Κυριάκος Μητσοτάκης: Η Ελλάδα μπορεί να γίνει η «αναπτυξιακή έκπληξη της Ευρώπης» (video)
Δεύτερη ημέρα επαφών του προέδρου της ΝΔ με αξιωματούχους στην Ουάσινγκτον
Το μήνυμα πως η Ελλάδα μπορεί να γίνει η «αναπτυξιακή έκπληξη της Ευρώπης» στέλνει ο πρόεδρος της ΝΔ και αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης Κυριάκος Μητσοτάκης, στη διάρκεια της δεύτερης ημέρας των επαφών του με Αμερικανούς αξιωματούχους στην Ουάσιγκτον.
Παρουσιάζοντας το σχέδιό του για την προσέλκυση ξένων επενδύσεων, ο κ. Μητσοτάκης υποστήριξε πως «τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της πατρίδας μας είναι μοναδικά, όπως και το ανθρώπινο δυναμικό της». Το μόνο που χρειάζεται, όπως είπε, «είναι μια νέα κυβέρνηση που θα εγγυηθεί την ασφάλεια δικαίου και θα θεσπίσει ένα ελκυστικό και κυρίως σταθερό φορολογικό σύστημα».
Στις επαφές του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Αμερικανοί αξιωματούχοι εξέφρασαν την ανησυχία τους για τη επιδείνωση των σχέσεων μεταξύ ΗΠΑ και Τουρκίας, με την αμερικανική πλευρά να θέτει ιδίως το ζήτημα της αγοράς των ρωσικών S-400 από τον Τούρκο πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν Ερντογάν. Επίσης διαπιστώθηκε σύγκλιση απόψεων στο γεγονός ότι η τωρινή κρίσιμη συγκυρία χρειάζεται σοβαρούς και λεπτούς διπλωματικούς χειρισμούς, ώστε η Τουρκία να μην χάσει περαιτέρω τον δυτικό προσανατολισμό της.
Από την πλευρά του, κ. Μητσοτάκης διατύπωσε σε όλους τους αξιωματούχους το αίτημα για την άμεση επιστροφή των Ελλήνων στρατιωτικών που συνελήφθησαν στον Έβρο και κρατούνται στις τουρκικές φυλακές της Αδριανούπολης.
«Επισήμανα σε όλους τους συνομιλητές μου ότι είναι απολύτως αναγκαίο η Τουρκία να επιστρέψει άμεσα τους δύο αξιωματικούς στην Ελλάδα και να δείξει έμπρακτα ότι επιθυμεί την αποκλιμάκωση της έντασης και την οικοδόμηση σχέσεων καλής γειτονίας» δήλωσε ο πρόεδρος της ΝΔ.
Στη διάρκεια των συναντήσεων που είχε, ο κ. Μητσοτάκης διαπίστωσε το έντονο αμερικανικό ενδιαφέρον για τον περιφερειακό ρόλο που μπορεί να διαδραματίσει η Ελλάδα, ως ένας πυλώνας γεωπολιτικής και οικονομικής σταθερότητας.
Για τον λόγο αυτό, ένα μεγάλο κομμάτι της ανάλυσης του επικεντρώθηκε στο πως η οικονομική του ατζέντα συνδέεται με μια ισχυρή γεωπολιτικά Ελλάδα, καθώς, όπως εξήγησε και στην ομιλία του στο CSIS, θεωρεί ότι είναι δύο αλληλένδετα θέματα.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Πώς το δημογραφικό αλλάζει την εικόνα
Η Κουμουνδούρου κάνει λόγο για «καλλιτεχνική ευγονική» και ζητά να ανασκευαστεί η τοποθέτηση
Η ανάρτηση για νέο αντικαρκινικό φάρμακο
Αιχμές για τον Ποινικό Κώδικα
«Ουδέποτε μου είχε αναφερθεί αυτό το κατάπτυστο άρθρο που άλλαξαν μέσα σε μία νύχτα»
Τι πρέπει να γνωρίζουν οι δικαιούχοι
Στάση στο Κοπανάκι Μεσσηνίας έκανε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ για την 86χρονη Παναγιώτα Θωμοπούλου
Η απόφαση της Περιφέρειας προβλέπει χρηματοδότηση για ποικίλες παρεμβάσεις
Ο αγοραστής σχεδιάζει την ανάπτυξη πολυτελούς θερέτρου
Ο Μάγκνους Μπρούνερ αξιολόγησε θετικά την εφαρμογή του νέου Συμφώνου - Πρόοδος σε ελέγχους και επιστροφές
Η υφυπουργός Εργασίας ξεκαθάρισε ότι οι ευρωπαϊκές προβολές δεν συνιστούν αποφάσεις
«Η διαφορά μας είναι ότι και το τελευταίο ευρώ πήγαινε σε δημόσια ταμεία για να βγει η χώρα από την κρίση» αναφέρει ο πρόεδρος της ΕΛΑΣ
Μας ενδιαφέρουν αυτοί που δεν πληρώνουν ή αυτοί που στερούνται για να είναι συνεπείς;
Με τους θύτες ή με τα θύματα;» διερωτάται ο υπουργός Επικρατείας
Η ανάρτηση του υπουργού Υγείας στο Χ
Επένδυση άνω των 130 εκατ. ευρώ σε θερμοκήπια
Ιδιαίτερη έμφαση στο ενεργειακό κόστος
200 εκατ. ετησίως για δρόμους και διπλασιασμός της επιχορήγησης για τα σχολεία
Εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία το νέο θεσμικό πλαίσιο - Ψηφίστηκε η τροπολογία για τα πρόστιμα
Γιατί αποκάλεσε «Λαφαζάνη» τον Νίκο Ανδρουλάκη
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.