Πολιτικη & Οικονομια

Ράνια Αντωνοπούλου: «Νιώθω πικρία για τον τρόπο που αντιμετωπίστηκα από τα ΜΜΕ»

«Έγραψαν ακόμα και το ότι πήρα τα πόμολα του υπουργείου» - Σε φορτισμένο κλίμα η τελετή παράδοσης παραλαβής στο υπουργείο Εργασίας

4781-128427.jpg
Κατερίνα Παναγοπούλου
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
4389095.jpg
Eurokinissi - ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ ΘΑΝΑΣΗΣ

Καμία αναφορά στον τρόπο αποχώρησής της από το υπουργείο Εργασίας δεν έκανε η πρώην αναπληρώτρια υπουργός καταπολέμησης της ανεργίας, Ράνια Αντωνοπούλου. Όπως είπε χαρακτηριστικά στην αρχή της ομιλίας της, «ξέρω ότι οι περισσότεροι θα περίμεναν από έμενα να ακούσουν κάτι για τις συνθήκες υπό τις οποίες παραιτήθηκα. Θα ήθελα να σας παρακαλέσω να σεβαστούμε τον θεσμικό χαρακτήρα της τελετής και να μου επιτρέψετε να επικεντρωθούμε σε αυτό», ενώ ανέλυσε το έργο που έκανε όλο αυτό το διάστημα για την καταπολέμηση της ανεργίας.

4389110.jpg
Eurokinissi - ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ ΘΑΝΑΣΗΣ

Με ιδιαίτερα θερμά λόγια μίλησε για εκείνη η Υπουργός Εργασίας, Έφη Αχσιόγλου χαρακτηρίζοντας τόσο την ίδια όσο και τον νέο υφυπουργό Νάσο Ηλιόπουλο ως πρωταγωνιστές στην μάχη για την καταπολέμηση της ανεργίας. 

4389085.jpg
Eurokinissi - ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ ΘΑΝΑΣΗΣ

Μιλώντας για τον κύριο Ηλιόπουλο η Ράνια Αντωνοπούλου είπε ότι τον γνώριζε πολύ πριν αναλάβει τη θέση της αναπληρώτριας υπουργού καταπολέμησης της ανεργίας: «είναι ένας σύντροφος που γνώρισα πριν αναλάβω τα καθήκοντά μου. Ξέρω τον Νάσο, τον γνωρίζω, ξέρω και τις επιστημονικές του γνώσεις, θα ανταποκριθεί πλήρως σε αυτό το κρίσιμο χαρτοφυλάκιο. Η αποχώρησή μου δεν σημαίνει ότι δεν είμαι στη διάθεσή του, προτίθεμαι να συμβάλω όσο μπορώ ως απλός πολίτης, γιατί αυτή είναι μια μάχη που πρέπει να κερδίσει η Πρώτη Φορά Αριστερά».

Μιλώντας στους δημοσιογράφους στο τέλος της τελετής, πάντως, εξέφρασε την έντονη πικρία της για τον τρόπο με τον οποίο την αντιμετώπισαν τα ΜΜΕ, με κάποιους που έφτασαν να πουν ότι «πήρα μέχρι και τα πόμολα από το υπουργείο».

Σε ερώτηση για το κατά πόσο νιώθει πικρία για τον τρόπο με τον οποίο την αντιμετώπισε ο πρωθυπουργός είπε πως «όποιος μπαίνει στην κυβέρνηση δηλώνει αυτόματα στη διάθεση του Πρωθυπουργού», ενώ για το κατά πόσο εκτίμησε το έργο της απάντησε χαρακτηριστικά «να ρωτήσετε τον ίδιο».

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ