Πολιτικη & Οικονομια

Τι θα ισχύσει με τους προστατευόμενους μάρτυρες που θα κληθούν να καταθέσουν στη Βουλή

Στην περίπτωση που συσταθεί προανακριτική επιτροπή για την υπόθεση Novartis

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
vouli-panoramiki-tsipras.jpg
EUROKINISSI/ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

Τουλάχιστον 30 βουλευτές, φημολογείται πως θα καταθέσουν σχετική πρόταση προς τον Πρόεδρο της Βουλής για σύσταση προανακριτικής επιτροπής σχετικά με την υπόθεση της Novartis.

Στην πρότασή τους θα ζητούν έρευνα, προκειμένου να διαπιστωθεί εάν τα δέκα συγκεκριμένα πολιτικά πρόσωπα έχουν τελέσει τα τρία συγκεκριμένα αδικήματα (απιστία, δωροληψία, δωροδοκία) που περιγράφεται στη δικογραφία η οποία έχει στηριχτεί στις μαρτυρίες τριών ανθρώπων που υπόκεινται στο καθεστώς δικαστικής προστασίας.

Επειδή λοιπόν, οι μάρτυρες είναι προστατευόμενοι, νομικοί κύκλοι αναφέρουν ότι η Βουλή και αρμόδιες αρχές θα κληθούν τότε να εγγυηθούν από τη μια το απρόσκοπτο έργο της προανακριτικής και την άλλη την απόλυτη προστασία των προστατευόμενων μαρτύρων.

Αυτό θα μπορούσε να γίνει, σύμφωνα με το Πρώτο Θέμα, είτε με τηλεδιάσκεψη κατά την οποία οι μάρτυρες θα εμφανιστούν με αλλοιωμένα χαρακτηριστικά είτε με γραπτές ερωτήσεις – απαντήσεις και τη μεσολάβηση κάθε φορά εκπροσώπων των αρμόδιων δικαστικών ή αστυνομικών αρχών που θα εγγυούνται την ταυτοπροσωπία των μαρτύρων. 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ