- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Απόστρατος αξιωματικός μήνυσε Καμμένο-Κουρουμπλή
Τους κατηγορεί για παράβαση καθήκοντος
Για παράβαση καθήκοντος κατηγορεί τον υπουργό Εθνικής Άμυνας Πάνο Καμμένο και τον υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής απόστρατος αξιωματικός.
Ειδικότερα, ο πλωτάρχης του Πολεμικού Ναυτικού Παναγιώτης Σταμάτης υποστήριξε στη μηνυτήρια αναφορά του ότι τα δύο κυβερνητικά στελέχη έχουν επιδείξει αδράνεια στην έκδοση Προεδρικού Διατάγματος που να δίνει το δικαίωμα στους απόστρατους του Πολεμικού Ναυτικού, Λιμενικού Σώματος, κ.λπ. να εργαστούν στο εμπορικό ναυτικό μετά τη συνταξιοδότησή τους.
Σύμφωνα με τον ίδιο, η μη έκδοση του επίμαχου διατάγματος στερεί από τους απόστρατους το συνταγματικό τους δικαίωμα για εργασία και έτσι δεν «έχουν τη δυνατότητα συμπληρωματικής βιοποριστικής εργασίας και αξιοπρεπούς διαβίωσης».
Όπως διευκρινίζει, με τις κινήσεις τους αυτές «παραβιάζεται η αρχή του Κράτους Δικαίου, η αρχή του κοινωνικού κράτους και της προστασίας της ανθρώπινης αξίας».
Παράλληλα, ζητεί να διαβιβαστεί αμελλητί στη Βουλή η μηνυτήρια αναφορά που κατατέθηκε στην εισαγγελία Πρωτοδικών, σύμφωνα με το νόμο περί ευθύνης υπουργών, ώστε μετά από την αναγκαία ψηφοφορία να παραπεμφθούν στο αρμόδιο ειδικό δικαστήριο και να δώσουν εξηγήσεις.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ο Εμανουέλ Μακρόν εγκαινίασε τη διεθνή διάσκεψη για το Διάστημα και κάλεσε πρώτο στο βήμα τον πρωθυπουργό
Τι είπε για φορολόγηση των πλουσίων, εξωτερική πολιτική και ΠΑΣΟΚ
Τι ανέφερε ο στενός συνεργάτης του Αλέξη Τσίπρα μετά τις αντιδράσεις
Όσα τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος
Η ισχύς των εξοπλισμών και ο κίνδυνος να χαθεί ο δρόμος του διαλόγου
Ο τομεάρχης Οικονομικών του κόμματος τόνισε ότι στόχος είναι oι πολύ μεγάλες περιουσίες
Ο υφυπουργός Υγείας ανακοίνωσε άμεση ενίσχυση - Μείωση αναμονών στα χειρουργεία και πλήρης ψηφιοποίηση της λίστας
Η αναφορά στη γυναικοκτονία της Κυριακής Γρίβα
Οι δηλώσεις για τις εξελίξεις στα ελληνοτουρκικά
«Οι αριθμοί είναι χρήσιμοι μόνο όταν τους χρησιμοποιούμε για να καταλάβουμε και να ερμηνεύσουμε την πραγματικότητα - όχι για να την παρερμηνεύσουμε» σημειώνει
«Δεν το είχα στο πρόγραμμα, αλλά...», έγραψε ο πρωθυπουργός
Η συνάντηση με τον Εμανουέλ Μακρόν και οι θεματικές
«Η είδηση αυτή εξηγεί από μόνη της γιατί πρόχειρες ιδέες, όπως η πατριωτική εισφορά του κ. Τσίπρα, δεν έχουν καμία τύχη στον σημερινό κόσμο»
Mε αφορμή με την υπόθεση Novartis
Η ανάθεση έγινε μέσα από ανοικτό ηλεκτρονικό μειοδοτικό διαγωνισμό
Συνάντηση στη Θεσσαλονίκη με τον Νίκο Ανδρουλάκη και επίσημη ανακοίνωση συστράτευσης
Έξι διαρθρωτικές παρεμβάσεις σε ορίζοντα τριετίας
Η άτυπη Σύνοδος πραγματοποιήθηκε στο Ελ Αλαμέιν, με τη συμμετοχή του Κυριάκου Μητσοτάκη, του Νίκου Χριστοδουλίδη και του Αμπντέλ Φατάχ αλ Σίσι
Όσα ανέφερε για τη δράση των ΚΟΜΥ
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.