- CITY GUIDE
- PODCAST
-
23°
H ΕΕ ανοίγει μέτωπο με τον Ερντογάν υπέρ της Ελλάδας και της Κύπρου
«Να κλείσει πριν από το Πάσχα το ζήτημα της κράτησης των Ελλήνων στρατιωτικών, δίκαια»
Αίτημα επανεξέτασης του ζητήματος κράτησης των δύο Ελλήνων στρατιωτικών που κρατούνται στην Τουρκία υπέβαλε ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, στην επίσημη συνέντευξη Τύπου, μετά την ολοκλήρωση της Συνόδου Ε.Ε. - Τουρκίας, στη Βάρνα.
«Ελπίζω ότι αυτό το θέμα θα τελειώσει πριν το Πάσχα, με δίκαιο τρόπο», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Γιούνκερ. Χαρακτήρισε, επίσης «απαραίτητο» για την Τουρκία να βελτιώσει τις σχέσεις της με την Ελλάδα και την Κύπρο.
Ο πρόεδρος της Κομισιόν εξέφρασε την ελπίδα για μια Τουρκία πραγματικό στρατηγικό εταίρο της Ευρωπαϊκής Ένωσης, προσθέτοντας ότι η Ε.Ε. και η Τουρκία χρειάζεται να έχουν έναν ανοιχτό και ειλικρινή διάλογο, έχουν πολλά κοινά συμφέροντα, αλλά και κοινές προκλήσεις στις οποίες χρειάζεται να εργαστούν μαζί.
Τι είπε ο Τουσκ
Ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ εξέφρασε τις ανησυχίες του προς τον πρόεδρο της Τουρκίας για τις ενέργειες της ηγεσίας του στην ανατολική Μεσόγειο, στο Αιγαίο αλλά και αναφορικά με το ζήτημα της κράτησης των δύο Ελλήνων στρατιωτικών.
«Είμαστε αλληλέγγυοι προς την Κυπριακή Δημοκρατία και στο δικαίωμα της να εκμεταλλεύεται τον φυσικό της πλούτο μέσα στην ΑΟΖ της», είπε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου και δήλωσε ιδιαίτερα ανήσυχος για ορισμένες καταστάσεις στην Τουρκία που υπονομεύουν, όπως είπε, το κράτος δικαίου και τη δημοκρατία και ένα από αυτά είναι η καλή σχέση με τις γειτονικές χώρες.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ο Πρωθυπουργός τόνισε ότι η Ελλάδα υποστηρίζει την κυριαρχία και την ασφάλεια των ΗΑΕ με πράξεις και όχι μόνο με λόγια
O πολιτικός ένιωσε έντονη αδιαθεσία
Τηλεφωνική επικοινωνία Γεραπετρίτη με τον Αιγύπτιο ομόλογό του, Μπαντρ Αμπντελατί
Τα ραντεβού με την ιστορία
«Καλώ την αντιπολίτευση να δείξει υπεύθυνη στάση», δήλωσε ο υπουργός Επικρατείας
Ο επικεφαλής της ευρωομάδας του ΠΑΣΟΚ διατηρεί τη θέση του στην ηγεσία της ομάδας S&D
Οι κοινές δηλώσεις του πρωθυπουργού με τον σεΐχη Μοχάμεντ μπιν Ζαγέντ αλ Ναχαγιάν στο Μέγαρο Μαξίμου
«Στόχος μας η πρώτη θέση στα έσοδα από τουρισμό», δήλωσε ο Περιφερειάρχης Αττικής
Το μήνυμα σε παιδιά και γονείς
Ποιοι συνταξιούχοι πληρώνονται πρώτοι την Παρασκευή 23 Οκτωβρίου
«Γεμίζουμε με πράσινο πλατείες και γειτονιές της Αθήνας», το μήνυμα Χάρη Δούκα
Πότε και πού θα αναρτηθούν
Στην περιοχή του συμβάντος στέφονται οι έρευνες της ΕΛ.ΑΣ
Ποιοι δικαιούνται χρήματα και ποιες εργασίες καλύπτονται
Ρεκόρ μεταπολεμικής απήχησης για λαϊκιστές και αυταρχικούς στην Ευρώπη, με την Ελλάδα στην έκτη θέση, όπως τονίζει μελέτη του ΚΕΦΙΜ
Ένταση στο δημοτικό συμβούλιο
Η ανάρτηση με αφορμή το τουρκολιβυκό μνημόνιο και το σχόλιο του πρώην πρωθυπουργού
«Η απόφασή μου δεν έχει να κάνει με κάποια καρέκλα, όπως πιθανόν κάποιοι θα επιχειρήσουν να παρουσιάσουν», τονίζει
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.