Ανδρουλάκης: «Απαιτούνται αλλαγές και ανατροπές παντού» στην Κεντροαριστερά
Ποιοι είναι οι στόχοι του ευρωβουλευτή που διεκδικεί την ηγεσία του νέου φορέα
Θέτοντας ως βασικό στόχο στις επόμενες εκλογές η δημοκρατική παράταξη να καταστεί ηγέτιδα δύναμη του προοδευτικού κόσμου της χώρας, ο υποψήφιος για την ηγεσία του νέου φορέα της Κεντροαριστεράς, Νίκος Ανδρουλάκης, δεσμεύεται, όπως δηλώνει στην «Εφημερίδα των Συντακτών» ότι θα παλέψει «με όλες μου τις δυνάμεις για την παράταξη, όπως έκανα άλλωστε και στις δύσκολες στιγμές που περάσαμε στο πρόσφατο παρελθόν. Στις εκλογές, για να αποκτήσει νόημα η διαδικασία, οφείλουμε να μιλήσουμε πολιτικά, να κατατεθούν προγραμματικές θέσεις και να γίνει μια γόνιμη αντιπαράθεση ιδεών».
Ο ευρωβουλευτής της Ελιάς θεωρεί «δεδομένο ότι ο επόμενος Πρόεδρος θα έχει ισχυρή εντολή στα χέρια του για να προχωρήσει στο ιδρυτικό συνέδριο της παράταξης».
«Η σημερινή προσπάθεια πρέπει να οδηγήσει σε έναν νέο ενιαίο φορέα που θα λειτουργεί θεσμικά, με διαφάνεια και θα είναι υγιής πυλώνας για τη δημοκρατία μας. Δεν πρέπει να οδηγηθούμε στο μοντέλο μιας συγκυριακής σύγκλισης δυνάμεων, σε μια μικρή συνομοσπονδία μεγάλων εγωισμών», αναφέρει προτάσσοντας ως προϋπόθεση την ανανέωση σ' όλα τα επίπεδα. «Είναι το οξυγόνο της πολιτικής. Η ανανέωση προσώπων και ιδεών συνιστά αναγεννητική διαδικασία. Διαφορετικά ελλοχεύει ο κίνδυνος της αποτελμάτωσης και της στασιμότητας. Συνεπώς, απαιτούνται αλλαγές και ανατροπές παντού. Το στοίχημα της ανανέωσης στον καινούργιο φορέα θα κριθεί με την εισαγωγή ενός νέου ήθους και κανόνων εσωτερικής δημοκρατίας. Να περάσουμε από το αρχηγικό μοντέλο, σε ένα κόμμα ζωντανό και ανοιχτό», υποστηρίζει και συμπληρώνει πως θα αγωνιστεί «για να πείσουμε ξανά τους πολίτες για την αξία της πολιτικής. Όλα μπορούν αν ανατραπούν, τίποτα δεν είναι μάταιο και προαποφασισμένο. Πιστεύω ότι οι ιδέες της σοσιαλδημοκρατίας μπορούν να παίξουν κυρίαρχο ρόλο για προοδευτικές αλλαγές σε ευρωπαϊκό και εθνικό επίπεδο. Αποφάσισα να θέσω υποψηφιότητα επειδή πιστεύω ότι με τις συγκεκριμένες ιδέες και μαζί με μια νέα πολιτική κουλτούρα, μπορώ να προσδώσω δυναμική στην παράταξη, διευρύνοντας τα όρια της».
Για τις κυβερνητικές συνεργασίες ο κ. Ανδρουλάκης υπογραμμίζει πως όρος είναι η ύπαρξη προγραμματικής συμφωνίας μεταξύ των συμμετεχόντων, ώστε η συνεργασία να μην αποτελεί απλά μια μοιρασιά θέσεων εξουσίας που αργά ή γρήγορα οδηγεί σε εκφυλισμό. «Όποιος απεργάζεται εκλογικές συμμαχίες πριν τις αποφάσεις του ελληνικού λαού, περιφρονεί τη δυναμική των εξελίξεων» επισημαίνει.
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Στο επίκεντρο συνδεσιμότητα, ενέργεια και Patriot
«Η συμφωνία θα δημοσιοποιηθεί, δεν θα είναι κρυφή», τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος
«Η διαφωνία είναι δικαίωμά τους. Η καταψήφιση, όμως, συνοδεύεται από ευθύνη», αναφέρει σε άρθρο του ο υπουργός Επικρατείας
«Η τεχνολογία πρέπει να υπηρετεί τον άνθρωπο», δήλωσε ο Περιφερειάρχης Αττικής
Θα παραστεί στις εκδηλώσεις για τον Άγιο Δημήτριο, την απελευθέρωση και την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου
Ανάρτηση του πρωθυπουργού με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Πρόληψης κατά του Καρκίνου του Μαστού
Μήνυμα του κυβερνητικού εκπροσώπου για την ηλεκτρική διασύνδεση και το τουρκολιβυκό μνημόνιο
Η εβδομαδιαία ανασκόπηση του πρωθυπουργού - Τι αναφέρει για συνομιλίες με την Αίγυπτο, Μονή Σινά και φοροδιαφυγή
Οκτώ μήνες από τη νομοθέτηση της Εθνικής Κοινωνικής Συμφωνίας - Στο επίκεντρο κλαδικές και επιχειρησιακές ΣΣΕ
Η λειτουργία «Ψάξε μου Φθηνότερα» προσφέρει οικονομικές εναλλακτικές χωρίς αλλαγή καταστήματος
Αύξηση 9% στον αριθμό των συναλλαγών και μείωση 23% στα περιστατικά απάτης
Ένα ισχυρό μήνυμα ελπίδας, ανθρωπισμού και διεθνούς αλληλεγγύης
Σκληρή απάντηση του υπουργείου Εξωτερικών στις δηλώσεις για τους μουφτήδες της Θράκης
Επικοινωνία με τον Αρχιεπίσκοπο Συμεών είχε ο πρωθυπουργός
«Σήμερα είναι μια ιστορική ημέρα για τον Ελληνισμό και την Ορθοδοξία», ανέφερε ο υπουργός Εξωτερικών
Στο βήμα της Παναττικής Συνδιάσκεψης της ΟΝΝΕΔ ο κυβερνητικός εκπρόσωπος
Ο υπουργός Επικρατείας συγκρίνει την πορεία των δύο οικονομιών από το 2019 έως σήμερα
Παρεμβάσεις 500 εκατ. ευρώ, φοροαπαλλαγές, περιορισμοί στα Airbnb και νέα στεγαστικά προγράμματα
Ο αμερικανικός οίκος βλέπει ισχυρές δημοσιονομικές επιδόσεις, συνεχή μείωση του χρέους και ανθεκτική ανάπτυξη
O πρωθυπουργός υπερασπίστηκε την κυβερνητική πολιτική κατά της φοροδιαφυγής
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.