- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Λεφτά υπάρχουν για μισθούς (όχι όμως για επιδόματα)
Οι δανειστές ζητούν περικοπές μισθολογίου και προσλήψεις με φειδώ - Η κυβέρνηση, το βιολί της…
Αποκαλυπτικά είναι τα στοιχεία της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής για την πορεία των εσόδων και των δαπανών του Δημοσίου το πρώτο τρίμηνο του 2017.
Η κυβέρνηση κατάφερε να μειώσει τις συνολικές δαπάνες από 19,920 δις ευρώ σε 18,984 δις ευρώ, αυξάνοντας παράλληλα τα έσοδα από τα 18,069 δις ευρώ στα 18,131 δις ευρώ. «Τηρούμε τις δεσμεύσεις μας και βγάζουμε τη χώρα από τα αδιέξοδα» θα πει το Μαξίμου.
Ωστόσο, μια προσεκτικότερη ματιά στα δεδομένα της ΕΛ.ΣΤΑΤ. για τους τριμηνιαίους μη χρηματοοικονομικούς λογαριασμούς Γενικής Κυβέρνησης, αρκεί για να διαπιστώσει κάποιος το εξής απλό.
Οι δαπάνες για αμοιβές εξαρτημένης εργασίας αυξήθηκαν από 5,189 δισ. ευρώ το πρώτο τρίμηνο του 2016 σε 5,212 δισ. ευρώ το πρώτο τρίμηνο του 2017. Την ίδια στιγμή οι δαπάνες για κοινωνικές παροχές μειώθηκαν από 9,513 δισ. ευρώ σε 9,031 δισ. ευρώ εφέτος. Χαρακτηριστική περίπτωση της «δημιουργικής» λογιστικής: Κόβω από τον ένα τομέα και δίνω στον άλλο. Μόνο που ο άλλος αφορά «τα δικά μας παιδιά», τους εν δυνάμει ψηφοφόρους στην επόμενη εκλογική αναμέτρηση. Τι κι αν το «ψαλίδι» αφορά οικονομικά ασθενέστερες κοινωνικές ομάδες; Το Δημόσιο να ‘ναι καλά, για να ‘μαστε και εμείς καλά.
«Λεπτομέρειες», θα πει κάποιος στην «τιτάνια» προσπάθεια διάσωσης της χώρας από τα μνημόνια. Το πρωτογενές ισοζύγιο, πάντως, της γενικής κυβέρνησης εμφάνισε πλεόνασμα 529 εκατ. ευρώ.
Συμπέρασμα: Όλα βαίνουν καλώς (για εμάς. Για τους άλλους… έχει ο μεγαλοδύναμος).
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ποιο είναι το λίπασμα και από ποια παράσιτα κινδυνεύει το πολίτευμά μας;;
«Δικαιοσύνη που καθυστερεί ισοδυναμεί με άρνηση δικαίου»
Τι κρύβεται πίσω από την τουρκική κίνηση και γιατί η Ελλάδα πρέπει να αξιολογεί τις εξελίξεις με ψυχραιμία και στρατηγική σκέψη.
Η κρισιμότητα των στιγμών δεν επιτρέπει ούτε παραλυτικές ισορροπίες ούτε φαινομενικά ανώδυνους συμψηφισμούς που θα κοστίσουν πολύ ακριβά στο άμεσο μέλλον.
Η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ ασκεί σκληρή κριτική σε ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ για την πρώτη κατοικία και τη δράση των funds
Άρθρο με αφορμή τη συμπλήρωση 30 χρόνων από τον θάνατο του ιδρυτή του ΠΑΣΟΚ
Η αναβίωση της πλειοδοσίας παροχών δεν αποτελεί απλώς προεκλογικό φαινόμενο· αποκαλύπτει ότι τα βαθύτερα αντανακλαστικά του μεταπολιτευτικού λαϊκισμού παραμένουν πολιτικά ενεργά.
Η αμοιβή συνδέεται με την επίτευξη ιδιαίτερα φιλόδοξων οικονομικών στόχων
Στην τελετή ορκωμοσίας της Σχολής Αξιωματικών ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας
Να τοποθετηθεί ο Τσίπρας, ζητάει ο βουλευτής Χανίων
Η πρόταση για συνάντηση διατυπώθηκε κατά τη διάρκεια vidcast του LGBT Center Greece
Tι είπε για το νέο Πολυετές Δημοσιονομικό Πλαίσιο της ΕΕ
Η απάντηση που έδωσε για τον κυριότερο αντίπαλο της κυβέρνησης
Ανθεκτικός ο τουρισμός παρά τη διεθνή αβεβαιότητα
Η οδηγία του Υπουργείου προς τα βαθμολογικά κέντρα
Συνάντηση του Έλληνα ΥΠΕΞ με τον υπουργό Εξωτερικών της Βοσνίας και Ερζεγοβίνης
Μιχαηλίδου: «Η συμπερίληψη στους χώρους εργασίας δεν είναι σύνθημα, είναι καθημερινή πρακτική»
«Αναμενόμενη η αβεβαιότητα με την εμφάνιση νέων κομμάτων»
«Πλήρης συμμόρφωση με την απόφαση του Αρείου Πάγου»
Αναφέρθηκε και στη μείωση της τιμής του πετρελαίου στην αντλία
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.