- CITY GUIDE
- PODCAST
-
10°
16 - 18 Μαρτίου το ιδρυτικό συνέδριο του Κινήματος Αλλαγής
Σύμφωνα με απόφαση του Πολιτικού του Συμβουλίου
Το ιδρυτικό συνέδριο του Κινήματος Αλλαγής, θα πραγματοποιηθεί στις 16-18 Μαρτίου, σύμφωνα με απόφαση του Πολιτικού του Συμβουλίου που συνεδρίασε για πρώτη φορά το απόγευμα στα γραφεία του ΠΑΣΟΚ στη Χαριλάου Τρικούπη.
Η συνεδρίαση ξεκίνησε με ημίωρη καθυστέρηση, και παρόντες εκτός από την κ. Γεννηματά που προήδρευσε, ήταν οι Νίκος Ανδρουλάκης, Γιώργος Παπανδρέου, Σταύρος Θεοδωράκης και Θανάσης Θεοχαρόπουλος.
Στην ανακοίνωση που εκδόθηκε μετά την συνεδρίαση, τονίζεται ότι: «Η έξοδος από την κρίση δεν εξασφαλίζεται μόνο με μια κυβερνητική αλλαγή, απαιτείται και αλλαγή πολιτικής. Πολιτικής ριζικά διαφορετικής από την εμμονή στις γνωστές συντηρητικές συνταγές που επαγγέλλεται η Νέα Δημοκρατία», καθώς «το αφήγημα των Σύριζα/ΑΝΕΛ για "καθαρή έξοδο" δεν αποτελεί παρά την νέα προσπάθεια εξαπάτησης του λαού μας. Γιατί έχουν αλυσοδέσει την χώρα σε διαρκές μνημόνιο, σε μια σκληρή επιτροπεία για πολλά χρόνια. Γιατί εφαρμόζουν πολιτικές που υπονομεύουν την ανάπτυξη, εξοντώνουν νοικοκυριά και επιχειρήσεις, φτωχοποιούν τη μεσαία τάξη, υπονομεύουν την κοινωνική συνοχή, αποδυναμώνουν τους θεσμούς και διχάζουν τον ελληνικό λαό».
Το Πολιτικό Συμβούλιο του Κινήματος Αλλαγής εκτιμά ότι απαιτείται «αλλαγή πολιτικής με μια εθνική γραμμή για τα μεγάλα ζητήματα της χώρας. Ολοκληρωμένο σχέδιο για την ανάπτυξη, την παραγωγή νέου πλούτου στη χώρα και τη δίκαιη διανομή του για την στήριξη της μεσαίας τάξης και τη μείωση των κοινωνικών ανισοτήτων. Με μια αξιόπιστη κυβέρνηση, που θα προχωρήσει τις αναγκαίες προοδευτικές μεταρρυθμίσεις και θα εξασφαλίσει από τους εταίρους μας αλλαγές στους δυσμενείς όρους της συμφωνίας, ώστε να ενισχυθούν οι πολιτικές ανάπτυξης και κοινωνικής συνοχής.Η στήριξη και εφαρμογή της εθνικής γραμμής, απαιτεί με ειλικρίνεια την εθνική συνεννόηση».
Σχετικά με το ιδρυτικό συνέδριο του νεου φορέα, εκφράζεται η δέσμευση ότι «θα είναι το συνέδριο αναγέννησης της παράταξης με δημοκρατική διαδικασία, ενότητα και αποτελεσματικότητα. Ενα συνέδριο ανοικτό, δημοκρατικό, συμμετοχικό».
Επίσης επισημαίνεται ότι το συνέδριο θα διατυπώσει την ιδεολογική διακήρυξη του νέου φορέα, την προγραμματική πρόταση σε όλους τους τομείς, θα διαμορφώσει τους κανόνες για μια σύγχρονη πολιτική δομή, και θα αναδείξει τα όργανα για την δημοκρατική λειτουργία του νέου φορέα.
Αμέσως μετά τις γιορτές, πρόκειται να συγκρότηθεί η Οργανωτική Επιτροπή Συνεδρίου που θα αναλάβει την προετοιμασία όλων των διαδικασιών.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ποια είναι η τελευταία μέρα προσφορών
«Πλημμυρισμένη η ανασφάλεια των πολιτών», δήλωσε ο Παύλος Χρηστίδης
Στόχος η πλήρης αναβάθμιση με 100% τηλεδιοίκηση, σηματοδότηση και ETCS έως τον Αύγουστο του 2026
Η υπογραφή ενός νόμου είναι μια πράξη έγκρισης με πολιτικό βάρος
Πού παγώνουν οι άδειες Airbnb σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη και γιατί η άδεια δεν ακολουθεί πλέον το ακίνητο
Σε πλήρη εξέλιξη η διαβούλευση με κοινωνικούς εταίρους - Στόχος τα 950 ευρώ έως το 2027
Το υπουργείο Οικονομικών επιστρατεύει ηλεκτρονικό δελτίο αποστολής, πελατολόγιο και ψηφιακή κάρτα εργασίας παντού
Η συνεδρίαση του ΚΥΣΕΑ συνεχίζεται
Τι πρέπει να γνωρίζουν οι δικαιούχοι
Νέα δομή για υιοθεσίες και ανακαίνιση Ξενώνα Βραχείας Φιλοξενίας παιδιών με αναπηρία
Η απάντηση της υπουργού Τουρισμού στα δημοσιεύματα
Όσα είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος για τα αυθαίρετα
Οι απαντήσεις Φλωρίδη για τη διαδικασία
Η αντίληψη της εξουσίας ως συναδελφική αλληλεγγύη
Ο πρωθυπουργός μίλησε για ΗΠΑ–ΕΕ, Γροιλανδία, κοινή άμυνα και το Συμβούλιο Ειρήνης για τη Γάζα
Δεν θα είμαι υποψήφιος στις εθνικές εκλογές
Ο καθηγητής του ΟΠΑ και μέλος του Συμβουλίου Νομισματικής Πολιτικής της ΤτΕ μιλάει για ανθρώπινο κεφάλαιο, αξιολόγηση στην εκπαίδευση, αγορά εργασίας και το στοίχημα της επιστροφής των νέων στην Ελλάδα
Αύξηση 15,1% στις εκταμιεύσεις – Επτά στα δέκα καταναλωτικά δάνεια μέσω e-banking και m-banking
Νομοσχέδιο για λιγότερη γραφειοκρατία, ταχύτερες διαδικασίες και λύσεις «καθημερινής τρέλας» στο Δημόσιο
Εκπτώσεις σε 35 χώρες, ταξίδια, πολιτισμό και online αγορές
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.