- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Το ΥΠΕΞ σχολιάζει την κίνηση της Τουρκίας: Η κατοχή στην Κύπρο δεν νομιμοποιεί F-16 στα Κατεχόμενα
Επιβεβαιώνεται η μετεγκατάσταση της ελληνικής πρεσβείας από την Τεχεράνη στο Μπακού
Υπουργείο Εξωτερικών: Η κατοχή στην Κύπρο δεν νομιμοποιεί F-16 στα Κατεχόμενα
Το μήνυμα πως η κατοχή και εισβολή στην Κύπρο δεν νομιμοποιεί οποιαδήποτε παρουσία τουρκικής στρατιωτικής δύναμης, στέλνει η Αθήνα μετά την απόφαση της Τουρκίας να στείλει μαχητικά F-16 στα Κατεχόμενα.
Η εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών, Λάνα Ζωχιού τόνισε πως η ελληνική συνδρομή στην Κύπρο έχει «αμιγώς αμυντικό χαρακτήρα» και πως ήταν ιστορική υποχρέωση, ευθύνη και καθήκον για τη χώρα μας να δείξει εμπράκτως την αλληλεγγύη της στην Κύπρο.
«Ως νοτιοανατολικότερο άκρο της ΕΕ αποτελεί νησίδα σταθερότητας και ασφάλειας στην ευρύτερη περιοχή, πάρα την συνεχιζόμενη επί 52 χρόνια παράνομη τουρκική κατοχή του εδάφους της», σημείωσε χαρακτηριστικά.
Όσον αφορά τους επαναπατρισμούς, το ελληνικό ΥΠΕΞ σημείωσε πως έχουν μειωθεί αριθμητικά τα αιτήματα ενώ ανέφερε πως εξετάζεται το ενδεχομενο σε επόμενες πτήσεις επαναπατρισμού (από τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα) να επιτρέπεται η μεταφορά κατοικιδίων.
Όπως έγινε επίσης γνωστό από το ελληνικό ΥΠΕΞ, με φόντο την εμπόλεμη κατάσταση στη Μέση Ανατολή, κρίθηκε αναγκαία η μετεγκατάσταση της πρεσβείας μας από την Τεχεράνη στο Μπακού, χωρίς να δίνονται περαιτέρω πληροφορίες επ’αυτού για λόγους ασφαλείας.
Σχετικά με το πρόγραμμα του υπουργού Εξωτερικών, ο Γιώργος Γεραπετρίτης τη Δευτέρα 16 Μαρτίου θα βρίσκεται στις Βρυξέλλες όπου θα συμμετάσχει σε Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων των ΥΠΕΞ της ΕΕ, με την ατζέντα του ΣΕΥ να περιλαμβάνει Μέση Ανατολή και Ουκρανία. Στη συγκεκριμένη συνεδρίαση θα λάβει μέρος και ο ΥΠΕΞ της Ινδίας.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
H εβδομαδιαία ανασκόπηση του πρωθυπουργού - Στο επίκεντρο η μάχη κατά της ακρίβειας και η στέγαση
Με τρίπτυχο μέτρων και νέο πακέτο ελαφρύνσεων στη ΔΕΘ, η κυβέρνηση επιχειρεί να στηρίξει τα εισοδήματα
Η νέα ψηφιακή εφαρμογή του υπουργείου Ανάπτυξης δίνει «όπλα» στους καταναλωτές απέναντι στην ακρίβεια
Πότε μπαίνουν τα χρήματα στους λογαριασμούς των δικαιούχων
Ποιο είναι το λίπασμα και από ποια παράσιτα κινδυνεύει το πολίτευμά μας;;
«Δικαιοσύνη που καθυστερεί ισοδυναμεί με άρνηση δικαίου»
Τι κρύβεται πίσω από την τουρκική κίνηση και γιατί η Ελλάδα πρέπει να αξιολογεί τις εξελίξεις με ψυχραιμία και στρατηγική σκέψη.
Η κρισιμότητα των στιγμών δεν επιτρέπει ούτε παραλυτικές ισορροπίες ούτε φαινομενικά ανώδυνους συμψηφισμούς που θα κοστίσουν πολύ ακριβά στο άμεσο μέλλον.
Η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ ασκεί σκληρή κριτική σε ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ για την πρώτη κατοικία και τη δράση των funds
Άρθρο με αφορμή τη συμπλήρωση 30 χρόνων από τον θάνατο του ιδρυτή του ΠΑΣΟΚ
Η αναβίωση της πλειοδοσίας παροχών δεν αποτελεί απλώς προεκλογικό φαινόμενο· αποκαλύπτει ότι τα βαθύτερα αντανακλαστικά του μεταπολιτευτικού λαϊκισμού παραμένουν πολιτικά ενεργά.
Η αμοιβή συνδέεται με την επίτευξη ιδιαίτερα φιλόδοξων οικονομικών στόχων
Στην τελετή ορκωμοσίας της Σχολής Αξιωματικών ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας
Να τοποθετηθεί ο Τσίπρας, ζητάει ο βουλευτής Χανίων
Η πρόταση για συνάντηση διατυπώθηκε κατά τη διάρκεια vidcast του LGBT Center Greece
Tι είπε για το νέο Πολυετές Δημοσιονομικό Πλαίσιο της ΕΕ
Η απάντηση που έδωσε για τον κυριότερο αντίπαλο της κυβέρνησης
Ανθεκτικός ο τουρισμός παρά τη διεθνή αβεβαιότητα
Η οδηγία του Υπουργείου προς τα βαθμολογικά κέντρα
Συνάντηση του Έλληνα ΥΠΕΞ με τον υπουργό Εξωτερικών της Βοσνίας και Ερζεγοβίνης
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.