Μπακογιάννης: Και 50% να πάρει στις εκλογές η ΝΔ δεν φτάνει
«Επιμένω στην ανάγκη ενός νέου διαφορετικού πολιτικού πολιτισμού»
«Και 50% να πάρει η Νέα Δημοκρατία στις εκλογές, πάλι δεν φτάνει. Την επόμενη μέρα θα χρειαστεί να δημιουργήσει ευρύτερα πεδία κοινωνικής συνεννόησης, συνεργασίας και συναίνεσης» αναφέρει σε συνέντευξή του στην «Εφημερίδα των Συντακτών», ο περιφερειάρχης Κεντρικής Ελλάδας, Κώστας Μπακογιάννης.
«Αυτός είναι ο νόμος της ανάγκης, αν θέλουμε να πάμε μπροστά. Επιμένω στην ανάγκη ενός νέου διαφορετικού πολιτικού πολιτισμού. Μιας νέας κοινωνικής συνθήκης που θα ξεπεράσει τις διχαστικές λογικές του τύπου “ο θάνατος σου, η ζωή μου”» ανέφερε.
Σε ερώτηση σχετική με τον αντιπρόεδρο της ΝΔ Άδωνι Γεωργιάδη, απαντά: «Αυτή η συζήτηση έγινε στις εσωκομματικές εκλογές της Νέας Δημοκρατίας. Τα διλήμματα ήταν ξεκάθαρα, όπως και τα διακυβεύματα. Ο Κυριάκος εξελέγη πρώτος και ο φίλος μου ο Άδωνις τέταρτος. Μην ξεχνάτε πως η Νέα Δημοκρατία δεν είναι κόμμα διαμαρτυρίας, αλλά μια μεγάλη λαϊκή παράταξη η οποία οφείλει να εκφράσει τη μεγαλύτερη δυνατή συσπείρωση δυνάμεων. Όλοι χωράνε και όλοι έχουν ρόλο».
Σε ερώτηση δε για το αν στις επόμενες εκλογές μετακινηθεί στην κεντρική πολιτική σκηνή απαντά ότι «μετά από επτά χρόνια στην αυτοδιοίκηση παραμένω αθεράπευτα ερωτευμένος με την δουλειά μου». Όσο για το ότι ορισμένοι τον «βλέπουν» σαν μελλοντικό αρχηγό της ΝΔ λέει: «Ας βλέπει ο καθένας ό,τι θέλει. Κρατήστε μόνο ότι δεν βλέπουμε αναγκαστικά όλοι τα ίδια».
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Η ακτινογραφία της ελληνικής αγοράς
Ο ΣΥΡΙΖΑ αποστασιοποιείται από το δημοσίευμα - «Δεν αντιπροσωπεύει τις θέσεις μας»
Πληρωμές 1,2 δισ. ευρώ έως τέλος Δεκεμβρίου - Κάλεσμα για υπεύθυνες κινητοποιήσεις
Από 5,5 ευρώ σε 2,5 ευρώ ανά χιλιόμετρο με τα νέα ηλεκτρικά λεωφορεία
Η νέα πρέσβης των ΗΠΑ αναδεικνύει τον ρόλο της Ελλάδας ως ενεργειακό και τεχνολογικό κόμβο στη στρατηγική Τραμπ
Η Ελλάδα εξοφλεί πρόωρα δάνεια ύψους 5,29 δισ. ευρώ - Τα οφέλη στην οικονομία
Στο βίντεο παρελαύνουν φράσεις με παιχνιδιάρικη διάθεση
Ο πρωθυπουργός κάλεσε τους αγρότες σε συντεταγμένη εκπροσώπηση
Η πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας εξαπολύει σφοδρή επίθεση στον πρώην πρωθυπουργό για «Ιθάκη» και Μάτι
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος άνοιξε την πόρτα σε συνάντηση - Τόνισε ότι οι παραβατικές συμπεριφορές δεν θα γίνουν ανεκτές
Ο πρόεδρος της Νέας Αριστεράς σχολιάζει την εκδήλωση για την «Ιθάκη»
Ποιοι δικαιούνται το δώρο - Πώς υπολογίζεται και ποιες κυρώσεις προβλέπονται για τους εργοδότες
«Ζωτικής σημασίας για τις ελληνοαμερικανικές σχέσεις η Βόρεια Ελλάδα» είπε η Αμερικανίδα πρέσβειρα
«Η περίοδος που διανύουμε είναι δύσκολη και απαιτητική για τον αγροτικό κόσμο και αποτυπώνεται και στις κινητοποιήσεις»
«Η κατάληξη θα είναι το νησί της Καλυψώς με την ψευδαίσθηση της Ιθάκης»
Πολιτική Προστασία και υπηρεσίες σε 24ωρη επιφυλακή για την ασφάλεια των πολιτών
Τονίζει τη σημασία του διαλόγου με Τουρκία και Λιβύη - Ζητά «πατριωτικό ρεαλισμό»
«Το μεγαλύτερο πρόβλημα είναι ότι δεν λέει ποιος φταίει...» σημείωσε
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.