- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Λαζαρίδης: Ο Πάιατ άνοιξε τη συζήτηση για την Novartis
«Εμείς από την αρχή είπαμε όλοι και όλα στο φως»
«Με πρωτοβουλία του πρέσβη έγινε η συνάντηση, ο ίδιος άνοιξε την συζήτηση για τη Novartis και είπε πως στις έρευνες του FBI δεν υπάρχει Έλληνας πολιτικός», δήλωσε ο σύμβουλος επικοινωνίας του προέδρου της Ν.Δ., Μακάριος Λαζαρίδης, αναφερόμενος στη συνάντηση του Τζέφρι Πάιατ με τον Κυριάκο Μητσοτάκη.
Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό Αlpha 989, ο κ. Λαζαρίδης καταλόγισε θράσος στην κυβέρνηση, σύμφωνα με την οποία ο κ. Πάιατ «ουδέποτε αναφέρθηκε, κατά τη συνάντησή του με τον Κ. Μητσοτάκη, στο εάν υπάρχουν ή όχι Έλληνες πολιτικοί στις έρευνες του FBI για το σκάνδαλο Novartis».
Όπως τόνισε ο κ. Λαζαρίδης η υπόθεση Novartis είναι ένα σκάνδαλο διεθνές και συνεχιζόταν και το 2017.
Σημείωσε επίσης ότι ο κ. Πάιατ είπε πως η αμερικανική πλευρά δεν επιθυμεί καμία ανάμιξη στις έρευνες που διεξάγει η ελληνική δικαιοσύνη καθώς αυτά αφορούν την παραβίαση της ελληνικής έννομης τάξης.
«Συμφωνήθηκε, λοιπόν, εκεί να εκδοθεί μια ανακοίνωση που λέει ότι η έρευνα του FBI επικεντρώνεται σε εγκλήματα τα οποία παραβιάζουν τον αμερικανικό νόμο», πρόσθεσε ο κ. Λαζαρίδης.
Επεσήμανε, δε, ότι «εμείς από την αρχή είπαμε όλοι και όλα στο φως. Είμαστε πάρα πολύ καθαροί σε όλα».
Σχολιάζοντας δημοσίευμα της εφημερίδας «Φιλελεύθερος» για την ύπαρξη έγγραφης καταγγελίας για τον υπουργό Ναυτιλίας Παναγιώτη Κουρουμπλή, ο κ. Λαζαρίδης διερωτήθηκε αν ελέγχθηκε η συγκεκριμένη καταγγελία, καθώς και «γιατί έμεινε εκτός έρευνας της κ. Τουλουπάκη η περίοδος μετά το 2015».
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Τον υποδέχθηκε ο Κωστής Χατζηδάκης
Η ανακοίνωση του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών
Η συζήτηση με θέμα την Τεχνητή Νοημοσύνη και τον ρόλο της στη διαμόρφωση της αλήθειας στην ψηφιακή εποχή
«Ο πρωθυπουργός επέτρεψε το πάρτι διαφθοράς στον ΟΠΕΚΕΠΕ» σημείωσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ
Η εξάρτηση από εισαγωγές καυσίμων και το Στενό του Ορμούζ πιέζουν τιμές, δρομολόγια και επάρκεια
Ποιοι συνταξιούχοι θα πληρωθούν πρώτοι
Λεκτική ένταση στην Επιθεώρηση Εργασίας - Καταγγελία για εκβιασμό και σύλληψη επιθεωρητή
Ντομπρόβσκις προειδοποιεί για στασιμοπληθωρισμό – Όχι σε ρήτρα διαφυγής από την ΕΕ
Απαγορευμένη ζώνη τα χωρικά ύδατα της Σουηδίας
«Αν η γραμμή Μητσοτάκη είναι πως ό,τι λάθος γίνεται τώρα γινόταν και πριν, τότε είμαστε εκτός τόπου και χρόνου»
Ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης υπερασπίζεται τον ευρωπαϊκό του ρόλο - Μιλά για μεταρρυθμίσεις στον ΟΠΕΚΕΠΕ
Η κυβέρνηση επιμένει σε στοχευμένα μέτρα αντί για μείωση του ΦΠΑ, σοβαρότητα και σεμνότητα για Κοβέσι
Ποια χώρα θα την ξεπεράσει
«Η λήθη να μη μετατρέπεται σε αιτία αναθεωρητισμού, βίας και μισαλλοδοξίας»
«Είμαστε στο πλευρό της ελληνικής κοινωνίας»
Από το 1963 έως το 2026- Κάθε επίσκεψη προέδρου στην Αθήνα αποτυπώνει μια κρίσιμη συγκυρία
Πότε αναμένεται η πρώτη πληρωμή
«Το "Προλαμβάνω” είναι το μεγαλύτερο πρόγραμμα προληπτικής ιατρικής που έχει γίνει ποτέ στην Ελλάδα»
Ποιοι συνταξιούχοι πληρώνονται
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.