- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Μητσοτάκης: Κάνουμε ό,τι είναι δυνατόν για να επιστρέψουν οι δύο αξιωματικοί μας το συντομότερο στην πατρίδα
Ο πρόεδρος της ΝΔ βρέθηκε στην Ορεστιάδα για τον εορτασμό της 25ης Μαρτίου
"Σήμερα ανήμερα της 25ης Μαρτίου, θεώρησα υποχρέωσή μου να βρεθώ εδώ στην ακριτική Ορεστιάδα, τόπο καταγωγής και κατοικίας ενός εκ των δύο αξιωματικών μας, που κρατούνται ακόμα σε τούρκικες φυλακές. Θέλω να διαβεβαιώσω όλες και όλους ότι κάνουμε ό,τι περνάει από το χέρι μας για να επιστρέψουν οι δύο αξιωματικοί μας, το συντομότερο στην πατρίδα".
Τα παραπάνω δήλωσε, ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης, μετά το πέρας της μαθητικής και στρατιωτικής παρέλασης που πραγματοποιήθηκε σήμερα στην Ορεστιάδα για τον εορτασμό της εθνικής επετείου της 25ης Μαρτίου 1821 και του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου.
Ο κ. Μητσοτάκης σημείωσε πως σκοπός της παρουσίας του είναι για να τιμήσει και τους Έλληνες της ακριτικής Ελλάδος. "Αυτούς που παρά τις αντιξοότητες κρατούνε ψηλά τη σημαία της πατρίδας μας και την κρατούνε ψηλά με αυτοπεποίθηση και φρόνημα. Η 25η Μαρτίου είναι μια ευκαιρία ν' αναλογιστούμε από πού ήρθαμε και πού φτάσαμε, ως ένα μικρό έθνος χωρίς πολλά μέσα στη διάθεσή του, κατάφερε και πέτυχε αυτό που πολλοί θεωρούσαν αδιανόητο εκείνη την εποχή, να διεκδικήσει και να κερδίσει την ελευθερία του".
"Σήμερα 197 χρόνια μετά από αυτές τις σημαντικές στιγμές στην ιστορία του ελληνισμού, καλούμαστε ν' αντιμετωπίσουμε νέες προκλήσεις. Οι αρετές όμως μας βοήθησαν καθ' όλη τη διάρκεια της πορείας μας, ως ανεξάρτητο έθνος, παραμένουν επίκαιρες. Ψυχραιμία, αυτοπεποίθηση και ενότητα. Ενότητα του λαού απέναντι στις μεγάλες προκλήσεις που αντιμετωπίζουμε σήμερα", δήλωσε ο κ. Μητσοτάκης.
Παρά τις χαμηλές θερμοκρασίες, πλήθος κόσμου συγκεντρώθηκε από νωρίς το πρωί κατά μήκος της οδού Κωνσταντινουπόλεως, στο κέντρο της Ορεστιάδας χειροκροτώντας θερμά τους μικρούς μαθητές και τα τμήματα των Ενόπλων Δυνάμεων, ενώ μετά το πέρας της παρέλασης άνοιξε πανό στο οποίο αναγραφόταν η φράση "'Αμεση αποφυλάκιση των παιδιών μας Δημήτρη και 'Αγγελου από την Αδριανούπολη".
Την παρέλαση από την εξέδρα των επισήμων εκτός από τον κ. Μητστοτάκη παρακολούθησαν, ο δήμαρχος της πόλης Βασίλης Μαυρίδης, η βουλευτής Έβρου του ΣΥΡΙΖΑ, Νατάσα Γκαρά, ο περιφερειάρχης Α.Μ.Θ., Χρήστος Μέτιος, ο βουλευτής και γραμματέας της πολιτικής επιτροπής της Ν.Δ., Λευτέρης Αυγενάκης, ο βουλευτής Έβρου της Ν.Δ., Αναστάσιος Δημοσχάκης, ο ανεξάρτητος ευρωβουλευτής Νότης Μαριάς και ο αντιπρόεδρος των ΑΝΕΛ, Παναγιώτης Σγουρίδης.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Τι ισχύει με την προσαύξηση, ποιοι τη δικαιούνται
«Η Βουλγαρία δεν είναι απλά μια φίλη χώρα, αλλά ένας εταίρος», δήλωσε ο υπουργός Άμυνας
«Αν χρειαστεί, έχουμε το οπλοστάσιο να αντιμετωπίσουμε τις συνέπειες», τόνισε ο υπουργός Οικονομίας
Στόχος να διασφαλιστούν τα ανθρώπινα δικαιώματα
Περιμένουν για πάνω από δύο χρόνια την απόφαση έκδοσης
Παρεμβάσεις για την κυκλοφορία, την οδική ασφάλεια και την αστυνόμευση
«Δεν εκχωρούνται έτσι τα κυριαρχικά δικαιώματα» σημείωσε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας
Τι δήλωσε ο υφυπουργός Υγείας Μάριος Θεμιστοκλέους
Η απάντηση σε όσα είχε πει νωρίτερα ο πρώην πρωθυπουργός στη Βουλή
Η αναφορά στο Δόγμα «όπου φυσάει ο άνεμος»
Επιβεβαιώνεται η μετεγκατάσταση της ελληνικής πρεσβείας από την Τεχεράνη στο Μπακού
Ο πρώην υπουργός απάντησε για τις αντιδράσεις σχετικά με τη λίστα διεύρυνσης
Σε τοποθέτηση για την υπόθεση του ΟΠΕΚΕΠΕ
«Συνεχίζουμε να στηρίζουμε έμπρακτα τα δημόσια πανεπιστήμια της χώρας» δηλώνει η Σοφία Ζαχαράκη
Αντιδράσεις για την πυρηνική ενέργεια που δεν είναι ελληνικό προνόμιο
«Παρουσιάζουμε έναν σχεδιασμό, μια εναλλακτική στρατηγική για τη δίκαιη μετάβαση»
Πώς φθάσαμε στην απόφαση να πάει πιο πίσω το μέτρο
Τα δύο σενάρια και η πρόταση για αύξηση 70 ευρώ
Δεν σταματά η διαδικασία διεύρυνσης
Γιατί δεν θα δοθεί σε χαμηλοσυνταξιούχους και ΑμΕΑ
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.