- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Κύριε Μητσοτάκη, τι λέτε για τον κύριο Πατούλη;
«Γωνία το μαγαζί» η δημαρχία της Αθήνας
Εδώ και κάμποσο καιρό το επιτελείο του κ. Γιώργου Πατούλη, για λόγους που μόνο αυτό γνωρίζει, με έχει θεωρήσει δυνητικό ψηφοφόρο του για τον Δήμο της Αθήνας: τι τηλεφωνήματα να παραστώ σε εκδηλώσεις του, τι μηνύματα του είδους «Εμπρός πάμε μαζί» κ.λπ., τι προσκλήσεις για βασιλόπιτες και δε συμμαζεύεται.
Μάταια τους εξηγώ ότι ήμουνα γνωστός υποστηρικτής του κ. Καμίνη και ότι δεν πρόκειται να ψηφίσω τον κ. Πατούλη, μάταια ζήτησα να με διαγράψουν από τις λίστες τους - τίποτα αυτοί, απτόητοι. Τελευταία φορά τους έριξα κάτι φιλικά μπινελίκια - θα σας ενημερώσω εν καιρώ αν είχαν αποτέλεσμα (ελπίζω, τουλάχιστον, μετά απ' αυτό το κείμενο να με διαγράψουν).
Πέρα από την προσωπική και ευτράπελη πλευρά, υπάρχει και η πολιτική, που και συνολική είναι και διόλου ευτράπελη.
Ο κ. Πατούλης είναι στέλεχος της Νέας Δημοκρατίας (ΝΔ), δήμαρχος στο Μαρούσι, πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ) και πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου της Αθήνας (ΙΣΑ). Τώρα προσπαθεί να επιβάλει τον εαυτό του σαν υποψήφιο δήμαρχο του κόμματός του στην Αθήνα.
«Γωνία το μαγαζί» η δημαρχία της Αθήνας, σημαντικότερη από βουλευτιλίκι, όλοι το ξέρουμε. Δεν έχω πρόβλημα με τη ΝΔ συνολικά: αξιοπρεπείς δήμαρχοι σε αυτή την πόλη είχαν εκλεγεί στο παρελθόν με την κεντροδεξιά (Πλυτάς, Έβερτ, Τρίτσης, Μπακογιάννη). Το πρόβλημα δεν είναι το κόμμα του κ. υποψήφιου, το πρόβλημα είναι ο ίδιος.
Γιατί ο κ. Πατούλης, σύμφωνα με την εικόνα που εκπέμπει ο ίδιος για τον εαυτό του και την οικογένειά του, είναι η επιτομή του συντηρητισμού και του κιτς. Μια ματιά, έστω και σύντομη, στις δηλώσεις και τις φωτογραφίσεις του, δείχνει έναν άνθρωπο που είναι πιστός σε αξίες όπως «πατρίς - θρησκεία – οικογένεια», γκλαμουριά, αντιδυτικισμός και αναχρονισμός.
Αυτό τον άνθρωπο τον θέλει ο κ. Κυριάκος Μητσοτάκης για υποψήφιο δήμαρχο του κόμματός του στην Αθήνα; Αν ναι, να τον χαίρεται. Θα είναι μια επιλογή που θα πάει να βρει τους παπάδες, τα συλλαλητήρια και τις όποιες άλλες τελευταίες πάνε να ολοκληρώσουν τη συντηρητική στροφή του προέδρου της ΝΔ, που νομίζει ότι αρκεί να είσαι φιλελεύθερος μόνο σε οικονομικά θέματα.
Αν όχι, ας βάλει το Γραφείο Τύπου του κόμματός του να κάνει μια απλή δήλωση του είδους «Η Νέα Δημοκρατία δεν έχει δώσει χρίσμα υποψηφίου δημάρχου της Αθήνας σε κανένα. Οποιαδήποτε υποψηφιότητα είναι πρόωρη και αυτόβουλη». Ή κάτι παρόμοιο. Και μετά, ας επιλέξουνε κάποιον/α που να ζει στο ευρωπαϊκό 2018.
Η αντίθεση προς τον κ. Πατούλη είναι, κατά βάση, αισθητικής φύσης.
d.fyssas@gmail.com
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Η εκπρόσωπος της ΝΔ για Ευρωπαϊκή Εισαγγελία, Λαζαρίδη και δημοσκοπήσεις - Έμφαση στη θεσμική αξιοπιστία
Μια καινοτόμα ψηφιακή διαδικασία αξιολόγησης σε θέματα καταπολέμησης των διακρίσεων
Διαδικτυακή αντιπαράθεση σχετικά με τη δικαστική διαμάχη των δύο
«Είναι κάτι το οποίο έχω ζητήσει κι ε΄γω στο παρελθόν»
Σφοδρή αντίδραση ΠΑΣΟΚ, κατηγορεί τον υπουργό για επιθέσεις και φόβο ελέγχου επί των σκανδάλων
Υπήρξε συνεχής παρακολούθηση σε πραγματικό χρόνο, από το Εθνικό Κέντρο Επιχειρήσεων
Σταθερό προβάδισμα ΝΔ - Δεύτερο το ΠΑΣΟΚ, τρίτη η Καρυστιανού στην πρώτη της καταγραφή
Οι υψηλές τιμές των καυσίμων πλήττουν τη βιωσιμότητα των δρομολογίων και τις ακυρώσεις των αεροπορικών εταιρειών
Συνάντηση του προέδρου του Eurogroup με αρχηγούς των Διπλωματικών Αποστολών της ΕΕ
Επί ελληνικής προεδρίας οι τελικές αποφάσεις της ΕΕ για τον προϋπολογισμό 2028-2034
Ποια άλλα επιδόματα πληρώνονται
Τι δήλωσαν οι πολιτικοί αρχηγοί
«Δεν μας έφτανε το ριφιφί στον ΟΠΕΚΕΠΕ, φτάσαμε στο σημείο να θρηνούμε την καταστροφή ζωικού κεφαλαίου»
«Δεν τολμάει κανείς να το πει ανοιχτά ούτε από την αντιπολίτευση» ισχυρίζεται ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ
Όσα είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος
Η νέα ανάρτησή του για την κριτική στην Ευρωπαία Εισαγγελέα
«"Πρόχειρη" και "ανεπαρκής" η αξιολόγηση που έκανε η Ευρωπαϊκή Εισαγγελία», είπε ο βουλευτής
Οι δικαιούχοι και με ποια κριτήρια δίνεται
Ποιος μπορεί να εκφράζεται υπέρ του κόμματος και της ιδεολογίας του;
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.