Ο Γερουλάνος διαφωνεί με τη ΔΗΣΥ και για αυτό δηλώνει ότι δεν θα είναι υποψήφιος για την ηγεσία
«Το ΠΑΣΟΚ είναι ένα σοσιαλιστικό κόμμα»
Δεν θα διεκδικήσει την ηγεσία της Δημοκρατικής Συμπαράταξης ο πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ όπως ο ίδιος δήλωσε, σε συνέντευξη που παραχώρησε στον ΣΚΑΪ, επειδή όπως είπε διαφωνεί με το εγχείρημα, υποστηρίζοντας ότι η συζήτηση θα έπρεπε να ξεκινήσει από το περιεχόμενο του νέου φορέα, μετά να αναζητηθεί το πολιτικό προσωπικό που θα υπηρετήσει αυτές τις θέσεις και στο τέλος να ανοίξει μια συζήτηση για τα σύμβολα.
Αξίζει να σημειωθεί πως η φημολογία ότι ο πρώην υπουργός Πολιτισμού θα διεκδικήσει την ηγεσία της ΔΗΣΥ απέναντι στη Φώφη Γεννηματά και τον Γιώργο Καμίνη ξεκίνησε όταν ο ίδιος δημοσίευσε στην προσωπική του ιστοσελίδα το άρθρο-μανιφέστο που ανάρτησε «Η Υπόσχεση». Εκεί, είχε αναφερθεί στο εγχείρημα της Δημοκρατικής Συμπαράταξης σημειώνοντας πως εξαντλείται σε «αδυσώπητες φράξιες σε σύγκρουση και μικροκομματικές φιλοδοξίες από ανθρώπους που νιώθουν να μεγαλώνουν πολιτικά όσο μικρότερο είναι το κόμμα στο οποίο ανήκουν».
Μάλιστα, έδινε την υπόσχεση, να μεταφράσει το όραμα του '81 σε προτάσεις που αφορούν την κοινωνία σήμερα και δεύτερον, την υιοθέτησης ενός νέου καταστατικού «που αντιλαμβάνεται το ρόλο ενός σύγχρονου δημοκρατικού και βαθιά ιδεολογικού κόμματος. Αυτήν την πολιτική θέλω να υπηρετώ και για αυτό είμαι και παραμένω μέλος του Πανελληνίου Σοσιαλιστικού Κινήματος». Έτσι έδωσε την αίσθηση σε πολλούς ότι θα διεκδικήσει την αρχηγία όμως κάτι τέτοιο δεν θα γίνει μετά τη σημερινή του, τοποθέτηση.
«Όχι, προφανώς δεν μπορώ να είμαι υποψήφιος ενός φορέα με τον οποίο διαφωνώ τόσο ριζικά, που διαφωνώ και στο εγχείρημα γενικά, αλλά και στον τρόπο με τον οποίο εξελίσσεται. […] Είναι πολύ σημαντικό να διατηρεί κάποιος τις αρχές του και τις αξίες του, και αυτή τη στιγμή μια τέτοια διαδικασία χρειάζεται τους ανθρώπους που την πιστεύουν» ανέφερε χαρακτηριστικά.
Παράλληλα, πρόσθεσε: «Αν ήταν μια διαδικασία η οποία ήταν ειλικρινής και πραγματικά έφερνε πολιτικές δυνάμεις με υπόσταση, στο να δημιουργήσουν κάτι καινούριο, τότε βεβαίως θα έπρεπε να συζητήσουμε όλα τα ενδεχόμενα, αλλά σε μια διαδικασία που κόμματα δεν έχουν κοινοβουλευτική εκπροσώπηση, έρχονται και ζητούν να αλλάξει όλο το αρχιτεκτόνημα της Κεντροαριστεράς, για να δημιουργήσουν κάτι που επικοινωνιακά έχει μια αξία για τις επόμενες εκλογές, πιστεύω ότι χάνουμε περισσότερα από όσα δημιουργούμε».
Ο κ. Γερουλάνος υποστήριξε επίσης ότι «το ΠΑΣΟΚ είναι ένα σοσιαλιστικό κόμμα και ότι ο κόσμος του γύρισε την πλάτη, επειδή σταμάτησε να υπηρετεί τις αρχές του».
«Ο πολιτικός χώρος [της Κεντροαριστεράς] απαξιώνεται όταν δεν κατεβάζει πολιτική πρόταση και προσπαθεί με επικοινωνιακούς τρόπους να κρύψει την απουσία αυτών των προτάσεων. Το πρόβλημά μας, κι αν αυτή τη στιγμή ο κόσμος μας γυρίζει την πλάτη, είναι ότι δεν μπορώ αυτή τη στιγμή να ψηφίσω ένα κόμμα που αυτοκαταργείται, το οποίο γυρίζει την πλάτη στις αρχές και τις αξίες του».
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Πώς το δημογραφικό αλλάζει την εικόνα
Η Κουμουνδούρου κάνει λόγο για «καλλιτεχνική ευγονική» και ζητά να ανασκευαστεί η τοποθέτηση
Η ανάρτηση για νέο αντικαρκινικό φάρμακο
Αιχμές για τον Ποινικό Κώδικα
«Ουδέποτε μου είχε αναφερθεί αυτό το κατάπτυστο άρθρο που άλλαξαν μέσα σε μία νύχτα»
Τι πρέπει να γνωρίζουν οι δικαιούχοι
Στάση στο Κοπανάκι Μεσσηνίας έκανε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ για την 86χρονη Παναγιώτα Θωμοπούλου
Η απόφαση της Περιφέρειας προβλέπει χρηματοδότηση για ποικίλες παρεμβάσεις
Ο αγοραστής σχεδιάζει την ανάπτυξη πολυτελούς θερέτρου
Ο Μάγκνους Μπρούνερ αξιολόγησε θετικά την εφαρμογή του νέου Συμφώνου - Πρόοδος σε ελέγχους και επιστροφές
Η υφυπουργός Εργασίας ξεκαθάρισε ότι οι ευρωπαϊκές προβολές δεν συνιστούν αποφάσεις
«Η διαφορά μας είναι ότι και το τελευταίο ευρώ πήγαινε σε δημόσια ταμεία για να βγει η χώρα από την κρίση» αναφέρει ο πρόεδρος της ΕΛΑΣ
Μας ενδιαφέρουν αυτοί που δεν πληρώνουν ή αυτοί που στερούνται για να είναι συνεπείς;
Με τους θύτες ή με τα θύματα;» διερωτάται ο υπουργός Επικρατείας
Η ανάρτηση του υπουργού Υγείας στο Χ
Επένδυση άνω των 130 εκατ. ευρώ σε θερμοκήπια
Ιδιαίτερη έμφαση στο ενεργειακό κόστος
200 εκατ. ετησίως για δρόμους και διπλασιασμός της επιχορήγησης για τα σχολεία
Εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία το νέο θεσμικό πλαίσιο - Ψηφίστηκε η τροπολογία για τα πρόστιμα
Γιατί αποκάλεσε «Λαφαζάνη» τον Νίκο Ανδρουλάκη
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.