- CITY GUIDE
- PODCAST
-
14°
«Απελπιστική η καθημερινότητα των Ελλήνων»
Η «Berliner Μοrgenpost» συνομιλεί με τους μέσους πολίτες της Ελλάδας που παλεύουν για την επιβίωση
Δημοσίευμα της βερολινέζικης εφημερίδας «Berliner Μοrgenpost» διαπιστώνει ότι η καθημερινότητα των Ελλήνων πολιτών είναι μια απελπιστική μάχη για την επιβίωση «παρά την αργή πρόοδο που καταγράφεται στους δείκτες της ελληνικής οικονομίας».
Το ρεπορτάζ συνομιλεί με αυτό που αποκαλεί «μέσους Έλληνες». Όπως ο 32χρονος Σωτήρης που σπούδασε Μηχανολόγος Μηχανικός στο Πανεπιστήμιο Πάτρας και ζει ακόμη με τους γονείς του, αφού μετά από εκατοντάδες βιογραφικά δεν έχει ακόμη καταφέρει να βρει μια σχετική με τις σπουδές του θέση εργασίας.
Ο Βασίλη Τσίρος, επιπλοποιός, προσπαθεί να κρατήσει όρθια την οικογενειακή επιχείρηση λίγο έξω από την Αθήνα, παρότι «το ένα τρίτο των πελατών του έχει χρεοκοπήσει». «Κάποτε ήμουν περήφανος για τη δουλειά μου. Πλέον δεν αντλώ καμία χαρά, τα προβλήματα είναι πολύ μεγάλα», αναφέρει ο ίδιος.
Τέλος, η 30χρονη Φωτεινή, είναι γιατρός και το ερώτημα που την ταλανίζει είναι ένα: «Να μείνω ή να φύγω;». Όπως αναφέρει στη γερμανική εφημερίδα, τελικά αποφάσισε να φύγει το φθινόπωρο για να εργαστεί σε κλινική στην Μπολόνια.
«Η Ελλάδα σύμφωνα με έρευνα χάνει τους νεότερους, τους καλύτερους και τους πιο ταλαντούχους. Kαι σε αντίθεση με τους παλιούς Έλληνες “Gastarbeiter”, oι οποίοι μετά από λίγα χρόνια ή δεκαετίες επέστρεφαν στην πατρίδα, οι νέοι Έλληνες μετανάστες θα μείνουν για πάντα στο εξωτερικό».
Ωστόσο υπάρχουν ακόμη Έλληνες που συνεχίζουν να κάνουν καλές δουλειές στην Ελλάδα. Ποιοι είναι αυτοί; Ο Γιάννης για παράδειγμα, στο «Florida Mall» της Γλυφάδας. Το εμπορικό κέντρο που δεν θυμίζει βέβαια σε τίποτα Μαϊάμι, είναι παρηκμασμένο. Δουλειά έχουν κυρίως ένα κομμωτήριο κι ένα στούντιο για μανικιούρ. Και ο Γιάννης… που ανταλλάσσει παλιά χρυσαφικά, ρολόγια και λίρες έναντι ρευστού χρήματος.
Πηγή: Deutsche Welle
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
«Το μεγαλύτερο πρόβλημα είναι ότι δεν λέει ποιος φταίει...» σημείωσε
Τι κάνουν όσοι θα ήθελαν αντιπολίτευση της προκοπής;
«Γονάτιζε μπροστά στους ξένους και υπέγραψε το χειρότερο από τα τρία μνημόνια» τόνισε
Τι να προσέξουν οι δικαιούχοι
Σε υψηλούς τόνους η κατάθεση στην εξεταστική επιτροπή
H απάντηση στα περί εργασιακής σχέσης της Σεμερτζίδου με το γραφείο της
600.000 ευρώ περισσότερα από το 2024
Είναι η τρίτη εκδήλωση του πρώτου κύκλου δημόσιων συζητήσεων του Books Journal και του Ωδείου Αθηνών
Ο πρωθυπουργός μίλησε σε εκδήλωση του υπουργείου
Τι αποφασίστηκε στη σύσκεψη του υπουργείου Πολιτικής Προστασίας
Η κατάθεση Μαγειρία στη Βουλή για επιδοτήσεις και ελέγχους
Κλειστά σχολεία σε Αττική και άλλους δήμους την Παρασκευή
Η δωρεά του ενισχύει σημαντικά τα οικονομικά του κόμματος του
Στόχος είναι η προσθήκη 258.000 νέων καταναλωτών και άνω των 2.000 χιλιομέτρων δικτύου
Σύντομα το πλαίσιο για τη μείωση του ενεργειακού κόστους
«Πότε επιτέλους θα παραδοθεί στους πολίτες;» ρωτά ο δήμαρχος Αθηναίων
Ο δήμαρχος Αθηναίων έκανε λόγο για καθυστερήσεις
Δήλωσε απόλυτα δικαιωμένος από την Εξεταστική του ΟΠΕΚΕΠΕ
Η διαδικασία και τα πρόστιμα
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.