- CITY GUIDE
- PODCAST
-
10°
Ο Τσίπρας θα θίξει στην άτυπη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ τις τουρκικές προκλήσεις σε Αιγαίο και Κύπρο
Συνάντηση με Αναστασιάδη
Η Άτυπη Σύνοδος Κορυφής της ΕΕ, των 27 κρατών – μελών, την Παρασκευή 23 Φεβρουαρίου στις Βρυξέλλες θα ασχοληθεί αφενός με θεσμικά ζητήματα για την πορεία της Ένωσης και αφετέρου με το Πολυετές Δημοσιονομικό Πλαίσιο για την περίοδο μετά το 2020.
Ο Πρωθυπουργός θα έχει απόψε το βράδυ συνάντηση με τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκο Αναστασιάδη σχετικά με την τουρκική προκλητικότητα και τις εξελίξεις στην Κυπριακή ΑΟΖ. Σημειώνεται ότι ο Κύπριος Πρόεδρος θα ενημερώσει αύριο τη Σύνοδο για τις σχετικές εξελίξεις και ο Έλληνας Πρωθυπουργός πρόκειται να τοποθετηθεί επί του ζητήματος εκφράζοντας τη στήριξη στις ενέργειες της Κυπριακής Δημοκρατίας και την υποχρέωση να διαφυλαχθούν τα κυριαρχικά της δικαιώματα. Θα αναφερθεί επίσης στην προκλητική τουρκική στάση στο Αιγαίο και στις ευρωτουρκικές σχέσεις.
Επίσης αύριο, Παρασκευή, πέραν των εργασιών της συνόδου που θα ξεκινήσουν το μεσημέρι, ο Έλληνας Πρωθυπουργός θα έχει σειρά επαφών κατά τη διάρκεια της παρουσίας του στις Βρυξέλλες.
Μεταξύ αυτών, με τον Γάλλο Πρόεδρο Μακρόν, τον Ιταλο πθ Τζεντιλονι (μαζι με τον Κυπριο Προεδρο Αναστασιαδη), ενώ θα υπάρξουν συνάντησεις Τσίπρα – Μέρκελ – Μπορίσοφ - Γιούνκερ (επί τάπητος ευρωτουρκικες σχεσεις και μεταναστευτικο) και Τσιπρα-Μογκερινι (επί τάπητος Τουρκια, πΓΔΜ, Αλβανια).
Σημειώνεται ότι πριν την έναρξη των εργασιών της Συνόδου, θα διεξαχθεί Διεθνή Διάσκεψη Υψηλού Επιπέδου για το Σαχέλ, με τη συμμετοχή και του Έλληνα Πρωθυπουργού, η οποία διεξάγεται ώστε να ενισχύσει τις διεθνείς προσπάθειες, στις οποίες έχει κρίσιμο ρόλο η ΕΕ, που σχετίζονται με την παροχή πολιτικής στήριξης, καθώς και την ασφάλεια και την ανάπτυξη στο Σαχέλ.
Τέλος, με την επιστροφή του στην Αθήνα ο Πρωθυπουργός θα συναντηθεί το Σάββατο στο Μέγαρο Μαξίμου με αντιπροσωπεία του Αμερικανικού Κογκρέσου, με τη συμμετοχή μεταξώ άλλων και του κ. Lindsay Graham, ο οποίος είναι ο ισχυρός άνδρας των Ρεπουμπλικανών σε ζητήματα άμυνας και εξοπλισμών. Η ατζέντα των συζητήσεων θα περιλαμβάνει τις ελληνοαμερικανικές σχέσεις, το ονοματολογικό και την Τουρκία.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Η Κουμουνδούρου κάνει λόγο για «καλλιτεχνική ευγονική» και ζητά να ανασκευαστεί η τοποθέτηση
Η ανάρτηση για νέο αντικαρκινικό φάρμακο
Αιχμές για τον Ποινικό Κώδικα
«Ουδέποτε μου είχε αναφερθεί αυτό το κατάπτυστο άρθρο που άλλαξαν μέσα σε μία νύχτα»
Τι πρέπει να γνωρίζουν οι δικαιούχοι
Στάση στο Κοπανάκι Μεσσηνίας έκανε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ για την 86χρονη Παναγιώτα Θωμοπούλου
Η απόφαση της Περιφέρειας προβλέπει χρηματοδότηση για ποικίλες παρεμβάσεις
Ο αγοραστής σχεδιάζει την ανάπτυξη πολυτελούς θερέτρου
Ο Μάγκνους Μπρούνερ αξιολόγησε θετικά την εφαρμογή του νέου Συμφώνου - Πρόοδος σε ελέγχους και επιστροφές
Η υφυπουργός Εργασίας ξεκαθάρισε ότι οι ευρωπαϊκές προβολές δεν συνιστούν αποφάσεις
«Η διαφορά μας είναι ότι και το τελευταίο ευρώ πήγαινε σε δημόσια ταμεία για να βγει η χώρα από την κρίση» αναφέρει ο πρόεδρος της ΕΛΑΣ
Μας ενδιαφέρουν αυτοί που δεν πληρώνουν ή αυτοί που στερούνται για να είναι συνεπείς;
Με τους θύτες ή με τα θύματα;» διερωτάται ο υπουργός Επικρατείας
Η ανάρτηση του υπουργού Υγείας στο Χ
Επένδυση άνω των 130 εκατ. ευρώ σε θερμοκήπια
Ιδιαίτερη έμφαση στο ενεργειακό κόστος
200 εκατ. ετησίως για δρόμους και διπλασιασμός της επιχορήγησης για τα σχολεία
Εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία το νέο θεσμικό πλαίσιο - Ψηφίστηκε η τροπολογία για τα πρόστιμα
Γιατί αποκάλεσε «Λαφαζάνη» τον Νίκο Ανδρουλάκη
Τουρνάς: Από τους πλέον σύγχρονους στην Ευρώπη, δημιουργεί νέες δυνατότητες εκπαίδευσης πυροσβεστών
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.