Πολιτικη & Οικονομια

Κ. Γάτσιος: «Η λύση βρίσκεται στα δικά μας χέρια, όχι των Γερμανών»

Δήλωση για τις γερμανικές εκλογές

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
373624-771310.jpg

Ο υποψήφιος για την ηγεσία της Κεντροαριστεράς, Κωνσταντίνος Γάτσιος, προχώρησε στην ακόλουθη δήλωση σχετικά με τα αποτελέσματα των γερμανικών εκλογών.

«Όποια και να είναι η σύνθεση της κυβέρνησης που θα προκύψει από τις χτεσινές γερμανικές εκλογές, πρόκειται για κάτι που δεν μπορεί να έχει ουσιαστικές επιπτώσεις στην κατάσταση που διάγει η χώρα μας – η κοινωνία και η οικονομία της. Η στάση της Γερμανίας απέναντι στην Ελλάδα είναι δεδομένη και προσδιορισμένη από αντικειμενικούς παράγοντες που καθορίζουν τη γενικότερη πολιτική της.

Για τον λόγο αυτό δεν πρόκειται να αλλάξει ουσιωδώς. Το ίδιο, βέβαια, ισχύει και για την ελληνική πλευρά».

Αυτό είναι το σχόλιο του υποψηφίου για την ηγεσία του νέου πολιτικού φορέα, Κωνσταντίνου Γάτσιου, με αφορμή τις χθεσινές γερμανικές εκλογές. Ο κ. Γάτσιος συνεχίζει, τονίζοντας τα εξής:

«Αντίθετα με τον «βολικό» μύθο που καλλιεργήθηκε επί 8 χρόνια από όλα τα πολιτικά κόμματα, «μικρά» και «μεγάλα», το πρόβλημα της χώρας δεν έγκειται ούτε στο τι θα δεχτούν να μας παραχωρήσουν οι εταίροι μας, Γερμανοί ή άλλοι, ούτε στο τι θα καταφέρουμε να αποσπάσουμε εμείς από αυτούς, μέσω της περίφημης «διαπραγμάτευσης». Το πρόβλημα της χώρας έγκειται στο πώς θα καταφέρουμε να αλλάξουμε τον τρόπο με τον οποίον σκεφτόμαστε, ενεργούμε και παράγουμε ως κοινωνία.

Ο ρόλος ενός πραγματικά εθνικού δημοκρατικού κόμματος που θα αποτελεί την πρωτοπορία τού ελληνικού λαού θα κριθεί από το αν θα καταφέρει να γίνει καταλύτης μιας τέτοιας αλλαγής, η οποία είναι η μόνη που μπορεί να βγάλει την Ελλάδα από την κρίση, οριστικά και δια παντός».

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ