- CITY GUIDE
- PODCAST
-
16°
Handelsblatt: Αντωνοπούλου και Παπαδημητρίου δεν μπορούν να λιγδώσουν το έντερό τους!
«Για πολλούς Έλληνες αυτή η υπόθεση είναι μια ακόμη απόδειξη για την απληστία των πολιτικών τους»
Σε ανταπόκρισή της από την Αθήνα η γερμανική εφημερίδα Handelsblatt παρατηρεί στην ηλεκτρονική της έκδοση ότι «ενώ σχεδόν ένας στους τρεις Έλληνες ζει στο όριο της φτώχειας, ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας πρέπει να αποπέμψει δύο μέλη του υπουργικού του συμβουλίου, τα οποία προφανώς δεν μπορούν να λιγδώσουν το έντερό τους».
Η οικονομική εφημερίδα του Ντίσελντορφ σχολιάζει ότι «τα σκάνδαλα δεν έρχονται ποτέ τη σωστή ώρα, αλλά το συγκεκριμένο βρίσκει τον Αλέξη Τσίπρα σε μια εξόχως ακατάλληλη στιγμή: Εν μέσω της τελικής ευθείας του μεταρρυθμιστικού προγράμματος ο έλληνας πρωθυπουργός χάνει τον υπουργό Οικονομίας του. Στα τέλη Αυγούστου η Ελλάδα καλείται να αποδεσμευθεί από τη δανειακή βοήθεια και να αναχρηματοδοτείται ξανά αυτόνομα στις κεφαλαιαγορές. […] Σε αυτήν ειδικά τη χρονική συγκυρία ο Τσίπρας πρέπει να στελεχώσει εκ νέου το σημαντικό υπουργείο Οικονομίας και Ανάπτυξης».
Ο Γερμανός ανταποκριτής επισημαίνει την ταυτόχρονη παρουσία των δύο συζύγων στην κυβέρνηση. «Το να κάθονται σύζυγοι μαζί στο τραπέζι του υπουργικού συμβουλίου παρεμπιπτόντως δεν θεωρείται στην Ελλάδα, με φόντο την εκτεταμένη οικογενειοκρατία, ούτε ασυνήθιστο ούτε ανάρμοστο. Και σε κυβέρνηση Τσίπρα υπήρξαν ήδη δύο περιπτώσεις» (σ.σ. παλαιότερα η περίπτωση Δρίτσα – Χριστοδουλοπούλου).
Το άρθρο αναφέρει ότι αμέσως μετά την ανάληψη της εξουσίας του ο Αλέξης Τσίπρας πέρασε από το κοινοβούλιο τη διάταξη για επίδομα ενοικίου. «Όπως πάντα, όταν πρόκειται για χρήματα προς όφελος πολιτικών, έτσι και τότε υπήρξε ευρεία πλειοψηφία υπέρ του νόμου».
Η Handelsblatt σχολιάζει ότι «οι δύο (σ.σ. υπουργοί) θέλουν τώρα να επιστρέψουν το επίδομα ενοικίου. Την οικονομική δυνατότητα την έχουν. Αυτό προκύπτει από τις δηλώσεις περιουσιακής κατάστασης που πρέπει να υποβάλλουν όλοι οι Έλληνες πολιτικοί μια φορά τον χρόνο. Ο Παπαδημητρίου εμφάνισε στην τελευταία του δήλωση ετήσια εισοδήματα 453.429 δολαρίων και ένα χαρτοφυλάκιο αξίας 2,7 εκ. δολαρίων. Η Αντωνοπούλου υπολόγισε το δικό της χαρτοφυλάκιο σε 340.000 δολάρια». Ο αρθρογράφος αναφέρεται ακόμη στις υψηλές καταθέσεις και την ακίνητη περιουσία του ζεύγους, την ώρα που «ένας στους δέκα εργαζόμενους αμείβεται με λιγότερα από 400 ευρώ μεικτά μηνιαίως». Όπως επισημαίνει το δημοσίευμα, «για πολλούς Έλληνες αυτή η υπόθεση είναι μια ακόμη απόδειξη για την απληστία των πολιτικών τους».
Πηγή: Deutsche Welle
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Η υφυπουργός Εργασίας ξεκαθάρισε ότι οι ευρωπαϊκές προβολές δεν συνιστούν αποφάσεις
«Η διαφορά μας είναι ότι και το τελευταίο ευρώ πήγαινε σε δημόσια ταμεία για να βγει η χώρα από την κρίση» αναφέρει ο πρόεδρος της ΕΛΑΣ
Μας ενδιαφέρουν αυτοί που δεν πληρώνουν ή αυτοί που στερούνται για να είναι συνεπείς;
Με τους θύτες ή με τα θύματα;» διερωτάται ο υπουργός Επικρατείας
Η ανάρτηση του υπουργού Υγείας στο Χ
Επένδυση άνω των 130 εκατ. ευρώ σε θερμοκήπια
Ιδιαίτερη έμφαση στο ενεργειακό κόστος
200 εκατ. ετησίως για δρόμους και διπλασιασμός της επιχορήγησης για τα σχολεία
Εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία το νέο θεσμικό πλαίσιο - Ψηφίστηκε η τροπολογία για τα πρόστιμα
Γιατί αποκάλεσε «Λαφαζάνη» τον Νίκο Ανδρουλάκη
Τουρνάς: Από τους πλέον σύγχρονους στην Ευρώπη, δημιουργεί νέες δυνατότητες εκπαίδευσης πυροσβεστών
Περισσότερες από εκατό συμβάσεις για κτιριακή αναβάθμιση και επιστημονικό εξοπλισμό
Τι ισχύει με τα 65 έτη - Όλοι οι αστερίσκοι
Ποια είναι η τελευταία ημέρα που μπορεί να καταβληθεί από τον εργοδότη
Στο Ετήσιο Τακτικό Συνέδριο της ΚΕΔΕ, ο αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης
Ποιες ειδικότητες ζητούνται
Η ανάρτηση του υφυπουργού Εξωτερικών
«Η αριστερή πλουτοκρατία στήριξε την επάνοδό του»
«Στη γωνία ο κ. Πιερράκης, διαστρεβλώνει την πρόταση του ΠΑΣΟΚ για να ξεφύγει από τη μέγγενη των κόκκινων δανείων»
Τι δείχνουν τα επίσημα στοιχεία για την παραγωγή, τις εισαγωγές, τις εξαγωγές και τα αποθέματα οίνου
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.