Πολιτικη & Οικονομια

Καμμένος: Δεν ψηφίζω «Μακεδονία», θέλω Συμβούλιο Υπουργών

Συνέντευξη Τύπου για τα δυο χρόνια του ως Υπουργού Εθνικής Άμυνας

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
kamenos_-_eurok.jpg
EUROKINISSI

Υπάρχει μια ισχύουσα απόφαση για μη χρήση του όρου «Μακεδονία» ως προς το κράτος των Σκοπίων. Για ν’ ανατραπεί αυτό, θα πρέπει να γίνει Συμβούλιο των Πολιτικών Αρχηγών, υπό τον πρόεδρο της Δημοκρατίας. Υπάρχει και το βέτο Καραμανλή του 2008. Ως αρχηγός κόμματος, είμαι ξεκάθαρος: σε καμιά περίπτωση δεν αλλάζω τη θέση μου, δεν ψηφίζω όνομα για κράτος που να έχει τον όρο «Μακεδονία».

Αυτή είπε ο κ. Πάνος Καμμένος πριν λίγο σήμερα Τετάρτη, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου για τα δυο χρόνια του ως υπουργού Εθνικής Άμυνας, παίρνοντας θέση απέναντι στις ακριτομυθίες για την κινητικότητα στο μακεδονικό θέμα.

Άλλα σημεία της συνέντευξης:

  • Αυτή τη στιγμή ο υπουργός Εξωτερικών διαπραγματεύεται με τα Σκόπια. Δε διαφωνώ με τον κ. Κοτζιά, είναι ο καλύτερος υπουργός Εξωτερικών που έχει περάσει ποτέ.
  • Η  Νέα Δημοκρατία και η κ. Ντόρα Μπακογιάννη έχουν μπερδεμένες θέσεις στο θέμα. Η κ. Μπκογιάννη λέει συνέχεια ότι έχουμε ψηφίσει τη θέση για συνθέτη ονομασία. Προσπαθεί να εγκλωβίσει την Ελλάδα για μια δική της θέση. Θα πρέπει πρώτα η ίδια  να συμφωνήσει με τον κ. Σαμαρά,  ο οποίος ανέτρεψε την κυβέρνηση του πατέρα της. Ποια θέση θα επικρατήσει στη Νέα Δημοκρατία; Να λύσουν  τα δικά τους πρώτα, να ξεκαθαρίσουν τις θέσεις τους.
  • Για τη συμφωνία πώλησης βλημάτων στη Σαουδική Αραβία: «Τολμούν να λένε για πλαστά χαρτιά; Τότε να πάνε στη Δικαιοσύνη. Αυτά τα χαρτιά έχουν τη σφραγίδα των προξενικών αρχών… Δεν υπάρχουν πλαστά χαρτιά ούτε μεσάζοντες». Η συζήτηση ατή είναι ανώφελη, σε μια περίοδο που η τρομοκρατία έχει εξαπλωθεί παντού.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Πάνος Τσακλόγλου
Πάνος Τσακλόγλου: «Ουσιαστικά, το πιστοποιητικό γέννησης της ελληνικής κρίσης δεν γράφει 2010, γράφει 2001»

Ο καθηγητής του ΟΠΑ και μέλος του Συμβουλίου Νομισματικής Πολιτικής της ΤτΕ μιλάει για ανθρώπινο κεφάλαιο, αξιολόγηση στην εκπαίδευση, αγορά εργασίας και το στοίχημα της επιστροφής των νέων στην Ελλάδα

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.

// EMPTY