Πολιτικη & Οικονομια

Στην υπηρεσία της Τρόικας και της μάχης κατά της ανεργίας

O Μάνος Βουλαρίνος στο athensvoice.gr

41586-784579.jpg
Μάνος Βουλαρίνος
3’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
37989-81751.jpg

Με μεγάλη αγωνία, η οποία μπλέκεται με συγκίνηση και φτιάχνει μια ωραία ταραμοσαλάτα συναισθημάτων, περιμένω –όπως φαντάζομαι και εκατοντάδες χιλιάδες συμπατριώτες μου– την επιστροφή της τρόικας. Σε αντίθεση, όμως, με τους παθητικούς συμπατριώτες μου, εγώ θα βάλω το δικό μου βράχο –και όχι λιθαράκι– στην ωραία μνημονιακή προσπάθεια να αποδειχθεί πως ο γάιδαρος όχι μόνο πετάει, αλλά έχει και πολύχρωμα φτερά και σε καμιά περίπτωση –όπως υποστηρίζουν οι αντιμνημονιακοί πολέμιοι της τρόικας– μονόχρωμα, αλλά με περισσότερα πούπουλα.

Η πρότασή μου στοχεύει στην εξαφάνιση της ανεργίας και φέρει την κωδική ονομάσια «Εθελούσια Έξοδος από τη Ματαιότητα» ή απλώς ΕΘ.Ε.Μ. Η ιδέα είναι απλή, αλλά –επιτρέψτε μου να πω– εξαιρετικά αποτελεσματική. Είναι μια πρόταση εθελούσιας ευθανασίας για ανθρωπους που βρίσκονται στις παραγωγικές ηλικίες και που σκοπό έχει να απελευθερώσει θέσεις εργασίας ή –αν ο συμμετέχων είναι άνεργος– να μειώσει το τεράστιο ποσοστό της ανεργίας. Ο τρόπος της ευθανασίας θα επιλέγεται από τον ίδιο τον εθελοντή. Για να δώσω μερικές ιδέες, να πω πως μπορεί να είναι η ακρόαση ηχογραφημένων ομιλιών του κυρ Φώτη του Κουβέλη ή ένα πριβέ λάιβ σόου από τους Πυξ τους Λαξ ή –για τους λιγότερο γενναίους– μια πτώση από τον Πύργο των Αθηνών χωρίς αλεξίπτωτο. Οι οικογένειες όσων δηλώσουν συμμετοχή στο πρόγραμμα θα πάρουν, εφάπαξ, το συμβολικό ποσό ενός ακαθάριστου κατώτατου μισθού, μια αναμνηστική πλακέτα, εκπτωτικά κουπόνια για τα θέατρα που εφανίζεται ο Παύλος ο Χαϊκάλης και την αποκάλυψη του τέλους όλων των τουρκικών σίριαλ. Αντιλαμβάνομαι πως η πρότασή μου μπορεί να φαίνεται κάπως τολμηρή, αλλά, από την άλλη, θεωρώ την επιτυχία της σίγουρη καθώς, όπως συχνά διαβάζω και ακούω, οι Έλληνες είναι πάντοτε έτοιμοι να θυσιαστούν για την πατρίδα και μπράβο τους.

n

Μπες στο πρόγραμμα της ΕΘ.Ε.Μ. και γνώρισε μερικά από τα πιο όμορφα μέρη του πλανήτη


Πολλά μπράβο πρέπει να δώσω στους δεκάδες καλλιτέχνες οι οποίοι –συγκινημένοι από το νέο δράμα της μεγάλης της νήσου– συμμετείχαν στην ωραία εκδήλωση με τίτλο «Cyprus Aid», κατά τη διάρκεια της οποίας τραγούδησαν στο πολυπληθές ακροατήριο παλιές και νέες τους επιτυχίες προκειμένου να αποδείξουν πως υπάρχουν πράγματα πολύ χειρότερα από την οικονομική κρίση. Από την άλλη –για να πω τα σύκα-σύκα και τη σκάφη-αλεξίπτωτο– οφείλω να παρατηρήσω πως όσο συγκινητική κι αν είναι η προσπάθεια των καλλιτεχνών να διαφημιστούν μέσω μιας καταστροφής, χρειάστηκαν καμιά 50αριά από αυτούς για να κάνουν μια δουλειά που παλαιότερα ο Γιώργος ο Νταλάρας την έκανε ολομόναχος και μπράβο του.

n

We are the baaaaanks / We are the fuuuture


Ένα μεγάλο δράμα ζει η Δήμητρα η Λιάνη η Παπανδρέου. Η γυναίκα-σύμβολο του αγώνα για το σοσιαλισμό και τη σεξουαλική απελευθέρωση, η γυναίκα της οποίας οι γυμνές φωτογραφίες σημάδεψαν τα μοναχικά βράαδια της εφηβείας μιας ολόκληρης γενιάς με τα γνωστά καταστροφικά αποτελέσματα, αναγκάζεται και ζει με 850 ευρώ το μήνα. Την ίδια στιγμή όμως –και μπράβο της– ο νους της δεν φεύγει από την Ελλάδα για την οποία με θάρρος, που μόνο ένας Καμμενος Πάνος ή ένας Δημοσθένης Λιακόπουλος έχουν, αποκαλύπτει πως «υπάρχει σχέδιο να χτυπηθεί ο ελληνισμός. Θέλουν να μας τσακίσουν, να μας αφανίσουν κι όχι μόνο για να αρπάξουν τον πλούτο της χώρας μας αλλά και επειδή κάποιους τους ενοχλεί που υπάρχει ένας λαός με αυτή την τεράστια πολιτιστική κληρονομιά». Επειδή κάποιοι πονηροί μπορεί να αναρωτηθούν ποιοι είναι αυτοί οι «κάποιοι» που στόχο έχουν τον ελληνισμό και γιατί δεν τους αποκαλύπτει η Δήμητρα η Λιάνη η Παπανδρέου, να πω πως κάτι τέτοιο θα ήταν λάθος, καθώς δεν μισούμε όλοι τις ίδιες εθνικές ομάδες. Εγώ, για παραδειγμα, πιστεύω πως αυτοί οι «κάποιοι» δεν είναι άλλοι από τους Εσκιμώους, των οποίων ο σατανικός ρόλος στη Νέα την Τάξη των Πραγμάτων σύντομα θα αποκαλυφθεί.

n

Μπορεί να μας τα πάρουν όλα, αλλά ποτέ δεν θα ξεριζώσουν τον πολιτισμό από μέσα μας


Με έκπληξη πληροφορήθηκα πως ο νέος ο Πάπας, κατά τη διάρκεια του εορτασμού του Πάσχα των Καθολικών, επισκέφθηκε φυλακές ανηλίκων. Όλοι καταλαβαίνουμε πως το να αφήνεις καθολικό ιερέα να έρχεται σε οποιαδήποτε επαφή με ανήλικους είναι κομματάκι ριψοκίνδυνο, πόσο μάλλον όταν ο συγκεκριμένος ιερέας είχε σκοπό να τους πλύνει και να τους φιλήσει τα πόδια. Τελικά η παρουσία καμερών, που είχαν τοποθετηθεί για λόγους ασφαλείας, απέτρεψαν τα χειρότερα και έτσι το ωραίο αυτό πελματολαγνικό χάπενινγκ δεν ξέφυγε. Αργότερα, σε δηλώσεις του, ο προκαθήμενος της Ρωμαικής της Καθολικής της Εκκλησίας δήλωσε πως ήταν μία από τις πιο δύσκολες στιγμές της ζωής του, καθώς ανάμεσα στα πόδια που φίλησε υπήρχε και ένα ζευγάρι γυναικεία και πρέπει να του δώσω χίλια μπράβο που άντεξε. Όλοι άλλωστε ξέρουμε την –απολύτως κατανοητή– απέχθεια που έχουν οι θρησκείες στις γυναίκες, καθώς αυτές είναι η αιτία που αναγκαζόμαστε να ξενιτευόμαστε από τους ουρανούς και να μεταφερόμαστε σε αυτή την επίγεια κόλαση που ονομάζεται ζωή.

n

Μα τι κάνεις;.. Είπαμε, χωρίς γλώσσα...

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Διπλωματικοί «διάλογοι» και εθνική αλαλία
Διπλωματικοί «διάλογοι» και εθνική αλαλία

«Οι Έλληνες άκουσαν τρία διαφορετικά πράγματα από τρεις ηγέτες χωρών της ευρύτερης περιοχής της Νοτιοανατολικής Μεσογείου. Εκείνο που δεν άκουσαν ήταν κάποια ουσιαστική απάντηση της χώρας μας»

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.