Πολιτικη & Οικονομια

Μητσοτάκης: Δεν πήρα κανένα δώρο από τη Siemens – Τσίπρας: Σας έπιασαν με τη γίδα στην πλάτη

Κόντρα και στην τριτολογία

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
379713-783421.jpg
EUROKINISSI / Γιώργος Κονταρίνης

«Δεν πήρα κανένα δώρο από τη Siemens. Είναι ψέμα και σας παρακαλώ να μην το ξαναπείτε» είπε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης ο οποίος ζήτησε για τρίτη φορά τον λόγο επί προσωπικού.

Επίσης, πρόσθεσε ότι αναφέρθηκε σε παρακράτος γιατί είναι περίεργο να διαρρέουν τέτοιες πληροφορίες σε μία συγκεκριμένη εφημερίδα. Επισήμανε τον κίνδυνο οι πολίτες να φοβούνται ότι πάντα τους ακούει κάποιος για να διαρρεύσει συνομιλίες σε μία εφημερίδα. «Ο Σκλαβούνης δεν είναι σύμβουλος μου. Και η κατηγορία αυτή δεν έχει αποδειχθεί ακόμη. Σπιλώνετε ανθρώπους. Αυτά που μου λέτε για τον κ. Μαυρίκο δεν τα γνωρίζω και δε με αφορούν. Να ρωτήσετε τον κ.Παππά για τα τιμολόγια που έκοβε στον κ. Δαβάκη».

Στη δική του τριτολογία ο κ.Τσίπρας απέκρουσε τις κατηγορίες περί παρακολούθησης πολιτών, επισημαίνοντας ότι στην υπόθεση Αυγενάκη οι παρακολουθήσεις έγιναν με εισαγγελική εντολή στο πλαίσιο έρευνας για δράση κακοποιών, που έτυχε να αποδειχθεί ότι συνομιλούσαν με το γραμματέα της ΝΔ. Αναφέρθηκε επίσης στην κατάθεση της γραμματέως Χριστοφοράκου, λέγοντας: «Σας θυμίζω ότι είναι αυτός που έφυγε στο εξωτερικό γιατί άργησε να στείλει το ένταλμα η κ. Μπακογιάννη».

Η γραμματέας του Χριστοφοράκου, σημείωσε ο πρωθυπουργός, κατέθεσε για το τηλεφωνικό κέντρο του γραφείου του κ. Μητσοτάκη και σχολίασε: «Τα καλύψατε κ. Μητσοτάκη όταν σας έπιασαν με τη γίδα στην πλάτη, εν προκειμένω με τη Siemens στην πλάτη».

Απευθύνθηκε στη συνέχεια στον πρόεδρο της ΝΔ λέγοντας: «Όσο ψέμα και να χύσετε και να δηλητηριάσετε την κοινωνία, όσα fake news και εάν διασπείρετε, ο ελληνικός λαός έχει μνήμη και το ηθικό κριτήριο είναι κορυφαίο στην επιλογή του».

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Διπλωματικοί «διάλογοι» και εθνική αλαλία
Διπλωματικοί «διάλογοι» και εθνική αλαλία

«Οι Έλληνες άκουσαν τρία διαφορετικά πράγματα από τρεις ηγέτες χωρών της ευρύτερης περιοχής της Νοτιοανατολικής Μεσογείου. Εκείνο που δεν άκουσαν ήταν κάποια ουσιαστική απάντηση της χώρας μας»

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.