρόεδρο της ΔΗΜΑΡ Θανάση Θεοχαρόπουλο, που ανέδειξε το θέμα, η συζήτηση του ν/σ ξεκινάει στην Ολομέλεια στις 12 το μεσημέρι. Ο κ. Θεοχαρόπουλος επέκρινε την απόφαση της κυβέρνησης να φέρει το άρθρο σε νομοσχέδιο για την καταπολέμηση της βίας κατά των γυναικών.
Ωστόσο, η εν λόγω διάταξη άρθρο 30 παρ. 3 του επίμαχου νομοσχεδίου δεν αφορά τους οκτώ Τούρκους στρατιωτικούς, αλλά απαγορεύει να χορηγηθούν άδειες σε όσους έχουν εκκρεμή διεθνή εντάλματα σύλληψης.
Η διάταξη:
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Αυξάνονται οι φόβοι της ενεργειακής κρίσης λόγω του πολέμου στο Ιράν
«Προς όφελος της κοινωνίας», σημειώνει ο Νίκος Ανδρουλάκης
Σε μια εκτενή συνομιλία, ο Χοντορκόφσκι περιγράφει τις ισορροπίες στη Ρωσία, τις επιπτώσεις των κυρώσεων και τα πιθανά σενάρια για την επόμενη μέρα
Χρηματοδότηση έως 100% για τη δημιουργία νέων επιχειρήσεων - Πότε ξεκινούν οι αιτήσεις
Χαμηλότερη ανάπτυξη, αυξημένος πληθωρισμός και νέα μέτρα στήριξης στο Μεσοπρόθεσμο Σχέδιο
Για υπέρβαση περιθωρίου κέρδους σε προϊόντα - Συνεχίζονται οι έλεγχοι
Από τον τραμπισμό και την άνοδο της Κίνας έως τον κίνδυνο ενεργειακού σοκ και τη δημοκρατική φθορά, ο Μάρτιν Γουλφ χαρτογραφεί έναν κόσμο αυξημένης αβεβαιότητας
Άλμα στις τιμές της ενέργειας δείχνουν τα στοιχεία Απριλίου
Oι διορισμοί αναμένεται να ολοκληρωθούν μέσα στους επόμενους 4 έως 6 μήνες
Πότε πληρώνεται το έκτακτο βοήθημα, αναλυτικά παραδείγματα
Πότε είναι προγραμματισμένη η πληρωμή
«Έχουμε αναρωτηθεί τι συνεπάγεται αυτό για μια μικρομεσαία επιχείρηση;»
Τι πρέπει να γνωρίζουν οι μισθωτοί
Στα εγκαίνια του πανεπιστημίου Λευκωσίας στην Αθήνα ο πρωθυπουργός
Ποια είναι και πώς θα τα αναγνωρίσετε
Έως 46.000 ευρώ με το νέο «Ανακαινίζω» για ανακαίνιση και ιδιοκατοίκηση
Τα εγκαίνια πραγματοποιούνται στον Δήμο Ελληνικού – Αργυρούπολης
Μέχρι πότε οι αιτήσεις, τι να προσέξετε
Έρχονται νέες ανατιμήσεις στην αντλία
Ένα αστικό τοπόσημο αφιερωμένο στη μνήμη του μεγάλου Έλληνα συνθέτη Μίκη Θεοδωράκη
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.