- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Όλα τα κυβικά, όλα τα λεφτά
Τα αυτοκίνητα πολυτελείας θα πωλούνται πλέον χωρίς ειδικό τέλος ταξινόμησης
Στην επιδότηση της αγοράς πολυτελών αυτοκινήτων καταφεύγει η κυβέρνηση, προκειμένου να αντιμετωπιστεί η οικονομική κρίση. Τα αυτοκίνητα πολυτελείας θα πωλούνται πλέον χωρίς ειδικό τέλος ταξινόμησης, ενώ θα συνταγογραφούνται και από τα ασφαλιστικά ταμεία. Παράλληλα οι αγρότες θα πάρουν ειδικές επιδοτήσεις για καλλιέργεια οχημάτων μεγάλου κυβισμού, τα οποία θέλουν ελάχιστο πότισμα, δεν χρειάζονται χημικά λιπάσματα και τα οποία θα προωθούνται στην αγορά μέσω συνεταιρισμών.
Στις προθέσεις της κυβέρνησης είναι και η δημιουργία ενός αποθεματικού από πόρσε καγιέν προκειμένου να διασφαλιστεί η ρευστότητα του τραπεζικού συστήματος, ενώ μεγάλη ποσότητα από τζιπ θα διατεθεί και υπό μορφή επιδοτήσεων, προκειμένου να κινηθεί η αγορά. Οι δικαιούχοι του ΕΚΑΣ θα πάρουν από ένα αυτοκίνητο 2.000 κυβικών με φιμέ τζάμια που θα καταβληθεί σε έξι δόσεις, μαζί με το επίδομα θέρμανσης. Όσα περισσέψουν, θα διατεθούν ως ανθρωπιστική βοήθεια σε αναπτυσσόμενες χώρες, μέσω της εκκλησιαστικής μη κυβερνητικής οργάνωσης «Αλληλεγγύη», μαζί με ένα προπέρσινο στοκ από χαλασμένα κοτόπουλα.
H επιδότηση αγοράς αυτοκινήτων αναμένεται να βοηθήσει και στην απορρόφηση της υπερπαραγωγής αυτοκινήτων φέτος στο θεσσαλικό κάμπο, αλλά και των εξαιρετικής ποιότητας τζιπ που εκτρέφονται στην ορεινή Πελοπόννησο με πινακίδες ελεγχόμενης προέλευσης, χαμηλά λιπαρά και δύο χρόνια εγγύηση στο σασμάν.
Για την υποστήριξη της αγοράς αυτοκινήτων τίθεται επίσης σε εφαρμογή το επιχειρησιακό πρόγραμμα Προκρούστης, για την αξιοποίηση των πάρκων που βρίσκονται διάσπαρτα σε διάφορα σημεία της Αθήνας και δυσχεραίνουν την κυκλοφορία.
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Η ΝΔ στο 34,1% στην εκτίμηση αποτελέσματος, με υψηλή κυβερνητική στήριξη στην άμυνα και χαμηλή δυναμική για νέα κόμματα
Το πρώτο αναβαθμισμένο αεροσκάφος αναμένεται να παραληφθεί εντός του 2027
Ισχυρά δημόσια οικονομικά και ανάπτυξη, η Ελλάδα κινδυνεύει από ενέργεια και γεωπολιτική αστάθεια
Η ανακοίνωση του Υπουργείου Εξωτερικών
Τα μέτρα θα ανακοινωθούν μέχρι το τέλος της εβδομάδας
Αλλαγές στους ΚΑΔ από την ΑΑΔΕ, οδηγίες στις επιχειρήσεις για επικαιροποίηση στοιχείων
Στην Ολομέλεια το πόρισμα της Εξεταστικής, καμία παρέμβαση υπουργών στη διοίκηση του ΟΠΕΚΕΠΕ
Η Ιρανή ακτιβίστρια σε μια καθηλωτική συζήτηση για το σκοτάδι του θεοκρατικού καθεστώτος
Αιτήσεις συμμετοχής κατατίθενται έως και τις 6 Απριλίου 2026
«Ξέρουμε ότι θα κάνετε τα πάντα για να αποφύγετε την αλήθεια» σημείωσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ
«Αποτελεί μνημείο απεριόριστου θράσους» σημείωσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ
H ομιλία του πρωθυπουργού στη Σύνοδο Κορυφής για την πυρηνική ενέργεια
Η υπουργός Πολιτισμού αποχαιρετά τον σπουδαίο σκηνοθέτη
Σε ποια είδη διατροφής καταγράφηκαν οι μεγαλύτερες ανατιμήσεις
Η φαντασίωση του «Give peace a chance»
Ποια επιδόματα πληρώνονται από τον ΟΠΕΚΑ στο τέλος του μήνα
Πόσο έχει αυξηθεί η τιμή του ψωμιού την τελευταία 5ετία
«Μια νύχτα ξαφνικά είδα το όνομά μου...»
«Θα πρέπει να υπάρχουν κανόνες, αρχές και αξίες», τόνισε ο δήμαρχος Αθηναίων
Aμφισβήτησε τη θεωρία των «διαχρονικών παθογενειών» και κατήγγειλε συγκεκριμένες ευθύνες μελών της Νέας Δημοκρατίας
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.