- CITY GUIDE
- PODCAST
-
14°
H ΕΕ ανοίγει μέτωπο με τον Ερντογάν υπέρ της Ελλάδας και της Κύπρου
«Να κλείσει πριν από το Πάσχα το ζήτημα της κράτησης των Ελλήνων στρατιωτικών, δίκαια»
Αίτημα επανεξέτασης του ζητήματος κράτησης των δύο Ελλήνων στρατιωτικών που κρατούνται στην Τουρκία υπέβαλε ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, στην επίσημη συνέντευξη Τύπου, μετά την ολοκλήρωση της Συνόδου Ε.Ε. - Τουρκίας, στη Βάρνα.
«Ελπίζω ότι αυτό το θέμα θα τελειώσει πριν το Πάσχα, με δίκαιο τρόπο», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Γιούνκερ. Χαρακτήρισε, επίσης «απαραίτητο» για την Τουρκία να βελτιώσει τις σχέσεις της με την Ελλάδα και την Κύπρο.
Ο πρόεδρος της Κομισιόν εξέφρασε την ελπίδα για μια Τουρκία πραγματικό στρατηγικό εταίρο της Ευρωπαϊκής Ένωσης, προσθέτοντας ότι η Ε.Ε. και η Τουρκία χρειάζεται να έχουν έναν ανοιχτό και ειλικρινή διάλογο, έχουν πολλά κοινά συμφέροντα, αλλά και κοινές προκλήσεις στις οποίες χρειάζεται να εργαστούν μαζί.
Τι είπε ο Τουσκ
Ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ εξέφρασε τις ανησυχίες του προς τον πρόεδρο της Τουρκίας για τις ενέργειες της ηγεσίας του στην ανατολική Μεσόγειο, στο Αιγαίο αλλά και αναφορικά με το ζήτημα της κράτησης των δύο Ελλήνων στρατιωτικών.
«Είμαστε αλληλέγγυοι προς την Κυπριακή Δημοκρατία και στο δικαίωμα της να εκμεταλλεύεται τον φυσικό της πλούτο μέσα στην ΑΟΖ της», είπε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου και δήλωσε ιδιαίτερα ανήσυχος για ορισμένες καταστάσεις στην Τουρκία που υπονομεύουν, όπως είπε, το κράτος δικαίου και τη δημοκρατία και ένα από αυτά είναι η καλή σχέση με τις γειτονικές χώρες.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Στο βίντεο παρελαύνουν φράσεις με παιχνιδιάρικη διάθεση
Ο πρωθυπουργός κάλεσε τους αγρότες σε συντεταγμένη εκπροσώπηση
Η πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας εξαπολύει σφοδρή επίθεση στον πρώην πρωθυπουργό για «Ιθάκη» και Μάτι
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος άνοιξε την πόρτα σε συνάντηση - Τόνισε ότι οι παραβατικές συμπεριφορές δεν θα γίνουν ανεκτές
Ο πρόεδρος της Νέας Αριστεράς σχολιάζει την εκδήλωση για την «Ιθάκη»
Ποιοι δικαιούνται το δώρο - Πώς υπολογίζεται και ποιες κυρώσεις προβλέπονται για τους εργοδότες
«Ζωτικής σημασίας για τις ελληνοαμερικανικές σχέσεις η Βόρεια Ελλάδα» είπε η Αμερικανίδα πρέσβειρα
«Η περίοδος που διανύουμε είναι δύσκολη και απαιτητική για τον αγροτικό κόσμο και αποτυπώνεται και στις κινητοποιήσεις»
«Η κατάληξη θα είναι το νησί της Καλυψώς με την ψευδαίσθηση της Ιθάκης»
Πολιτική Προστασία και υπηρεσίες σε 24ωρη επιφυλακή για την ασφάλεια των πολιτών
Τονίζει τη σημασία του διαλόγου με Τουρκία και Λιβύη - Ζητά «πατριωτικό ρεαλισμό»
«Το μεγαλύτερο πρόβλημα είναι ότι δεν λέει ποιος φταίει...» σημείωσε
Τι κάνουν όσοι θα ήθελαν αντιπολίτευση της προκοπής;
«Γονάτιζε μπροστά στους ξένους και υπέγραψε το χειρότερο από τα τρία μνημόνια» τόνισε
Τι να προσέξουν οι δικαιούχοι
Σε υψηλούς τόνους η κατάθεση στην εξεταστική επιτροπή
H απάντηση στα περί εργασιακής σχέσης της Σεμερτζίδου με το γραφείο της
600.000 ευρώ περισσότερα από το 2024
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.