- CITY GUIDE
- PODCAST
-
13°
Γεννηματά: «Όλοι στα μανταλάκια με κατασκευασμένες κατηγορίες»
Βολές κατά της κυβερνητικής σκανδαλολογίας αλλά και της λογικής ρεβάνς της αντιπολίτευσης
«Mε ευθύνη της κυβέρνησης βιώνουμε ξανά κλίμα σκανδαλολογίας που δηλητηριάζει το πολιτικό τοπίο», υπογράμμισε η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Φώφη Γεννηματά στην Ολομέλεια της Βουλής κατά τη συζήτηση της πρότασης που κατέθεσε η ΝΔ για προανακριτική για τους Ξανθό, Πολάκη, Κουρουμπλή και την υπερτιμολόγηση της φαρμακευτικής δαπάνης την τελευταία τριετία.
Κριτική άσκησε, όμως, και στην αξιωματική αντιπολίτευση, η οποία σύμφωνα με την κ. Γεννηματά «έχει παγιδευτεί σε λογική ρεβάνς. Ολοι στα μανταλάκια με κατασκευασμένες κατηγορίες, σκιές παντού και με την βοήθεια του κίτρινου τύπου. Το επαναλαμβάνω για μια ακόμα φορά. Με τίποτα δεν θα επιτρέψουμε να μετατραπεί η πολιτική ζωή τόπου σε ρωμαϊκή αρένα», είπε χαρακτηριστικά.
Στη συνέχεια ζήτησε από την πλειοψηφία να στηρίξει την πρόταση που έχει καταθέσει η ΔΗΣΥ για εξεταστική επιτροπή που θα ερευνήσει τις λανθασμένες πολιτικές της τελευταίας 20ετίας προκειμένου να διερευνηθούν οι αιτίες της κρίσης. Ξεκαθάρισε ότι στηρίζει την πρόταση της ΝΔ μόνο ως προς το σκέλος που αφορά την μηνυτήρια αναφορά που ήδη έχουν καταθέσει βουλευτές της ΔΗΣΥ για να σχολιάσει «η ΝΔ δεν φρόντισε να το αναφέρει αυτό στην πρότασή της. Αυτή την συνεννόηση και πνεύμα συνεργασίας ευαγγελίζεται η Δεξιά του κ. Μητσοτάκη. Αυτοδυναμία ακόμα και στο μονοπώλιο της αλήθειας;»
Η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ αναφέρθηκε επίσης στο ζήτημα της κράτησης των δύο Ελλήνων στρατιωτικών στις τουρκικές φυλακές. «Η Τουρκία αμφισβητεί την εθνική μας αξιοπρέπεια. Οι στρατιώτες μας πρέπει να επιστρέψουν άμεσα», είπε.
Τέλος, επιτέθηκε στον κ. Τσίπρα λέγοντας: «Μας είπε ο κ Τσίπρας ότι κάποιοι παραιτήθηκαν για 23 χιλ ευρώ και κάποιοι κάνουν τον Κινέζο για 23 δις ευρώ. Πώς αισθάνεστε κ. Τσίπρα όταν κάθεστε στην καρέκλα του πρωθυπουργού ενώ έχετε προκαλέσει ζημιά 200 δισ. ευρώ;».
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ποιοι δικαιούνται το δώρο - Πώς υπολογίζεται και ποιες κυρώσεις προβλέπονται για τους εργοδότες
«Ζωτικής σημασίας για τις ελληνοαμερικανικές σχέσεις η Βόρεια Ελλάδα» είπε η Αμερικανίδα πρέσβειρα
«Η περίοδος που διανύουμε είναι δύσκολη και απαιτητική για τον αγροτικό κόσμο και αποτυπώνεται και στις κινητοποιήσεις»
«Η κατάληξη θα είναι το νησί της Καλυψώς με την ψευδαίσθηση της Ιθάκης»
Πολιτική Προστασία και υπηρεσίες σε 24ωρη επιφυλακή για την ασφάλεια των πολιτών
Τονίζει τη σημασία του διαλόγου με Τουρκία και Λιβύη - Ζητά «πατριωτικό ρεαλισμό»
«Το μεγαλύτερο πρόβλημα είναι ότι δεν λέει ποιος φταίει...» σημείωσε
Τι κάνουν όσοι θα ήθελαν αντιπολίτευση της προκοπής;
«Γονάτιζε μπροστά στους ξένους και υπέγραψε το χειρότερο από τα τρία μνημόνια» τόνισε
Τι να προσέξουν οι δικαιούχοι
Σε υψηλούς τόνους η κατάθεση στην εξεταστική επιτροπή
H απάντηση στα περί εργασιακής σχέσης της Σεμερτζίδου με το γραφείο της
600.000 ευρώ περισσότερα από το 2024
Είναι η τρίτη εκδήλωση του πρώτου κύκλου δημόσιων συζητήσεων του Books Journal και του Ωδείου Αθηνών
Ο πρωθυπουργός μίλησε σε εκδήλωση του υπουργείου
Τι αποφασίστηκε στη σύσκεψη του υπουργείου Πολιτικής Προστασίας
Η κατάθεση Μαγειρία στη Βουλή για επιδοτήσεις και ελέγχους
Κλειστά σχολεία σε Αττική και άλλους δήμους την Παρασκευή
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.