- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Στήριξη για να συγκρουστεί με συμφέροντα ζήτησε ο Ν. Ανδρουλάκης
Εκτίμησε ότι στις εκλογές Τσίπρας και Μητσοτάκης θα πάθουν «μεγάλη ζημιά»
Τη στήριξη των πολιτών για να συγκρουστεί με «κάθε είδους συμφέροντα» ζήτησε ο Νίκος Ανδρουλάκης, μιλώντας στην Κατερίνη. Απευθυνόμενος στους πολίτες της Πιερίας αλλά και σε όλους όσους πονάνε το χώρο της Κεντροαριστεράς και επιθυμούν, όπως είπε, μια μεγάλη ανατροπή στο πολιτικό σύστημα, ο υποψήφιος για την ηγεσία της Κεντροαριστεράς είπε: «Είμαστε έτοιμοι να συγκρουστούμε μ’ αυτούς που χρεοκόπησαν τη χώρα, είτε είναι οικονομική ελίτ, είτε πολιτική, είτε συνδικαλιστική, είτε οτιδήποτε άλλο; Έχουμε αντανακλαστικά; Μπορούμε να διεγείρουμε τον κόσμο συναισθηματικά και πολιτικά και να ξαναφτιάξουμε το σπίτι μας; Ζητώ τη στήριξή σας γιατί έχω θέληση κι όρεξη να συγκρουστώ με τα συμφέροντα που χρεοκόπησαν ηθικά, οικονομικά, κοινωνικά την πατρίδα».
Ο Νίκος Ανδρουλάκης ανέφερε ότι στρατηγικός εχθρός της προοδευτικής παράταξης είναι η Δεξιά, ωστόσο, πρέπει να εκδιωχθεί από το χώρο και ο κ. Τσίπρας. «Αν θέλουμε να ξαναχτυπηθούμε επί ίσοις όροις με τη ΝΔ, πρέπει να πάρουμε το στρατηγικό μας χώρο πίσω κι όχι να είμαστε τεταρτοπέμπτοι και να λέμε ίσες αποστάσεις. Ποιες ίσες αποστάσεις; Ενώ έχεις κάποιον ο οποίος σε διώχνει, σε βάζει στο περιθώριο; Ή τον διώχνεις, παίρνεις το χώρο σου και συγκρούεσαι με τη ΝΔ ή συγκρούεται ιστορικά αυτός με τη ΝΔ. Εκτιμώ ότι στις επόμενες εκλογές θα πάθει μεγάλη ζημιά και ο Τσίπρας και ο Μητσοτάκης».
Σε ό,τι αφορά τις ενδεχόμενες μετεκλογικές συνεργασίες, ο Ν. Ανδρουλάκης ανέφερε ότι η σχετική συζήτηση αποτελεί περιφρόνηση της ελεύθερης βούλησης του ελληνικού λαού και έθεσε τους στόχους της ενιαίας Δημοκρατικής Παράταξης: «Η χώρα για να αναταχθεί, δεν θέλει μεγάλες κουβέντες, μεγάλες θεωρίες, ψέματα. Η χώρα θέλει το λόγο της αλήθειας και να καθίσουμε να συνεννοηθούμε, να υπάρξει συναίνεση, όπως στην Κύπρο. Όμως, η συναίνεση δεν προϋποθέτει συγκυβέρνηση. Θα πάμε σε μια νέα παράταξη, μια νέα ηγεσία, ένα νέο πρόγραμμα. Θα διεκδικήσουμε τη στήριξη του ελληνικού λαού και βάσει του αποτελέσματος, θα πάρουμε τις αποφάσεις μας».
Παράλληλα, ξεκαθάρισε ότι δεν προτίθεται να ηγηθεί μιας πολυκομματικής Βαβέλ όπου δεν θα υπάρχει συνεννόηση. «Όταν είσαι σ’ ένα κόμμα, υπάρχουν πλειοψηφίες και μειοψηφίες, η πλειοψηφία φτιάχνει το πρόγραμμα και την ακολουθούμε. Σεβόμαστε πάντα την άποψη της μειοψηφίας αλλά εάν είναι ο καθένας να λέει ό,τι θέλει, ας μην πάμε σε βουλευτικές εκλογές γιατί θα μας στείλει γλυκά στο σπίτι ο Τσίπρας. Γι’ αυτό αμέσως μετά την εκλογή ηγεσίας πρέπει να γίνει το ιδρυτικό συνέδριο».
«Μα είναι ο ΣΥΡΙΖΑ μοντέλο προς μίμηση;», πρόσθεσε. «Ένα κόμμα με διαφορετικές τάσεις κι όταν ήρθε η ώρα της διακυβέρνησης, διαλύθηκε η χώρα. Κι εμείς τι θέλουμε τώρα; Να κάνουμε τον ΣΥΡΙΖΑ της κεντροαριστεράς; Εάν είναι να φτιάξουμε μια νέα Ένωση Κέντρου, χίλιες φορές να φτιάξουμε ένα νέο ΠΑΣΟΚ. Θεσμικό, σοβαρό, που να αναγνωρίζει τα λάθη του αλλά να μπορεί να λειτουργεί, να ξέρει ότι μπορεί να οδηγήσει κάπου τη χώρα κι όχι ο καθένας να κάνει ό,τι θέλει».
Τέλος, ο κ. Ανδρουλάκης δεσμεύτηκε ότι θα παραμείνει στην παράταξη όποιο κι αν είναι το αποτέλεσμα. «Την πονάω την παράταξη γιατί πιστεύω πραγματικά ότι έχει αδικηθεί ιστορικά. Η υποψηφιότητά μου δεν εκφράζει ένα σύστημα εξουσίας. Πιστεύω ότι πρέπει να οδηγηθούμε σε μια αλλαγή γενιάς κι αλλαγή κουλτούρας. Όχι άλλη οργή και απογοήτευση. Όχι ψεύτικη, πλαστή ελπίδα. Ας πάμε με μια συμμαχία των ανθρώπων της παραγωγής, μ’ αυτούς που έχουν μια άλλη κουλτούρα στη ζωή τους, για ξαναφτιάξουμε την παράταξή μας».
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Τι είπε για το ενδεχόμενο συνεργασίας με ΕΛΑΣ και Βαρουφάκη
11+1 ερωτήσεις και απαντήσεις για το νέο σχέδιο νόμου του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης
Συζήτησαν για ανταγωνιστικότητα και επενδύσεις σε άμυνα και τεχνολογία
Τα πέντε βήματα για την εγγραφή στη νέα πλατφόρμα του προγράμματος «Νταντάδες της Γειτονιάς»
Επτακομματική Βουλή βγάζει η μέτρηση - Εκτός μένουν Λατινοπούλου, Βαρουφάκης, Νίκη και ΣΥΡΙΖΑ
Η ανακοίνωση της «Πρωτοβουλίας κατά του Αντισημιτισμού»
Η απάντηση Τσιπολόνε στον ευρωβουλευτή του ΠΑΣΟΚ Νίκο Παπανδρέου
Ανοιχτή η πλατφόρμα για τους επιτυχόντες του πανελλήνιου γραπτού διαγωνισμού
Άρθρο του Υπουργού Επικρατείας Άκη Σκέρτσου στην ATHENS VOICE
Κανένα θέμα προσχώρησης ή μετακίνησης προς το κόμμα της Χαριλάου Τρικούπη
Με το νέο νομοσχέδιο αναβαθμίζονται οι τηλεοπτικοί σταθμοί και προστατεύονται οι θέσεις εργασίας
Η Ελλάδα τίθεται πλέον εκτός λίστας των κρατών με μακροοικονομικές ανισορροπίες
8 στις 10 οικογένειες θα λάβουν το έκτακτο επίδομα παιδιού
Η νέα λειτουργία θα ενταχθεί στο MyHealth App
Η σουρεάλ αριστερά, η δεξιά καθίζηση, η πολυτραυματίας κεντροαριστερά και το αγχώδες rebranding
Πώς η δημαρχία της Αθήνας, οι προσωπικές φιλοδοξίες και η στρατηγική σύγκλισης με την αριστερά οδηγούν το ΠΑΣΟΚ σε πολιτικό αδιέξοδο
Η τραγωδία της έγινε το αποστωμωτικό επιχείρημα για κάθε αντιπολιτευόμενο λόγο και όχι μόνον κατά της κυβερνητικής ολιγωρίας αλλά και κατά των ψηφοφόρων της, κατά της ιστορίας! Και αυτή πρέπει να ξαναγραφτεί.
Ένα ιστορικό ορόσημο για την ελληνική οικονομία 16 χρόνια μετά την κρίση
«Θα μείνεις πάντα στη μνήμη μας ως ένα φωτεινό παράδειγμα αυτοδημιούργητου και άξιου επιστήμονα» - Ο πρωθυπουργός αποχαιρέτησε τον εκλιπόντα υφυπουργό
Ο ηθοποιός πέθανε σε ηλικία 94 ετών
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.