- CITY GUIDE
- PODCAST
-
13°
Ρέκλινγκ (ΕSM): Η Ελλάδα θα τα καταφέρει το 2018, εφόσον…
«Οι Έλληνες υπέστησαν περικοπές αδιανόητες για τη Γερμανία»
Το ελληνικό πρόγραμμα μπορεί να ολοκληρωθεί με επιτυχία το 2018, εφόσον η κυβέρνηση συνεχίσει τις συμφωνημένες μεταρρυθμίσεις.
Αυτό είπε ο επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας (ESM) κ. Κλάους Ρέγκλινγκ, μιλώντας στο πανεπιστήμιο του Ρέγκενσμπουργκ (Γερμανία) χτες την Πέμπτη.
Άλλα σημεία από την ομιλία του:
- Αν όλα συνεχιστούν όπως πάνε, η Ελλάδα θα χρηματοδοτείται τακτικά από τις αγορές μετά τη λήξη του προγράμματος.
- «Ιδιαίτερα στη Γερμανία ακούω και διαβάζω συνέχεια ότι στην Ελλάδα δεν έχει συμβεί τίποτε στα προηγούμενα εφτά χρόνια που ήταν σε πρόγραμμα. Αυτό το θεωρώ απαράδεκτη διαστρέβλωση των γεγονότων και προσβολή προς τους Έλληνες, οι οποίοι υπέστησαν περικοπές μισθών και συντάξεων που θα ήταν αδιανόητες για τη Γερμανία»
- «Θέλω να τονίσω ότι η Ελλάδα έχει κάνει σημαντική πρόοδο. Ιδιαίτερα αξιοσημείωτη είναι η πορεία των δημόσιων οικονομικών. Το 2009 διαμορφωνόταν το έλλειμμα στο 15% του ΑΕΠ. Το 2016, αντίθετα, η Ελλάδα είχε καταφέρει ένα πλεόνασμα 0,5% του ΑΕΠ στον προϋπολογισμό της»
- «Μία τέτοια επιτυχία της δημοσιονομικής προσαρμογής δεν θα ήταν δυνατή χωρίς βαθιές μεταρρυθμίσεις».
- Το ενδεχόμενο περαιτέρω ελάφρυνσής του χρέους θα εξεταστεί μετά τέλος του προγράμματος, εφόσον κριθεί αναγκαίο.
- Η Ελλάδα, η Ιρλανδία και η Πορτογαλία, αν δεν είχαν ενταχτεί σε πρόγραμμα, «θα είχαν ίσως εγκαταλειφτεί σε χαοτικές καταστάσεις, με καταστροφικές κοινωνικές και πολιτικές συνέπειες. Σε μια τέτοια περίπτωση και άλλες οικονομίες, αλλά και το ευρώ στο σύνολό του, θα μπορούσαν να έχουν τεθεί σε κίνδυνο».
- Η Ελλάδα, μεταξύ των κρατών που μπήκαν σε πρόγραμμα, είναι ειδική περίπτωση. Πουθενά αλλού δεν υπήρχαν τόσο μεγάλα προβλήματα, ούτε ήταν τόσο αδύναμη η ικανότητα εφαρμογής των μεταρρυθμίσεων.
- Ακόμα, η χώρα έχασε έξι μήνες το 2015, όταν υπουργός Οικονομικών ήταν ο κ. Γιάνης Βαρουφάκης.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία το νέο θεσμικό πλαίσιο - Ψηφίστηκε η τροπολογία για τα πρόστιμα
Γιατί αποκάλεσε «Λαφαζάνη» τον Νίκο Ανδρουλάκη
Τουρνάς: Από τους πλέον σύγχρονους στην Ευρώπη, δημιουργεί νέες δυνατότητες εκπαίδευσης πυροσβεστών
Περισσότερες από εκατό συμβάσεις για κτιριακή αναβάθμιση και επιστημονικό εξοπλισμό
Τι ισχύει με τα 65 έτη - Όλοι οι αστερίσκοι
Ποια είναι η τελευταία ημέρα που μπορεί να καταβληθεί από τον εργοδότη
Στο Ετήσιο Τακτικό Συνέδριο της ΚΕΔΕ, ο αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης
Ποιες ειδικότητες ζητούνται
Η ανάρτηση του υφυπουργού Εξωτερικών
«Η αριστερή πλουτοκρατία στήριξε την επάνοδό του»
«Στη γωνία ο κ. Πιερράκης, διαστρεβλώνει την πρόταση του ΠΑΣΟΚ για να ξεφύγει από τη μέγγενη των κόκκινων δανείων»
Τι δείχνουν τα επίσημα στοιχεία για την παραγωγή, τις εισαγωγές, τις εξαγωγές και τα αποθέματα οίνου
Ο υπουργός Οικονομικών διαβεβαιώνει ότι η κυβέρνηση θα συνεχίσει να στηρίζει νοικοκυριά και δανειολήπτες
Χωρίς αίτηση η πρώτη πληρωμή με τα αναδρομικά
Νωρίτερα οι πληρωμές, τι ώρα μπαίνουν στα ΑΤΜ
Ο πρωθυπουργός προανήγγειλε «ανακοίνωση που περιμένει καιρό η περιοχή»
«Καμία έννομη συνέπεια από την επικύρωσή του», λέει η Αθήνα
Τι καταγγέλλει το DiEM25
Το περιστατικό που καταγράφηκε στα Χανιά
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.