Πολιτικη & Οικονομια

Επιβεβαιώθηκε η επίσκεψη Ερντογάν στην Αθήνα

Δεν έχει ακόμη οριστικοποιηθεί η ημερομηνία

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Τσίπρας - Ερντογάν
EUROKINISSI/ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ/ANDREA BONETTI

Επιβεβαιώθηκε λίγο πριν από τις 12 το μεσημέρι της Πέμπτης, η επίσκεψη στην Ελλάδα του προέδρου της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ από τον αντιπρόεδρο Τσαβούσοβλου, χωρίς όμως να δοθεί συγκεκριμένη ημερομηνία.

Συγκεκριμένα, το τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων Ανατολή μετέδωσε δηλώσεις του Τούρκου αντιπροέδρου Χακάν Τσαβούσογλου στις οποίες ανέφερε: «Η επίσκεψη, η ημερομηνία της οποίας μένει να οριστικοποιηθεί θα γίνει τις επόμενες ημέρες και θα βελτιώσει περαιτέρω τις διμερείς σχέσεις ανάμεσα στην Τουρκία και την Ελλάδα».

Μάλιστα, πρόσθεσε: «Ο Ερντογάν θα είναι ο πρώτος Τούρκος πρόεδρος που θα επισκεφτεί την Ελλάδα εδώ και 65 χρόνια και πιστεύω ότι αυτό το ταξίδι θα αποφέρει σημαντικά οφέλη». Υπενθυμίζεται ότι την τελευταία φορά που επισκέφθηκε Τούρκος πρόεδρος την Ελλάδα ήταν το 1952, ο Τζελάλ Μπαγιάρ.

Ο κ. Τσαβούσογλου έκανε αναφορά και στη Διακυβερνητική συνάντηση των δύο πλευρών που θα γίνει τον Φεβρουάριο στη Θεσσαλονίκη καθώς και στα τρία προγραμματισμένα πρότζεκτ ανάμεσα σε Ελλάδα και Τουρκία. Το πρώτο, όπως είπε, αφορά τη διασύνδεση ανάμεσα στο λιμάνι της Σμύρνης και της Θεσσαλονίκης για τη μεταφορά αγαθών, το δεύτερο τη σιδηροδρομική σύνδεση Κωνσταντινούπολης-Θεσσαλονίκης και το τρίτο τη δημιουργία γέφυρας στο συνοριακό σταθμό των Κήπων.

Ο κ. Ερντογάν έχει επισκεφτεί και στο παρελθόν τη χώρα μας με την ιδιότητα ωστόσο του πρωθυπουργού.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ