- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Στον Άρειο Πάγο προσφεύγει ο Α. Γεωργίου της ΕΛΣΤΑΤ, κατά της καταδικαστικής απόφασης σε βάρος του
Οι συνήγοροί του αναμένουν το σκεπτικό της απόφασης, προκειμένου να ασκήσουν τα προβλεπόμενα ένδικα μέσα
Ποινή φυλάκισης δύο ετών με τριετή αναστολή, επέβαλε το Τριμελές Εφετείο Πλημμελημάτων στον πρώην επικεφαλής της ΕΛΣΤΑΤ Ανδρέα Γεωργίου, κρίνοντας ότι πρέπει να κηρυχθεί ένοχος για μια από τις τρεις πράξεις που συνιστούν το αδίκημα της παράβασης καθήκοντος.
Ο πρώην επικεφαλής της ΕΛΣΤΑΤ Ανδρέας Γεωργίου, σύμφωνα με την ανακοίνωση των συνηγόρων του, αναμένεται να προσφύγει στον Άρειο Πάγο κατά της σχετικής απόφασης του δικαστηρίου.
Σύμφωνα με ανακοίνωση των συνηγόρων του, αναμένουν πρώτα το σκεπτικό της απόφασης για το ως καταδικαστικό σκέλος για να ασκήσουν τα προβλεπόμενα ένδικα μέσα, ώστε ο κ. Ανδρέας Γεωργίου να απαλλαγεί και από το σκέλος αυτό της κατηγορίας.
Η ανακοίνωση των συνηγόρων του κ.Γεωργίου
Με την σημερινή απόφασή του το Τριμελές Εφετείο Αθηνών, απήλλαξε τον κ. Ανδρέα Γεωργίου για δύο από τα τρία σκέλη της κατηγορίας της παραβάσεως καθήκοντος που του είχε αποδοθεί.
Ειδικότερα τον απήλλαξε για τα σκέλη της κατηγορίας της δήθεν παράλληλης απασχόλησής του στο ΔΝΤ για χρονικό διάστημα που διατελούσε και πρόεδρος της ΕΛΣΤΑΤ και για το σκέλος της δήθεν παράνομης μη σύγκλησης του Συμβουλίου της ΕΛΣΤΑΤ κατά το χρονικό διάστημα Νοεμβρίου 2010 έως Σεπτεμβρίου του 2011. Το ως άνω σκέλος της αποφάσεως δικαίωσε πλήρως τις θέσεις του κ. Ανδρέα Γεωργίου.
Για το τρίτο σκέλος της κατηγορίας, ότι παρέβη δήθεν την υποχρέωσή του να θέσει υπόψη του Συμβουλίου της ΕΛΣΤΑΤ τα στοιχεία του δημοσιονομικού ελλείμματος του έτους 2009, ώστε αυτό να συναινέσει στην αποστολή τους και τα διαβίβασε αυτοβούλως, ώστε, δήθεν, να αποκομίσει ηθικό όφελος το οποίο, κατά την κατηγορία, συνίσταται στην ανάδειξή του σε μονοπρόσωπο όργανο, το Δικαστήριο τον έκρινε ένοχο.
Αναμένουμε το σκεπτικό της απόφασης για το ως άνω καταδικαστικό σκέλος για να ασκήσουμε τα προβλεπόμενα ένδικα μέσα, ώστε ο κ. Ανδρέας Γεωργίου να απαλλαγεί και από το σκέλος αυτό της κατηγορίας.
Ο κ. Ανδρέας Γεωργίου πιστεύει απόλυτα στην αθωότητά του, για την οποία θα παλέψει, όσο χρόνο χρειαστεί, ενώπιον κάθε αρμόδιας Ελληνικής και Ευρωπαϊκής Δικαστικής Αρχής, μέχρις οριστικής πλήρους δικαίωσής του, επί παντός ζητήματος που δημιουργείται από την άδικη δικαστική του εμπλοκή.
Σημειώνεται ότι ο κ. Ανδρέας Γεωργίου είχε απαλλαγεί ομοφώνως όλων των άνω κατηγοριών πρωτοδίκως (με σύμφωνη γνώμη της Εισαγγελέως της έδρας), ενώ έχει ήδη απαλλαγεί δύο φορές δια βουλεύματος του Συμβουλίου των Εφετών, από την κατηγορία της ψευδούς βεβαιώσεως, επί των οποίων απαλλακτικών βουλευμάτων έχει ασκηθεί δύο φορές αναίρεση από την Εισαγγελία του Α.Π.
Οι πληρεξούσιοι Δικηγόροι
Νικόλαος Ντέσκας
Ιωάννης Λάγγας
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Τι πρέπει να γνωρίζουν οι δικαιούχοι
Σε εκδήλωση στο Επιμελητήριο Ηρακλείου ο πρώην πρωθυπουργός
«Έδωσε πνοή στα μεγάλα δημόσια έργα και τις κρίσιμες υποδομές» - Η ανάρτηση του πρωθυπουργού
Συλλυπητήριο μήνυμα από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας
Η εμπιστοσύνη δεν είναι δεδομένη. Είναι αποτέλεσμα συνέπειας μεταξύ αρχών και πράξης
Επί σειρά ετών υπουργός των κυβερνήσεων της ΝΔ
Ποιοι έχουν δικαίωμα υποβολής ένστασης
Το Σάββατο η συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής - Χωρισμένη σε δύο στρατόπεδα η Κουμουνδούρου
«Η Παιδεία, τα Πανεπιστήμια και η Δημοκρατία προχωρούν μπροστά με ιδέες και έργο. Όχι με τρικάκια», δήλωσε ο υφυπουργός
Έμφαση στις σχέσεις καλής γειτονίας και τήρησης του διεθνούς δικαίου
Αιχμές και για Τσίπρα στον οποίο καταλόγισε «απουσία ουσιαστικής αντιπολίτευσης το 2019-2023»
Στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Ηρακλείου ο υπουργός Υγείας
Προληπτικές εξετάσεις και επισκέψεις σε σπίτια από γιατρούς και νοσηλευτές των ΚΟΜΥ
Τι είπε κατά την τοποθέτησή του στην Πολιτική Γραμματεία του κόμματος
Προβλέπεται αύξηση έως 95% στους μισθούς Αρχιεπισκόπου και Μητροπολιτών
«Στηρίζουμε την ΕΛΑΣ, θα ήταν στρατηγικό λάθος η αντιπαράθεση μαζί της»
Όσα δήλωσε προσερχόμενος στη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ
Συνομιλίες με ενδιαφέροντες ανθρώπους για ενδιαφέροντα πράγματα, εντός κι εκτός επικαιρότητας - πάντα με βλέμμα λοξό
«Αντιλαμβάνομαι πλήρως την ευθύνη μου απέναντι στην ιστορία της παράταξης την οποία αγαπώ από μικρό παιδί», ανέφερε ο αναπληρωτής υπουργός Μεταφορών
«Αν κάποιος κρύβεται και δεν έχει το θάρρος να αναλάβει τις ευθύνες του, σίγουρα αυτός δεν είναι ο Δήμαρχος», σημειώνει ο κ. Παπαδόπουλος
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.