- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Γιατί η Βουλή δεν έχει υλοποιήσει τις δεσμεύσεις της για Ανοικτή Διακυβέρνηση;
Τo VouliWatch ρωτάει
«Γιατί έχει καθυστερήσει τόσο πολύ η Βουλή να υλοποιήσει τις περισσότερες από τις δεσμεύσεις της στο πλαίσιο του Εθνικού Σχεδίου Δράσης; Γιατί δεν “ανοίγει” τα δεδομένα που ανεβάζει στην ιστοσελίδα της;» αναρωτιέται σε σχετική του επιστολή το VouliWatch προς τον πρόεδρο του Κοινοβουλίου Νίκο Βούτση.
Όπως αναφέρει, μεταξύ άλλων, στην επιστολή, «στο πλαίσιο της συνεργασίας μας και του συμβουλευτικού μας ρόλου με την πρωτοβουλία “Συνεργασία για την Ανοικτή Διακυβέρνηση” (Open Government Partnership), έχουμε ήδη καταθέσει στο Υπουργείο Διοικητικής Ανασυγκρότησης και το Ελληνικό Κοινοβούλιο τις προτάσεις μας για το 3ο Εθνικό Σχέδιο Δράσης για την Ανοικτή Διακυβέρνηση από τον Ιούνιο του 2016. Παράλληλα, είμαστε επιφορτισμένοι με την παρακολούθηση της υλοποίησης των σχετικών δεσμεύσεων από το Ελληνικό Κοινοβούλιο».
«Μέχρι και σήμερα, παρά τις σχετικές συστάσεις των συνεργατών για την Ελλάδα της Συνεργασίας για την Ανοικτή Διακυβέρνηση, του Υπουργείου Διοικητικής Ανασυγκρότησης αλλά και τις δικές μας προσκλήσεις / επιστολές για συνάντηση και συνεργασία στο πεδίο αυτό, δεν έχουμε καμία ανταπόκριση ή απάντηση από τη Βουλή» επισημαίνεται στην επιστολή.
«Ως εκ τούτου, με την επιστολή αυτή, ζητάμε αναλυτική ενημέρωση από τη Βουλή σχετικά με τη φάση υλοποίησης των δεσμεύσεων που έχει αναλάβει, καθώς παρατηρήσαμε ότι οι περισσότερες δεν έχουν υλοποιηθεί -παρά το γεγονός ότι έχουν παρέλθει κατά πολύ οι σχετικές προθεσμίες -το αρχικό χρονοδιάγραμμα των δεσμεύσεων προέβλεπε την υλοποίηση των περισσότερων μέχρι τον Ιούνιο του 2017- αλλά και όσες έχουν υλοποιηθεί είναι ημιτελείς» συμπληρώνει.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Η δήλωση παραίτησης από τη θέση του υφυπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης
«Είναι παράδοξο να έχει αποπέμψει τρεις υπουργούς οι οποίοι δηλώνουν αθώοι, αλλά να κρατά τον Λαζαρίδη»
Το νέο άρθρο του πρώην πρωθυπουργού που φαίνεται να επιβεβαιώνει ότι επισπεύδονται οι διαδικασίες
Τα νεότερα για την κατάσταση του υφυπουργού
«Το μόνο ερώτημα που έχω είναι το γιατί υπήρξε όλη αυτή η συμπεριφορά εκ μέρους της Εισαγγελέως» αναφέρει ο υπουργός Υγείας
«Είναι σαφές ότι ήταν παράτυπο» είπε η πρώην υπουργός για την υπόθεση του πτυχίου
«Μετά από 75 μάρτυρες, αν δεν προκύπτει κάτι, δεν υπάρχει υπόθεση»
Διευκρινίζει ότι η δικογραφία αφορά μήνυση υπαλλήλου
Δείτε αναλυτικά την ανακοίνωση μέσω ΦΕΚ
Η μόνη διαφορά που υπάρχει με το σήμερα είναι ότι πλέον στο ποτάμι της «τοξικότητας» προστίθενται τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης
«Παραμένει διασωληνωμένος»
«Πρέπει κάποιοι που δολοφονούν χαρακτήρες να κοιταχτούν στον καθρέφτη - Θα κερδίσει τη μάχη ο Γιώργος Μυλωνάκης»
«Ανάληψη πολιτικής ευθύνης χωρίς παραίτηση, είναι λόγια του αέρα» επισημαίνει η Χαριλάου Τρικούπη
Παραμένει διασωληνωμένος στη ΜΕΘ
«Μπορούμε να διαφωνούμε χωρίς να επιδιώκουμε την πολιτική ή τη φυσική εξόντωση των αντιπάλων μας» σημειώνει
Τι είπε από το βήμα της Βουλής
«Σε αυτή την εκστρατεία λάσπης σε βάρος μου, το ένα ψέμα, διαδέχεται το άλλο» επεσήμανε ο υπουργός
«Ζούμε σε περίοδο τοξικότητας άνευ προηγουμένου» σημείωσε ο αναπληρωτής υπουργός
Πρόταση για κοινό όριο ηλικίας και ευρωπαϊκή επαλήθευση και νέο πλαίσιο από το 2027
Κυκλοφόρησε το πρώτο τρέιλερ της ταινίας για την άνοδο του Σουμάχερ
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.