Πολιτικη & Οικονομια

Μητσοτάκης για Novartis: «Η Δικαιοσύνη δεν μπορεί να φοράει κουκούλα»

Επιχειρείται αποπροσανατολισμός της κοινής γνώμης - «Επικίνδυνος» ο Τσίπρας

Athens Voice News
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
4359955.jpg
EUROKINISSI/ILIALIVE.GR/ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΠΥΡΟΥΝΗΣ

Για επιχείρηση αποπροσανατολισμού της κοινής γνώμης κατηγορεί την κυβέρνηση ο πρόεδρος της Ν.Δ. Κυριάκος Μητσοτάκης, σε μακροσκελή δήλωσή του για την υπόθεση Novartis. Κατηγορεί, δε, τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα ότι είναι επικίνδυνος για τη δημοκρατική νομιμότητα και την ανεξαρτησία των θεσμών. 

Συγκεκριμένα, υποστηρίζει ότι «η κυβέρνηση επιδιώκει να αποπροσανατολίσει την κοινή γνώμη από το τέταρτο μνημόνιο και τα νέα μέτρα που έχει ήδη υπογράψει. Από την καθημερινή ζωή των πολιτών, που κάθε μέρα γίνεται δυσκολότερη. Από τις υποχωρήσεις της στα εθνικά θέματα και ιδίως τους χειρισμούς στο σκοπιανό ζήτημα, που αποδοκιμάζονται πια από τη μεγάλη πλειοψηφία των Ελλήνων».

Σύμφωνα με τον κ. Μητσοτάκη, «προσπαθεί να διασωθεί με το μόνο που ξέρει να κάνει καλά, να συκοφαντεί τους πολιτικούς της αντιπάλους και να διχάζει τους πολίτες, με πρωτοφανείς μεθοδεύσεις που καταλύουν το κράτος δικαίου».

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης σχολιάζει ακόμη ότι «σε μια Δημοκρατία η Δικαιοσύνη δεν μπορεί να φοράει κουκούλα απέναντι σε εκπροσώπους του ελληνικού λαού» και συμπληρώνει ότι απαιτεί την άμεση διαλεύκανση της υπόθεσης της Novartis. «Όλα να έρθουν στο φως. Αλλά χωρίς κουκούλες. Δεν πρόκειται να δεχθώ να συκοφαντείται μια ολόκληρη παράταξη, αλλά και να σύρεται στη λάσπη ο δημόσιος βίος της χώρας από τρεις κουκουλοφόρους χωρίς ονοματεπώνυμο. Που η κυβέρνηση, μάλιστα, παραδέχθηκε σήμερα ότι τους γνωρίζει», αναφέρει χαρακτηριστικά.

Καταλήγοντας, ο πρόεδρος της Ν.Δ. επισημαίνει πως αποδεικνύεται ότι «ο κ. Τσίπρας είναι επικίνδυνος, όχι μόνο για την οικονομία και τα εθνικά θέματα, αλλά και την ίδια τη δημοκρατική νομιμότητα και την ανεξαρτησία των θεσμών» και προσθέτει ότι σε μια Δημοκρατία καμία κυβέρνηση δεν μπορεί να γίνει καθεστώς, ο ελληνικός λαός παραμένει κυρίαρχος και το Σύνταγμα είναι ασπίδα νομιμότητας και ομαλότητας. «Και όσοι μετέχουν σε αυτή τη βρόμικη επιχείρηση, να ξέρουν ότι θα λογοδοτήσουν σύντομα ενώπιον του ελληνικού λαού, αλλά και της ελληνικής δικαιοσύνης. Και, όπως μας έχει διδάξει η Ιστορία αυτού του τόπου, οι δημοκρατικοί θεσμοί είναι πολύ πιο ισχυροί από αυτούς που επιδιώκουν να τους υπονομεύσουν. Το κράτος δικαίου πάντα επιβάλλεται στο παρακράτος. Και είμαι απολύτως βέβαιος ότι αυτό θα συμβεί και αυτή τη φορά».

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Τουρκικό πολεμικό πλοίο
Αναβολή ψήφισης του τουρκικού νομοσχεδίου για τη Γαλάζια Πατρίδα: Στρατηγικός ελιγμός ή αλλαγή στρατηγικής;

Τι κρύβεται πίσω από την τουρκική κίνηση και γιατί η Ελλάδα πρέπει να αξιολογεί τις εξελίξεις με ψυχραιμία και στρατηγική σκέψη.

Ολομέλεια της Βουλής
Η παροχολογία ως υποκατάστατο πολιτικής

Η αναβίωση της πλειοδοσίας παροχών δεν αποτελεί απλώς προεκλογικό φαινόμενο· αποκαλύπτει ότι τα βαθύτερα αντανακλαστικά του μεταπολιτευτικού λαϊκισμού παραμένουν πολιτικά ενεργά.

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.

// EMPTY