- CITY GUIDE
- PODCAST
-
13°
Σταύρος Θεοδωράκης: Οι γυναίκες να ορίζουν την κυβέρνηση
«Να είναι 151 γυναίκες στη Βουλή, και να κατέχουν θέσεις πολιτικής ευθύνης»
Πρέπει να φθάσουμε σε μια στιγμή που οι γυναίκες θα είναι σε θέση να ορίσουν αυτοδύναμη κυβέρνηση. Να είναι 151 γυναίκες στη Βουλή, και να κατέχουν θέσεις πολιτικής ευθύνης, ανέφερε στη διάρκεια της ομιλίας του ο Σταύρος Θεοδωράκης στην εκδήλωση με θέμα «Ισότητα στην πράξη». Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο ΣΕΦ στο πλαίσιο του Ιδρυτικού Συνεδρίου του Κινήματος Αλλαγής, παρουσία των πρεσβειρών της Μ. Βρετανίας Kate Smith και της Σουηδίας Charlotte Sammelin, στελεχών και φίλων του Κινήματος Αλλαγής.
Μιλώντας για τη θέση της γυναίκας στις ευρωπαϊκές χώρες, τις νομοθετικές ρυθμίσεις και τί πρέπει να αλλάξει στη χώρα μας ο Σταύρος Θεοδωράκης αναφέρθηκε στην Ισλανδία, τη χώρα που θα μπορούσε όπως είπε να αποτελεί «φάρο» για τις υπόλοιπες χώρες σε ότι αφορά στις πολιτικές για την ισότητα ανάμεσα σε άνδρες και γυναίκες.
Όπως τόνισε ο επικεφαλής του Ποταμιού «με νόμο που ισχύει από την 1.1.2018, οι επιχειρήσεις που απασχολούν πάνω από 25 άτομα θα είναι υποχρεωμένες να αποδεικνύουν οι ίδιες ότι γυναίκες και άνδρες εργαζόμενοι έχουν ίσο μισθό. Αν δεν το αποδεικνύουν με στοιχεία, θα τιμωρούνται με πρόστιμο. Είναι η πρώτη χώρα που το κάνει, για να εξασφαλίσει ισότητα στην πράξη και όχι στα χαρτιά». Και συμπλήρωσε «αυτός είναι ο δρόμος και οι υπόλοιπες ευρωπαϊκές χώρες να ακολουθήσουν το παράδειγμα των τολμηρών Ισλανδών»
Ο Σταύρος Θεοδωράκης καυτηρίασε δύο μεγάλα θέματα που ισχύουν στην Ελλάδα και όπως είπε, προσβάλλουν τις γυναίκες.
Το πρώτο είναι το θέμα των παιδικών σταθμών. Δεν γίνεται σε μια ευρωπαϊκή χώρα να μην υπάρχει στέγη για όλα τα παιδιά, είπε χαρακτηριστικά καταχειροκροτούμενος από τους παρευρισκόμενους. Πρόσθεσε επίσης πως «από διάφορους κωδικούς που υπάρχουν στον προϋπολογισμό η κυβέρνηση να βρει τα χρήματα, έτσι ώστε να μην υπάρχει ούτε ενας μπαμπάς, ούτε μία μαμά,που τα παιδιά τους θα μείνουν εκτός παιδικών σταθμών. Να σεβαστούμε και να προστατεύσουμε τις μανάδες» Είπε ακόμη πως αυτό το στοιχείο ισότητας δεν είναι μόνο για τις γυναίκες, αλλά και για την οικογένεια και κυρίως για να διεκδικήσει αυτό το παιδί στη ζωή του ισότημα αυτά που του αξίζουν. Πρότεινε επίσης αντί να δημιουργηθεί το γραφείο του πρωθυπουργού στη Θεσσαλονίκη, που είχε μεγάλο κόστος, να δοθούν τα χρήματα για να δημιουργηθούν κάποιοι ακόμα παιδικοί σταθμοί στη χώρα.
Το δεύτερο μεγάλο ζήτημα στο οποίο αναφέρθηκε είναι αυτό «της κακοποίησης των γυναικών στα μαιευτήρια» κάνοντας λόγο για τον μεγάλο αριθμό καισαρικών τομών. Όπως τόνισε, τα ποσοστά των γεννήσεων με καισαρική είναι εξωφρενικά, σχεδόν τριπλάσια από ότι στις άλλες χώρες. Ο Σταύρος Θεοδωράκης το χαρακτήρισε ως «έγκλημα» για το οποίο πρέπει να υπάρξουν αυστηρές ρυθμίσεις «που να επιβάλουν στους γιατρούς να σέβονται αυτή τη στιγμή της γυναίκας και το παιδί που φέρνει στον κόσμο» κατέληξε.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Στο βίντεο παρελαύνουν φράσεις με παιχνιδιάρικη διάθεση
Ο πρωθυπουργός κάλεσε τους αγρότες σε συντεταγμένη εκπροσώπηση
Η πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας εξαπολύει σφοδρή επίθεση στον πρώην πρωθυπουργό για «Ιθάκη» και Μάτι
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος άνοιξε την πόρτα σε συνάντηση - Τόνισε ότι οι παραβατικές συμπεριφορές δεν θα γίνουν ανεκτές
Ο πρόεδρος της Νέας Αριστεράς σχολιάζει την εκδήλωση για την «Ιθάκη»
Ποιοι δικαιούνται το δώρο - Πώς υπολογίζεται και ποιες κυρώσεις προβλέπονται για τους εργοδότες
«Ζωτικής σημασίας για τις ελληνοαμερικανικές σχέσεις η Βόρεια Ελλάδα» είπε η Αμερικανίδα πρέσβειρα
«Η περίοδος που διανύουμε είναι δύσκολη και απαιτητική για τον αγροτικό κόσμο και αποτυπώνεται και στις κινητοποιήσεις»
«Η κατάληξη θα είναι το νησί της Καλυψώς με την ψευδαίσθηση της Ιθάκης»
Πολιτική Προστασία και υπηρεσίες σε 24ωρη επιφυλακή για την ασφάλεια των πολιτών
Τονίζει τη σημασία του διαλόγου με Τουρκία και Λιβύη - Ζητά «πατριωτικό ρεαλισμό»
«Το μεγαλύτερο πρόβλημα είναι ότι δεν λέει ποιος φταίει...» σημείωσε
Τι κάνουν όσοι θα ήθελαν αντιπολίτευση της προκοπής;
«Γονάτιζε μπροστά στους ξένους και υπέγραψε το χειρότερο από τα τρία μνημόνια» τόνισε
Τι να προσέξουν οι δικαιούχοι
Σε υψηλούς τόνους η κατάθεση στην εξεταστική επιτροπή
H απάντηση στα περί εργασιακής σχέσης της Σεμερτζίδου με το γραφείο της
600.000 ευρώ περισσότερα από το 2024
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.